nu mai merge taxi cu masina proprie. trebuie sa o subinchiriezi firmei de taxi si apoi sa platesti la aia dispecerat si alte belele. e mai lejera treaba pe parte de instructor auto dar aici trebuie sa ai minim 25 de ani etate.
Cati Ani De Permis Trebuie Sa Ai Ca Sa Poti Fi Taximetrist
Collapse
X
-
Bai eu stiu doar ca nu poti fi taximetrist ca incepator si/sau daca n-ai atestat. Cam asta scrie in OUG 195, care am invatat-o pentru permis, pt care am dat examen saptamana trecuta. Daca sunt alte reglementari, habar n-am ce si unde scrie.Ţăranul de la oraş e cel mai prost animal.
Comment
-
iar ca sa iti iei atestatul iti vor spune ca iti trebuie vechime si varsta ;). alti bani alta distractie si cu atestatele. niste cacanarii ca sa mai ia ei niste bani in plus de la prosti. atat timp cat ai categoria care iti da voie sa conduci autovechicul din gama respectiva nu vad altul rostul atestatului decat un jaf la drumul mare.vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !
Comment
-
Dar atunci ar trebui sa fie mai strict cand vine vorba de dat permise. Uite, mie de exemplu nu mi se pare ok sa mi se dea 2-3 vieti in mana avand in vedere ca nu am nici de o saptamana permisul. Eu nu m-as apuca, dar sunt alti "destepti" care se cred in stare si te trezesti ca omoara 2-3 insi si face pagube de miliarde.Ţăranul de la oraş e cel mai prost animal.
Comment
-
ReBe poti pune conditie pe vechime dar nu sa pui obligativitate sa ai atestat. eu am permis de conducere categoriile BE CE DE si daca vreau sa conduc un camion sau un autobuz trebuie musai sa am atestat. ceea nu mi se pare corect avand in vedere ca am facut o scoala deja ptr asa ceva si ca pe langa intrebarile de legislatie rutiera am dat si 2 chestionare separate cu intrebari de mecanica pentru C si specifice transportului de persoane ptr D. poti pune obligativitate ptr atestat pentru cineva care nu poseda permis de conducere dar manevreaza/conduce : motostivuitoare, macarele pe santier, tractoare pe camp etc. raman la parerea mea atestatele pentru soferi = jaf la drumul mare ( de mentionat ca aceste atestate au valabilitate 5 ani. pentru reinnoire ai nevoie de taxe+fisa medicala. alti bani alta distractie). si ma opresc aici pentru ca am deviat subiectul threadului.Last edited by maistoru; 15 April 2009, 13:38.vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !
Comment
-
Da, ai dreptate. Dar ca sa se ia in considerare doar asta, trebuie totusi sa nu se mai dea atat de usor permisele de conducere. Recunosc ca eu am dat pentru cat. B si a fost... vrajeala. Nici macar o parcare n-a trebuit sa fac. Iar intrebarile din legislatie nu sunt ca sa vada daca stii regulile, ci ca sa vada daca ai invatat. Poate la celelalte categorii e altfel - ar fi bine sa fie.Ţăranul de la oraş e cel mai prost animal.
Comment
-
Ce noroc ai avut Rebe cand ai dat proba practica sa vezi cand am dar eu pentru B tot orasul l-am facut si parcari cu fata cu spatele laterale mers inapoi acuma tu vrei sa nu se mai deia asa usor si la alte categori eu sper sa il i-ai din prima cat C,CE!
Comment
-
As vrea sa nu se mai dea atat de usor la nicio categorie. Da, recunosc, emotiile sunt mari si in 30 de ore n-ai cum sa inveti mare lucru. Dar sunt prea multi care nu invata nici mai departe.
PS: a trebuit sa fac si eu mersul cu spatele... Mai nasol a fost ca m-a pus sa-l fac pe o straduta, spre dreapta, aiurea, de nu puteam sa vad nimic. Plus ca nu facusem asa ceva in viata mea. Eh, pana la urma tot un fel de parcare ar fi fost. Doar ca nu mai aveam nici un reper din cele invatate.
Gata cu off-topic-ulŢăranul de la oraş e cel mai prost animal.
Comment
-
Originally posted by maistoru View PostReBe poti pune conditie pe vechime dar nu sa pui obligativitate sa ai atestat. eu am permis de conducere categoriile BE CE DE si daca vreau sa conduc un camion sau un autobuz trebuie musai sa am atestat. ceea nu mi se pare corect avand in vedere ca am facut o scoala deja ptr asa ceva si ca pe langa intrebarile de legislatie rutiera am dat si 2 chestionare separate cu intrebari de mecanica pentru C si specifice transportului de persoane ptr D. poti pune obligativitate ptr atestat pentru cineva care nu poseda permis de conducere dar manevreaza/conduce : motostivuitoare, macarele pe santier, tractoare pe camp etc. raman la parerea mea atestatele pentru soferi = jaf la drumul mare ( de mentionat ca aceste atestate au valabilitate 5 ani. pentru reinnoire ai nevoie de taxe+fisa medicala. alti bani alta distractie). si ma opresc aici pentru ca am deviat subiectul threadului.
Comment
-
Ca sa faci taxi cel putin in Bucuresti iti trebuie minim 3 ani de permis! Asta vorbind legal.
Comment
-
Mi se pare mai corect sa te invete din start chestiile astea la scoala de soferi. Ca pana la urma, cine isi cumpara autobuz pt interese personale? Cine conduce un camion doar ca sa-l conduca, si nu sa tansporte marfuri? Mi se pare logic ca orice posesor de permis de conducere pentru o anumita categorie sa stie exact conditiile care trebuie sa le respecte in absolut orice imprejurari, nu doar cand vine vorba de interese personale.
Si cred ca ar trebui inceput un alt thread cu toate aberatiile astea. Omul a intrebat conditiile care trebuie indeplinite pentru a deveni sofer de taxi, si inca nu i-a raspuns nimeni nimic sigur.Ţăranul de la oraş e cel mai prost animal.
Comment
-
Originally posted by Miky 48 View PostNu te obliga nimeni sa ai atestat atita timp cit autovehicolul e proprietatea ta personala si il folosesti in interese personale, in rest daca vrei sa faci un ban cu el mi se pare corect sa-ti trebuiasca atestat si licente si altele, la scoala de soferi nu te invata cit timp trebuie sa conduci si cit sa faci pauza, ce ai voie sa transporti si in ce conditii si alte chestii marunte care tin de siguranta circulatiei.vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !
Comment
Comment