Cum Sa Scapi De Amenda...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Eu am fost amendat, prin posta cum ca as fi depasit viteza legala in Bucuresti. Eu sunt din Cluj. La data respectiva eram la mare, dus cu trenu'. Am fost la buc, m-au sfatuit sa platesc amenda "sa n-am probleme", am platit, dar am facut si contestatie. S-a judecat de vre-o trei ori in lipsa. Am primit acasa scuzele in plic, nu eram eu cel fotografiat, era alta masina. Am ramas cu cheltuiala deplasarii, copii xerox, faxuri trimise plus Amenda. CINE CREDETI CA MAI DA BANII INAPOI? NIMENI.
    Am zis ca proxima amenda pentru viteza n-o platesc, da pot sa ma razboiesc cu sistemu'??

...profilactic n-am mai platit de-un an nici o amenda de parcare, sa ma dea si ei in judecata

Comment

Cristy plus...in Barcanesti parca e 70 km/h limita...nu?Sau ma insel eu...daca e asa amenda nu e asa mare...da-le datele tale...dar sa pui plicul la posta cu plata ramburs...deci sa plateasca militienii la ridicarea plicului contravaloarea trimiterii...cauta si tu o trimitere mai scumpa...prioripost ceva...sigur nu vor plati pentru plic...si asa spun eu ca vei scapa de amenda..
      sigpic

Comment

Super faza
        sigpic

Comment

Buna ideea valeriuciprian!
          Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Asa procedeaza unii

chinezii utilizeaza un sistem care schimba placutele de inmatriculare intr-o secunda.
            de Mircea Mester

zoom

Autoritatile din China se confrunta cu un val de "trisori" la volan care fac ca peste 50% dintre masinile surprinse de camerele radar sa nu fie prinsi niciodata. Este vorba de un sistem actionat prin telecomanda care schimba pur si simplu placuta de inmatriculare a unei masini intr-o fractiune de secunda, astfel ca masinile fotografiate nu au, in jumatate dintre cazuri, numerele inregistrate legal.

"Mai mult de 50% dintre masinile surprinse de camere pentru viteza excesiva sau alte infractiuni au placuta de inmatriculare acoperita sau utilizeaza numere false. Sansele noastre de a-i surprinde intr-un fel sau altul sunt nule", sustine un politist din orasul Guangdong intr-un material al publicatiei chineze Beijing Youth Daily.

Desi autoritatile din China au inasprit pedepsele pentru acest tip de infractiune, cei care se preteaza la aceste fapte riscand ani grei de inchisoare, foarte multi chinezi continua sa utilizeze acest tip de pacaleala. Pretul unui sistem care acopera numerele prin telecomanda este de circa 800 de yuani (75 de euro), un pachet mai complex care poate schimba numerele avand un pret dublu pe piata neagra din China. "Este foarte convenient si economic", sustine unul dintre negustorii care traiesc din vanzarea acestor sisteme.

Nu este o premiera in China, precedentul val de falsificatori bazandu-se pe masini militare cu numere rezervate exclusiv armatei pentru a scapa de vama atunci cand transportau tigari sau bauturi de contrabanda.

via | Automotive News

Comment

Ce parere aveti:http://www.licenseplates.tv/

Comment

Vreau si eu o chestie din aia

Comment

Originally posted by cristy plus View Post
                  Azi am primit o comunicare de la politia din barcanesti
                  pe 25 02 am fost pozat cu 82km pe ora
                  sa dau datele soferului in max 5 zile
                  ce sa fac?
                  Gaseste pe cineva care sa fie de acord sa il treci ca a condus masina. Amenda tot trebuie sa o platesti, dar scapi de puncte. Acolo viteza este 70km/h, asa ca amenda nu e prea mare.
                  Poti sa treci atat persoane de sex masculin cat si feminin, deoarece poza este facuta din spate si nu se vede conducatorul auto.
                  It's nice to be important but it's more important to be nice!

Comment

Tot prin scrisoare cu confirmare de primire iti trimitr politia acasa scrisoarea prin care iti comunica sa duci permisul cand ai adunat 15 puncte? daca da atunci inseamna ca poti evita sa predai permisul. daca nu, atunci cum iti comunica?

Comment

...ca tot ne invartim in jurul proceselor verbale: De ce este Procesul Verbal, scris?
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

sal

Cine ma poate ajuta si pe mine cu niste info plz

luna trecuta am mers pana in budapesta, si intr-un exces de zel, pe o autostrada de la ei am vrut sa vad cat poate sa-mi duca loganu... Spre surprinderea mea a ajuns pana la 172 insa am obs prea tarziu o camera, cred ca radar de pe marginea soselei...

o sa imi vina ameda acasa?
                        daca da,cui o sa-i fiu dator?
                        o sa ma aleg cu puncte?

ms anticipat
                        Andrei

Comment

Eu am facut de multe ori drumul romania - italia si invers, si implicit am trecut si prin ungaria.
                          Pe autostrada mai mereu am avut peste 150 si nu mi-a venit nimic acasa pana acum.
                          Mai multe nu stiu sa iti spun.
                          Asteapta si ai sa vezi.
                          Daca iti vine, bine, daca nu iti vine MULT MAI BINE !!!
                          Anunturi auto

Comment

Ce pot sa fac si eu?? In data de 15.01.2008 am parcat pe oprirea interzisa si cica m-a filmat cu radarul nenea militianul, lasandu-mi un biletel in geam sa ma prezint pe udristei. Azi mi-a venit acasa o hartie nr.../14.02.2008 si cica sa comunic in termen de 5 zile cine a fost cu autoturismul gr-12-gog in jud bucuresti si sa se prezinte pe udristei cu ci, permis, certificat de inmatriculare. In caz de necomunicare cica sanctiune art. 102alin1pct14din oug nr 195/2002. Ce pot face???? Sa trimit datele mele reale prin curierat sau posta?? Sau ce sa fac care ma poate ajuta ???

nu mai vreau puncte am deja 4
                            sigpic

Comment

O sa incerc eu :
                              Afla un nr. De fax de la unitatea de politie care ti-a trimis instiintarea dupa care completeaz-o si trimite-o prin fax. Poti sa treci si pe altcineva ca era cu masina (bineinteles cineva real, nu fictiv) ca sa scapi tu de puncte. Dupa care respectiva persoana o sa primeasca PV-ul acasa. Dupa ce platesti amenda trimite la aceeasi unitate de politie, tot prin fax, chitanta prin care ai platit si PV-ul primit.
                              Cam asa am procedat eu la ultima "premiere" din partea politiei.
                              It's nice to be important but it's more important to be nice!

Comment

Am primit si eu o comunicare de la "Dispeceratul de monitorizare a traficului rutier DN1 Academie" cum ca de Craciun am fost filmat cu 84 km/h in Balotesti...Toate masinile mergeau cu aceeasi viteza,ma intreb daca au primit toti comunicarea asta!
                                Mai erau trei saptamani si se faceau 6 luni de atunci...Cred ca a fost coada mare.
                                Si un copy-paste:

Iata ce spune legea:
                                “Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac direct de catre politistul rutier, iar in punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei, de catre politistii de frontiera. Constatarea contraventiilor se poate face si cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate si verificate metrologic, consemnindu-se aceasta in procesul-verbal de constatare a contraventiei. In acest caz, procesul-verbal se poate incheia si in lipsa contravenientului, dupa STABILIREA IDENTITATII conducatorului de vehicul, mentionandu-se aceasta in procesul-verbal, fara a fi necesara confirmarea faptelor de catre martori”.

CE FACE POLITIA ?
                                IN MOD LEGAL:
                                - Solicita proprietarului comunicarea datelor persoanei careia i-a incredintat masina spre a fi condusa la data cand s-a depasit viteza.
                                IN MOD ILEGAL:
                                - nu include costul/pretul comunicarii in formularul pe care il trimit (timbrul postal, bani pentru fax sau pentru telefon etc. Sau sa trimita ulterior banii pentru costurile necesare comunicarii);
                                - este necesara comunicarea in scris, obligatoriu prin fax sau posta, cand legea NU prevede expres un anumit mod de comunicare, deci ar trebui sa fie posibila comunicarea prin orice mod, inclusiv prin telefon;
                                - legea nu poate obliga cetatenii ca, in interesul organelor administrative, sa comunice, pe banii lor, datele solicitate, fiind obligatia institutiilor sa stabileasca adevarul si sa ii identifice cu certitudine pe soferii care au savarsit infractiunea;
                                - politia stabileste ca proprietarul sa comunice in termene foarte scurte (de 5 zile) numele persoanei care a condus autoturismul la data si la ora la care au fost surprinse de camerele video, in conditiile in care legea da dreptul ca un raspuns sa fie facut in cel mult 30 de zile (data postei);
                                - politia intocmeste un proces verbal de contraventie pe numele persoanei indicate de proprietarul masinii, fara sa obtina o recunoastere a acestei persoane ca a condus in momentul cind s-a depasit viteza. Inainte de a intocmi procesul verbal, politistul, conform legii, este obligat sa stabileasca cine a condus autoturismul si de ceea trebuie sa intrebe persoana indicata de proprietar, daca ea este cea care a condus, si abia dupa aceea sa treaca la intocmirea procesului verbal;

sursa:http://www.clubopel.com/link.php?url...egale-+20+3758

si puteti citi si aici ceva sfaturi:http://www.proiasi.ro/index-53-1613-1613

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google