If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
De ex.... Daca iti vine acasa instiintare sa spui cine a condus masina in data de.. Si le spui ca e la vanzare si un client a incercat masina..Si el era pe locul soferului si nui sti numele ptr ca era prima data cand il vedeai.. Ce ziceti e valabil..).. Miam pregatit o chestie dinasta in caz de orice pericol..
Momentan testez sistemul de primit pv in maxim 30 zile ...
pe 24.05 am luat amenda pentru telefon fara handsfree ... Si nu am semnat procesul
acum pe 06.06 am vazut ca a venit recomandata si sunt in asteptari. Teoretic scrisoarea mai sta 10 zile la posta dupa care este trimisa inapoi, o sa mai dureze o zi pana ajunge dupa care fie o trimit din nou deci e clar prescris fie vin cu ea in dintzi la usa.
intrebarea e: tre sa ma gaseasca pe mine personal sau pot lasa procesul oricui?
Normal trebuie sa te gaseasca pe tine persoanal.. Dar curieratul.. Lasa la oricine de acasa. Care ar semna pentru el.. Deci sfatul meu este sa nu primesti nici un colet. Aspteam raspuns sa vedem ce ai facut.
Nu merge aia cu " am dat masina in probe". Prin lege nu ai voie sa dai masina dec^t cuiva care are permis de conducere.Deci trebuia sa-l legitimezi.Predarea masinii cuiva care nu are dreptul s-o conduca.....E chestie PENALA. Siguuuuuuuuuuuur. Functioneaza aia cu 30 zile...Sigur.
O metoda cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi. www.******.Ro va prezinta o metoda cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi.
De exemplu, un sofer este amendat de catre un agent de circulatie, mult prea zelos, ca a depasit linia continua. Amenda legala prevazuta de legea care reglementeaza circulatia pe drumurile publice este de 225 de lei, echivalentul a 4,5 puncte amenda si 6 puncte de penalizare.
Dupa constarea contraventiei de catre agentul de circulatie, acesta are obligatia sa va intrebe daca aveti de facut observatii. Sfatul www.******.Ro este sa spuneti ce anume observatii aveti de facut, cea mai des folosita de foarte multa lume este urmatoarea "constatarea nu corespunde adevarului" care trebuie mentionata de politist.
Urmatorul pas legal care trebuie facut de politist este sa va intrebe daca doriti sau nu sa semnati procesul verbal si sa luati un exemplar.
Putina lume stie ca ordonanta de urgenta a Guvernului 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, lasa multe portite pentru ca amenda sa nu mai fie achitata niciodata.Daca soferul depistat ca a incalcat Codul Rutier refuza sa semneze procesul verbal, agentul este obligat sa aduca un martor, cu care, atentie, se va putea face doar dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal si a primi un exemplar, nu de atestare a savarsirii contraventiei.
In fata acestei situatii, procesul verbal va fi trimis la domiciul soferului, unde trebuie sa ajunga in maxim de 30 de zile. Articolul 27 din OUG 2/2001, prevede ca una din cele doua posibilitati de comunicare a procesului verbal va fi prin posta, cu confirmare de primire. Acest lucru presupune ca destinatarul / soferul sau pietonul trebuie sa semneze de primire a procesului verbal. Daca nu este acasa sau daca locuieste la alta adresa decat cea din buletin o perioada de zece zile sau pur si simplu nu merge la Posta sa ridice procesul verbal si sa semneze, documentul va fi trimis inapoi la Politie. Posta pastreaza corespondenta vreme de 10 zile.
In acest caz Politia Rutiera fie retrimite documentul prin Posta fie aplica cea de-a doua varianta de comunicare prevazuta de acelasi articol 27, "prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbal semnat de cel putin un martor".
Portita legala de scapare care se afla in Ordonanta 2/2001, este prevazuta de art. 14. Acest articol stabileste ca "executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii" (adica data cand a fost scris / intocmit de politist).
Cu alte cuvinte, daca Politia nu poate face dovada ca v-a comunicat procesul verbal in termen de 30 de zile, sub semnatura dvs., amenda de 225 de lei nu mai poate fi executata de catre Directia Finantelor Publice.
Alte sfaturi pentru a evita amenda pentru camerele radar:
- Pentru radarele fixe puteti alege un nume dintr-un necrolog, din orice ziar, al unei persoane care a decedat dupa data depistarii si comunicati Politiei, ca si asa nu au cum sa constatate ca nu e asa. Acest nume il puteti trece in invitatia pe care o primiti de la Politia Rutiera de a comunica numele persoanei care a condus autoturismul depistat ca a circulat peste limita legala. De mentionat ca fotografiile facute de camerele radar surprind autoturismul doar din spate, deci identificarea soferului dupa fata nu poate fi efectuata. In acest caz, Politia Rutiera NU poate aplica sanctiunea si NU poate face dovada ca persoana decedata trecuta de dvs. In invitatie a condus sau nu autoturismul.
- Trimiteti instiintarea cu plata la destinatar, adica sa plateasca Politia cand primeste scrisoarea cu datele persoanei careia i-ati incredintat masina. In acest caz Politia nu va achita taxele si plicul se intoarce la dvs. Asa aveti dovada ca ati comunicat, dar pe banii Politiei, care nu vrea sa platesca si scapati!
@boris
daca citeai primul post,nu mai era nevoie de al tau...
...Iar faza cu "Trimiteti instiintarea cu plata la destinatar, adica sa plateasca Politia cand primeste scrisoarea cu datele persoanei careia i-ati incredintat masina. In acest caz Politia nu va achita taxele si plicul se intoarce la dvs. Asa aveti dovada ca ati comunicat, dar pe banii Politiei, care nu vrea sa platesca si scapati!",este o mare gogomanie!
A incercat cineva sa trimita in felul asta?Va spun eu ca nu se poate!Mergeti la Posta Romana si faceti o intrebare inainte sa luati de buna orice afirmatie...
Salut!!! Am fost prins de radar fix (camera fixa) in Loc. Nicolae Balcescu jud. Bacau. Vreau sa stiu cum pot scapa de amenda. Te fotografiaza din fata sau din spate? Cum aflu ce viteza am avut?
In primul loc sunt nou aici,sa ma prezint ionut si ca de obicei aseara am luat o amenda.Dupa ce am iesit le un suc cu niste prieteni in jurul orei 23.45 ma intorceam acasa pe bulevardul Timisoara din directia plaza,am apasat pedala mai tare sa vad cu merge masina mai exact pana la 125 (de dimineata schimbasem uleiul ,filtrele si bujiile) in fata mea pe banda unu un opel mergea usor "ce zic eu ... Fro femeie" eu circulam pe banda a doua,ma apropiam in viteza il depasesc si cand in 10 metri plitia pe partea dreapta cu radaru.Au apucat sa dea un flesh,pun frana repede se mai duce masina 100-130 de m pana am oprito ,ma uit in oglinda nu venea nimic dupa mine.Ce ma gandesc, hai ca plec usor poate nu mai vin dupa mine si daca viin le zic ca nu mi-am dat seama ca e politie ca nu am vazut nimic (nota masina era un logan galben semana cu un taxi )dar nu am eu norocul asta, merg 50 metri si dupa mine o duba de pol ma trag pe dreapta coboara un tinerel din masina se prezinta si:
-Actele si permisul la control
I dau eu actele,se aude niste susuit din statie el:
El:-Vin acolo cu el ? Se aude prin statie -Da!
-Va rog sa intoarceti si sa mergeti la masina galbena
Eu:OK
Merg acolo,in masina galbena alti 2 militieni
Ei:Stiiti dc v-am oprit?
Eu : Nu
Ei:Viteza... Ati avut 131 Km Va retinm permisul pt 90 de zile
Eu:Sefu, da nu se poate serviciul meu depinde de permis nu pot sa raman fara el, haideti sa ne intelegem si noi (am scos eu 1 mil era tot ce aveam la mine)nimic
Ei:Va rugam sa mergeti la masina
Eu:Sefu... Hai sa
Ei :Mergeti la masina am zis
M-am dus la masina vine militianu cu procesul
Ei:Va rog doua semnaturi
Eu:Nu semnez :P
Ei:Cum Nu
Eu : Nu semnez asa ceva..
Ei:Bine atunci oprim martor
Eu:Puneti prietenul meu sa semneze (mai eram cu un tovaras in masina)
Ei:Nu, oprim martor
Opresc ei un nene cu o duba si i cer permisul
Ei : Nu semnezi
Eu:Cum sa semnez
Eiaca nu semnezi vezi tu... Te fac sa stai 90 zile fara permis si dupa aia sa dai examen si sa iti iei permisul inapoi cand o sa iei examenul.Poate asa inveti si tu niste reguli de circulatie.
Eu:???? (WTF)
A semnat martorul.
Ei:O zi buna,sunteti liber
Problema este urmatoarea: Nu am avut prezenta de spirit sa cer PV si al doilea lucru putea radarul sa ma prinda daca eu aveam masina in fata si vizivilitatea directa cu mine a fost timp de o sec pe 10 metri dist ? Astept parerile voastre si scuze pentru eventualele greseli de ortografie nu am dormit de aseara.
__________________________________________________ __________________________________________________ __________________
Bd Timisoarei Eu>
__________________________________________________ _________________________________________________
Parerea mea sincer e ca tu nu ai ce cauta pe drumurile publice in calitate de sofer,mai ai si nesimitirea sa te gandesti cum ai fi putut eviti pedeapsa cand spui ca aveai 125 in oras,daca da unu peste tactu cu 120 la ora banuiesc ca o sa ii strangi mana taranului ce s a vazut si el sofer
De contraventia cu depasirea vitezei nu ai cum sa scapi pentru ca exista dovada concreta.
P.V. Nu ti-l dadea pentru ca nu l-ai semnat.Radarul te lua si daca aveai 10 masini in fata(gandeste-te ca putea sa treaca unul cu 200/h deci cu viteza mult mai mare si intr-un timp mult mai scurt).Tu ai procedat gresit de la inceput si cred 100% ca vei fi pieton pentru 90zile.
Domnu amitaf nu a zis eu ca nu am gresit,da am gresit si o recunosc,probabil s-a intanplat fiecaruia dintre noi sa ia o amenda de viteza sau etc.1. Pe drumul unde am gonit eu pe partea de vis a vi treceau motoarele cu 170. 2. In zona in care am mers eu cu 125 nu ai peste cine sa dai pt ca este o zona foarte putin circulata pe partea stanga este tranvai inconjurat de bare si care dupa ora 11.20 nu circula iar pe partea dreapta depozite de materiale pentru constructii.Fiind o zona putin circulata se gasesc multi care sa o mai calce cu mult mai mult decat mine.Lucru care m-a deranjat a fost ca stateau la panda masina era trasa undeva langa un gard nu era in nici un fel semnalizata iar cea care era semnalizata statea ascunsa in curtea unui depozit si foarte tare m-a deranjat comentul politaiului, cum sa iti zica "Semneaza ca daca nu vezi tu" Si "Tu nu esti sanatos 130 in Logan " Deci daca eram in BMW era OK sau daca as fii fost freo-un baiat de bani gata.
Astazi am primit o scrisoare recomandata la Agnita. Scrisoareaa venit pe numele tatalui meu (tata a murit in urma cu un an si 4 luni).. Masina este inmatriculata in Sibiu pe numele tatalui meu... Am fost la posta si m-am interesat cine este expeditorul si SURPRZA: politia Bucuresti. Evident ca nu am ridicat scrisoarea... Ce ma sfatuiti sa fac in continuare??? Mai am cateva puncte si ma tem sa nu fie ceva serios si s araman pieton...
Astept sfaturi!!!
De contraventia cu depasirea vitezei nu ai cum sa scapi pentru ca exista dovada concreta.
P.V. Nu ti-l dadea pentru ca nu l-ai semnat.Radarul te lua si daca aveai 10 masini in fata(gandeste-te ca putea sa treaca unul cu 200/h deci cu viteza mult mai mare si intr-un timp mult mai scurt).Tu ai procedat gresit de la inceput si cred 100% ca vei fi pieton pentru 90zile.
aici te contrazic ... Daca nu exista cel putin o distanta de 10 m intre masini radarele cu care sunt dotate masinile politiei rutiere NU pot afisa si cadrul focalizator care sa ateste ca pe masina X a masurat-o. Poti sa o contesti usor in instanta cerand un certificat metrologic care spune acest lucru (am vazut asta la TV spusa de un director de la metrologie).
Cele fixe pot face asta. Fotografia arata si un patrat pe masina ta care indica faptul ca masina ta a fost masurata.
@iomafia nu conteaza ca altii aveau viteza mare ... Normal la cat ai depasit viteza legala in localitate nu mai ai ce sa contesti sau sa emiti pretentii ...Bun daca gasesti o portita de scapare si faci uz de ea nu te acuz, nu e vina ta e vina legii (sa a politistilor daca e viciu de procedura) ... Dar totusi 130KM/h in localitate e mult peste bunul simt (cu tot respectul nu vreau sa te jignesc)
S.
I have no special talent. I am only passionately curious.
Astazi am primit o scrisoare recomandata la Agnita. Scrisoareaa venit pe numele tatalui meu (tata a murit in urma cu un an si 4 luni).. Masina este inmatriculata in Sibiu pe numele tatalui meu... Am fost la posta si m-am interesat cine este expeditorul si SURPRZA: politia Bucuresti. Evident ca nu am ridicat scrisoarea... Ce ma sfatuiti sa fac in continuare??? Mai am cateva puncte si ma tem sa nu fie ceva serios si s araman pieton...
Astept sfaturi!!!
bluee nu stiu daca in urma decesului titularului masinii certificatul de inmatriculare nu devine nul. La permis stiu sigur ca asa este (il anuleaza seful Politiei Rutiere unde a fost eliberat) dar la certificat nu gasesc sa fie stipulat undeva. Daca nu ridici plicul nu prea au ce sa-ti faca, persoana destinatara fiind decedata. S-ar putea ca plicul sa fie cu un PV ptr contraventie sau o instiintare de la Politie in legatura cu inmatricularea.
Tu in schimb trebuie sa mergi sa rezolvi problema inmatricularii: masina nu poate fi inmatriculata pe numele unei persoane decedate.
Poate altii mai avizati in domeniul juridic ne pot lamurii mai exact cum stau lucrurile.
I have no special talent. I am only passionately curious.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment