Centura De Siguranta

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Centura De Siguranta

Buna!
    Am si eu o nelamurire legata de centura de siguranta....
    Am inteles ca, mai nou, se da amenda pasagerului pentru nepurtarea centurii de siguranta ...si nu soferului...., insa in cazul producerii unui accdent rutier in care pasagerul nu a purata centura de siguranta si a avut urmari grave, tot soferului i se sparg oalele in cap..si nu inteleg se cam bat cap in cap...daca s-a dat legea asta de ce nu se ia in considerare in instanta....si sunt curioasa unde se gaseste legea asta..am cautat si nu am gasit...daca stie cineva ceva, va rog lamuriti ma si pe mine...multumesc!

si eu eram curios de asta dar vad ca nu te-a lamurit nimeni
    STOP ACCIDENTELOR!!!sigpicviata are prioritate

Comment

Daca ai facut un accident rutier DIN VINA TA si ai ranit o persoana, indiferent ca e pasager in masina ta, in alta masina sau pieton, indiferent daca poarta centura sau nu, se considera VATAMARE CORPORALA DIN CULPA! Masura de a amenda pasagerul pentru nepurtarea centurii mi se pare una corecta, deoarece poti fi sofer de director si nu-ti poti obliga seful sa-si puna centura... deci sa plateasca el amenda

Comment

Corect ce spune vasile78, indiferent de circumstante daca se constata ca persoana respectiva a fost ranita iar tu esti declarat vinovat se considera vatamare corporala din culpa. Pana acum nu am auzit pe nimeni sa fi fost amendat in calitate de pasager ca nu a purtat centura, dar de curand politia rutiera a declansat o actiune de verificare a soferilor si se sanctioneaza inclusiv pasagerii.

Comment

centura de siguranta

da asa este...eu ma judec de 6 ani,am avut un pasager in dreapta in masina mea,care nu a vrut sa isi puna centura de siguranta,a cazut din masina ca in loc sa se tina de manierul din usa,cand am dat cu spatele,a prin de clema de deschidere la usa si m a dat in judecata ca mi a cazut la 20 km/h din masina,eu purtam centura si sincer daca o purta si ea in ziua aia,nu cadea blonda din masina!procurorul zice ca e vatamare coprorala din culpa,dar persoana era majora si daca ne oprea politia,ii dadeau ei amenda,deoarece eu stiu ca intr o masina,oricare din pasageri,daca nu poarta centura,este amendat,nu soferul! cand urci in taxi in fata......iti spune careva sa iti pui centura?nu .....deci esti pe cont propriu? da! si atunci?politia a luat declaratii dupa o luna,nu la fata locului,cand erau vreo 10 martori!iar acele declaratii au disparut dupa o alta luna! concluzie: justitia e oarba! adica se judeca cu ochii inchisi!

Comment

eu de 3 luni de cand am permisul am purtat centura chiar si daca am mutat masina 2 m mai in spate...ma simt eu mai in siguranta stiind ca am centura...unii mai fac misto de astia pe care ii vad cu centura ca ce ma te spanzuri cu aia de gat...dar sincer mie mi se pare mai ok cu centura...in primu rand ca ma tine tintuit in scaun si nu ma arunca la fiecare curba...de multe ori si in spate am purtat centura...

Comment

ehee in romania mai emrge sa mergi fara centura in spate... insa cand parasesti tara o incurci, de exemplu vara trecuta cand am plecat in Grecia toti au avut centura si pe locurile din spate, altfel te opreste bulgarul iti ia carnetul si te obliga sa mergi in Sofia sa platesti amenda si sa te intorci sa iti ridici carnetul. Deci nu e de joaca cu politia bulgara. Chiar daca depasesti cu 5 Km/h limita iar sunt cu geana pe tine, radare din 10 in 10 KM :|, ATENTIE CINE PARASESTE TARA MAI ALES IN BULGARIA, E JALE, LEGEA E APLICATA ASPRU, LA NOI INCA E JOACA DE-A SOARECELE SI PISICA CU POLITIA.
              urmariti cum se ia romanul in gura cu politia romana http://www.youtube.com/watch?v=7OPVqhRpnBE .
              Cum opreste politia rusa o masina http://www.220.ro/faze-tari/Cum-Opre...na/2J4p9ScuZb/
              DREPTATEA E UNDEVA LA MIJLOC!
              Last edited by RYCHY88; 15 September 2011, 22:34.
              sigpic

Comment

babytzi, daca justitia r fi oarba, inseamna ca ar judeca corect. dar tocmai ca trage din cand in cand cu ochiul si cu urechea...
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

dar prin oras stie cineva daca este obligatorie centura de siguranta?eu am dat-o jos inainte cu 100 de metri sa ma opreasca agentu' si mi-a dat amenda.

Comment

Toti pasagerii dintr-un autoturism sunt obligati sa poarte centuri de siguranta.Exceptii,mersul inapoi ,instructori auto ,taxi, precum si probleme medicale.
                    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

este...
                      legea prevede doar cateva situatii in care centura nu este obligatorie, femeile in stare evidenta de graviditate, persoanele care din conditii medicale nu pot purta centura (afectiunile medicale fiind expres mentionate intrun ordin al ministerului transporturilor, parca) si cateva situatii care ii privesc strict pe taximetristi, instructorii auto sau examinatori.
                      sper ca m-am facut cat de cat inteles.

iancuMIC, cred ca am tastat in acelasi timp, colegului ii ramane sa "filtreze"
                      a good plan today is better than a perfect plan tomorrow

Comment

dap, am inteles, multumesc pentru raspunsuri.

Comment

Originally posted by petrutzmarian View Post
                          dap, am inteles ...
                          Adica ati inteles ca in general in autoturisme, in timpul mersului, oriunde si oricand, centura de siguranta trebuie purtata.

Comment

Vezi ca autoturism e si taxi-ul,acolo nu prea e obligatoriu.
                            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Originally posted by IancuMIC View Post
                              Vezi ca autoturism e si taxi-ul,acolo nu prea e obligatoriu.
                              Nu e obligatoriu doar pentru soferi, eu ca pasager de taxi o folosesc intotdeauna (vezi accidentele in care au murit TeoPeter si Cristi Nemescu).

In cazul unui accident, la orice viteza, mai ales ca pasager de logan, centura iti poate salva viata.
                              Gandeste-te ca airbag-ul este facut sa lucreze ajutat de centura care sa te tina intr-o pozitie oarecum apropiata de scaun. nu cred ca mai scapi daca tu esti cu capul aproape de bord/volan sau chiar te-ai lovit de el si iti iei un aibag in gura, mai mult ca sigur iti vei rupe gatul.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google