waw! sunt multe de citit la cat ai scris, dar adevarul e ca multi politisti nu-si cunosc statut-ul, asa ca ce sa mai vorbim ei vad legea lor de magar dar de cal nu au auzit!...ce sa mai zic? si in orice caz sunt multi care nici Romana nu o stiu bine dar daca te-au vazut, te-au prins...te-ai balbait si te-au chielit de bani, totdeauna trebuie sa ai o replica bine gandita...dar diplomatica! si chiar daca-ar fi sa gresesti, sti tu....vorba dulce mult aduce!
Cum Sa Scapi De Amenda...
Collapse
X
-
Originally posted by Cristi_Xp View PostCum poti fenta o amenda de circulatie?
O metoda cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi.
Va prezentam o metoda cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi.
De exemplu, un sofer este amendat de catre un agent de circulatie, mult prea zelos, ca a depasit linia continua. Amenda legala prevazuta de legea care reglementeaza circulatia pe drumurile publice este de 225 de lei, echivalentul a 4,5 puncte amenda si 6 puncte de penalizare.
Dupa constarea contraventiei de catre agentul de circulatie, acesta are obligatia sa va intrebe daca aveti de facut observatii. Sfatul nostru este sa spuneti ce anume observatii aveti de facut, cea mai des folosita de foarte multa lume este urmatoarea "constatarea nu corespunde adevarului" care trebuie mentionata de politist.
Urmatorul pas legal care trebuie facut de politist este sa va intrebe daca doriti sau nu sa semnati procesul verbal si sa luati un exemplar.
Putina lume stie ca ordonanta de urgenta a Guvernului 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, lasa multe portite pentru ca amenda sa nu mai fie achitata niciodata.
Daca soferul depistat ca a incalcat Codul Rutier refuza sa semneze procesul verbal, agentul este obligat sa aduca un martor, cu care, atentie, se va putea face doar dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal si a primi un exemplar, nu de atestare a savarsirii contraventiei.
In fata acestei situatii, procesul verbal va fi trimis la domiciul soferului, unde trebuie sa ajunga in maxim de 30 de zile. Articolul 27 din OUG 2/2001, prevede ca una din cele doua posibilitati de comunicare a procesului verbal va fi prin posta, cu confirmare de primire. Acest lucru presupune ca destinatarul / soferul sau pietonul trebuie sa semneze de primire a procesului verbal. Daca nu este acasa sau daca locuieste la alta adresa decat cea din buletin o perioada de zece zile sau pur si simplu nu merge la Posta sa ridice procesul verbal si sa semneze, documentul va fi trimis inapoi la Politie. Posta pastreaza corespondenta vreme de 10 zile.
In acest caz Politia Rutiera fie retrimite documentul prin Posta fie aplica cea de-a doua varianta de comunicare prevazuta de acelasi articol 27, "prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbal semnat de cel putin un martor".
Portita legala de scapare care se afla in Ordonanta 2/2001, este prevazuta de art. 14. Acest articol stabileste ca "executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii" (adica data cand a fost scris / intocmit de politist).
Cu alte cuvinte, daca Politia nu poate face dovada ca v-a comunicat procesul verbal in termen de 30 de zile, sub semnatura dvs., amenda de 225 de lei nu mai poate fi executata de catre Directia Finantelor Publice.
Alte sfaturi pentru a evita amenda pentru camerele radar fixe :
- Pentru radarele fixe puteti alege un nume dintr-un necrolog, din orice ziar, al unei persoane care a decedat dupa data depistarii si comunicati Politiei, ca si asa nu au cum sa constatate ca nu e asa. Acest nume il puteti trece in invitatia pe care o primiti de la Politia Rutiera de a comunica numele persoanei care a condus autoturismul depistat ca a circulat peste limita legala. De mentionat ca fotografiile facute de camerele radar surprind autoturismul doar din spate, deci identificarea soferului dupa fata nu poate fi efectuata. In acest caz, Politia Rutiera NU poate aplica sanctiunea si NU poate face dovada ca persoana decedata trecuta de dvs. in invitatie a condus sau nu autoturismul.
- Trimiteti instiintarea cu plata la destinatar, adica sa plateasca Politia cand primeste scrisoarea cu datele persoanei careia i-ati incredintat masina. In acest caz Politia nu va achita taxele si plicul se intoarce la dvs. Asa aveti dovada ca ati comunicat, dar pe banii Politiei, care nu vrea sa platesca si scapati!
in legatura cu necrologul, este valabil dar: in ziar nu este trecta nici o data de identificare. cnp adresa serie su nr de buletin.
cea mai viabila este cea cu trecerea celor 30 zile. 2 sapt a durat pana am primit eu pv acasa. 10 zile sta la posta. in a 9 a zi te duci la posta si daca ai cunostinte dai un pachet de cafea si un plic sa mai ramana un pic scrisoarea acolo. asa se fac 26 27 zile. pana ajunge la gabori pana vin ei sa afiseze la revedere.
pentru radarele fixe termenul de prescriere este de 6 luni. eu am luat o camera intre Oradea si Cluj. Mi a venit instiintarea sa ma duc la posta sa o iau dupa 8 luni. Le am trimis o adresa in care am specificat ca nu mai este valabila deoarece a fost depasit termenul legal de trimitere. Nu au comentat nimic. Deci trebuie un pic de ajutor de la femeia de la posta si gata.
Comment
-
in cazul in care nu ai fost oprit pe loc si nu s-a intocmit PV cel mai usor e sa nu te duci sa ridici de la posta "recomandata"(acea recomandata va veni pe numele persoanei pe care e inmatriculata masina). avand in vedere ca nu au persoana exacta care a condus nu au cui da amenda.
de cele mai multe ori amenda vine foarte tarziu iar in acest caz daca totusi ai fost curios sa vezi ce recomndata este poti trimite inapoi raspuns si sa spui ca a tercut foarte mult timp si ca nu mai tii minte cine a fost in acea zi cu masina.
inainte amenzile dupa 3 ani se prescriau (adica nu se mai plateau) doar ca nu puteai vinde/cumpara nimic deoarece trebuie sa arati ca nu ai datorii la stat
Prin primiele 2 metode am fentat cel putin 4 amenzi
in cazurile in care exista deja PV singura sansa de scapat este in justitie.
vedeti ca sunt unii politisti care aprind radarul cand vede ca vine cineva cu viteza.detectorul va va avertiza tarziu si amenda e asigurata. aceasta metoda este complet interzisa deoarece detectorului ii ia de la cateva secunde la 1.. 2 minute pentru a se calibra. Pe poza se va vedea exact daca radarul a fost sau nu calibrat dar asta se poate vedea doar in instanta.Last edited by o8MeLC; 22 February 2010, 01:16.
Comment
Comment