Amenda Pt Parcarea Pers Cu Handicap

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Amenda Pt Parcarea Pers Cu Handicap

Salut,

Astazi dimineata am mers la Hornbach, cu fiu miu' sa ne uitam la pesti. In parcare erau 2 echipaje de politie, da mi-am vazut de treaba. Cand sa parchez il las pe unu sa iasa, si spre nenorocul meu ma parchez pe locul pt pers cu handicap. Nu am apucat sa opresc motorul ca apare un politist care imi cere actele. Normal ca i le-am dat.
    Mi-a intocmit proces verbal si amenda 200 ron pt ca am parcat in locul ala.
    Intrebarea mea este, daca in situatia in care articolul la care face el referire este gresit, a indicat art 100/1/b din lg 448/2006 desi ar fi tb sa indice art 99 pot sa depun contestatie impotrivas PV? Si sanctiunea, cei 200 de ron tot cu art gresit.
    De semnat am semnat procesul verbal.

Multumesc

Daca nu era nimeni din masina ta handicapat,,ce ai cautat sa ii iei locul celui ce a iesit?
    Chiar daca nu ai oprit motorul tu ai avut intentia clara de a parca pe acel loc REZERVAT, iar daca nu era politia acolo sigur plecai linistit in magazin!
    Deci nu ai nici o scuza si mai ales ca ii vazusei inainte de a parca,,tot ai parcat acolo!
    Asta a fost norocul tau se pare si pe viitor nu mai lua locul celor cu handicap,,""ca sa nu le iei intradevar handicapul"" conform celor scrise pe acele placute speciale!

In locul tau,,as plati amenda si nu as mai continua sarada asta ca sa nu ma fac de ras,,cu atat mai putin sa postez pe un forum public isprava ta nemaipomenita,,,DE A LUA LOCUL UNEI PERSOANE CU HANDICAP!

Ps..am folosit si eu acele locuri speciale in diverse supermarketuri din Bucuresti,,chiar si Hornbahul,Brico,Carrefour ala,,dar cand era sotia gravida in peste 7 luni de zile!
    Last edited by Ivan Marian; 30 December 2010, 15:19.

Comment

Stimate Loganist de 5 Stele, Ivan Marian, in ceea ce priveste existenta sau inexistenta unui handicapat in masina ramane de discutat.
      Insa in ceea ce priveste lectiile tale de morala, te rog abtine-te si sa pastrezi parerile astea pt tine. Chiar nu cred ca esti in masura sa judeci.
      Am fost cat se poate de la obiect, nu am cerut o consolare pt ca am luat o amenda.
      Probabil ca si din cauza "sfaturilor" tale de bine ai ajuns sa ai atatea posturi. Si asta e o cauza a forumurilor, care sunt toate din ce in ce mai stufoase, a unora ca si tine care isi tot dau cu parerea.
      Last edited by ffp; 30 December 2010, 15:28.

Comment

Originally posted by ffp View Post
        Salut,

Astazi dimineata am mers la Hornbach, cu fiu miu' sa ne uitam la pesti. In parcare erau 2 echipaje de politie, da mi-am vazut de treaba. Cand sa parchez il las pe unu sa iasa, si spre nenorocul meu ma parchez pe locul pt pers cu handicap. Nu am apucat sa opresc motorul ca apare un politist care imi cere actele. Normal ca i le-am dat.
        Mi-a intocmit proces verbal si amenda 200 ron pt ca am parcat in locul ala.
        Intrebarea mea este, daca in situatia in care articolul la care face el referire este gresit, a indicat art 100/1/b din lg 448/2006 desi ar fi tb sa indice art 99 pot sa depun contestatie impotrivas PV? Si sanctiunea, cei 200 de ron tot cu art gresit.
        De semnat am semnat procesul verbal.

Multumesc

Te-ai interesat ce specifica acele articole din Lege, invocate gresit?

@IvanMarian: Omul s-a exprimat clar. Dincolo de morala avem un aspect de efectuare a unui Proces Verbal intr-o maniera incorecta, VOIT, de catre un organ al Statului. Asa ceva nu este normal. Astfel de acte trebuiesc actionate in Justitie.
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Art. 99. -
          (1) Urmatoarele fapte constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
          a) nerespectarea dispozitiilor art. 13 alin. (1), art. 16-18, art. 19 alin. (3) si (4), art. 20, art. 21 alin. (1) si (2), art. 22, 29, 30, art. 33 alin. (3), art. 50 alin. (4), art. 54 alin. (1), art. 61-67, art. 68 alin. (1), art. 69-70, art. 71 alin. (3), art. 77 si art. 81, cu amenda de la 3.000 lei la 9.000 lei;
          b) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international pentru persoane cu handicap, cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei si ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv;
          c) eliberarea de certificate de incadrare in grad de handicap cu incalcarea criteriilor prevazute la art. 84 alin. (5), cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei.
          (2) Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor contraventionale prevazute la alin. (1) lit. a) si c) se fac de catre personalul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, imputernicit prin ordin al presedintelui acesteia.
          (3) Constatarea contraventiei si aplicarea amenzii contraventionale prevazute la alin. (1) lit. b) se fac de catre agentii de circulatie sau de catre personalul de control cu atributii in acest sens.
          (4) Sumele obtinute din aplicarea amenzilor se fac venit la bugetul de stat.
          (5) Prevederile prezentului articol se completeaza cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 100. -
          (1) Sumele incasate necuvenit cu titlu de prestatii sociale de catre persoana cu handicap sau familia acesteia se recupereaza de la aceasta, inclusiv dobanzile aferente.
          (2) Sumele stabilite in conformitate cu prevederile alin. (1), nerecuperate din cauza decesului persoanei cu handicap, se recupereaza, dupa caz, de la mostenitori, familie sau reprezentanti legali, in conditiile dreptului comun.

dupa mine zic ca la art 99/1/b ma incadrez si nu 100

Comment

Da, trebuia sa te incadreze la art. 99. Fa contestatie. S-au invatat toti militienii sa scrie PV-uri la misto stiind ca oamenii sunt sictiriti de birocratie.

Comment

Mai zi-mi te rog daca ai idee. Contestatia unde se face la politie sau la judecatorie?

Comment

Poate te ajuta asta

Comment

parcarea aia nu e privata? au dreptul sa amendeze pe atata lucru?

Comment

Au dreptul sa amendeze. Exact asta zice Legea. Problema e incadrarea incorecta, in PV: art. 100 in loc de art. 99

Comment

oricum,daca au ajuns sa stea la "japca" pana si in parcarea magazinelor am ajuns rau!....mai bine au grija sa nu mai atace toti tiganii lumea prin scari de bloc!

Comment

Incadrarea este gresita,amenda este bine-meritata!

Comment

probabil ca in final o sa ma scoate-ti de pe forum, dar asta e.

pana astazi nu am realizat ca loganist rimeaza cu moralist.

deci, pt toti loganistii moralisti va repet inca o data, aici este sectiunea legislatie, nu taifasuri nu parerie nu mai stiu eu ce.
                          daca incepea in genul Acasa TV: eram in acesta zi extrem de geroasa de decembrie, eu cu fiul meu care dorea sa vada pesti pt ca are 2 ani si jumatete si bla bla bla, cred ca toti loganistii moralisti ati fi varsat o lacrima de mila mea.

mai oameni buni, era frig ca dracu erau cred 10 masini si am parcat undeva,si amenda. asta e tot. lasati gandurile bune pt altceva. daca aveti ceva de spus la obiect spuneti daca nu.............

Comment

Nu există niciun motiv regulamentar să te „scoată” cineva de pe forum. Dacă nu toți, majoritatea dintre noi am mai dat câte o „chiftea”, luând o amendă în schimb.
                            Deci, dacă ai semnat procesul verbal, s-ar putea să ai probleme la contestație, invocându-se faptul că ai acceptat atât contravenția, cât și încadrarea ei.
                            Eu zic să contești amenda, fiindcă Garcea putea scrie orice și nu numai ție (doar nu crezi că ești singurul „ars” în acea parcare și în cursul zilei). Să se învețe minte să scrie un PV corect.
                            The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

va rog sa raspundeti omului la subiect....traim in Romania si sunt sigur ca macar o data (pe zi ) am facut si noi o "boacana"

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google