Cum Sa Scapi De Amenda...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

De acord.
    teoretic ar trebui procedat astfel: "comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata se face prin posta, cu aviz de primire, sauprin afisare la domiciliul su sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor."
    practic, factorul postal pune scrisorica in cutia postala, si cu asta, basta!
    Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

Ps: referitor la intrebarea ta, luand cazul de fata ca exemplu concret, ordonanta 2/2001 este cea care reglementeaza regimul juridic alcontraventiilor, nu actele normative de modificare sau completare. Deci ordonanta este cea care cuprinde procedura constatarii contraventiei, a intocmirii pv, a confiscarii, a sanctionarii, a contestarii pv etc...

Comment

Bun, deci ramane ca dupa o luna @Dodo sa confirme sau sa infirme ceea ce am spus noi aici(daca vrea bineinteles).

Comment

Baieti, eu am primit prin posta o scrisoare recomandata. Scrisoarea era pe numele tatalui meu, care din pacate a murit in urma cu un an. Am fost la posta sa verific despre ce este vorba si cand am aflat ca este de la Politie, evident ca nu am ridicat scrisoarea.. Ieri s-a dus mama sa plateasca impozitul si amenda nu era inregistrata la primarie...
          Am intrebat un amic care a patit aceeasi chestie si mi-a spus ca a primit aviz postal de 2 ori si atat. Nu a ridicat scrisoarea, nu a platit amenda si nici la impozit nu o are trecuta. Se pare ca se poate scapa.

Comment

Parca dupa 6 luni se prescrie si de la circa financiara.
            Cel mai nou proiect auto din România!
            Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Da, la art.13(1) este prevazut acest lucru.

Comment

Andrei, comatic, va inselati amarnic!
                cititi cu atentie: aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie...
                cu alte cuvinte, o contraventie a carei savarsire este descoperita dupa termenul de 6 luni de la data savarsirii ei, nu mai poate fi sanctionata.
                sanctiunea contraventionala aplicata in termen (respectiv 6 luni de la data savarsirii ei) se prescrie in termen de 3 ani !

Comment

Sigur o sa confirm.Dar inca nu a venit postasul si nici nu am gasit nici o scrisorica in cutie.Eu nu primesc acel pv decat daca vine cu el in dinti si atunci doar daca ma gasesc acasa!Am ceva cunostinte pe la financiar asa ca o sa intreb si acolo daca am ceva de platit.

Comment

Originally posted by Cromatic View Post
                    ....Sa confirme cineva ca a primit avizul la cutie, nu a mers sa ridice scrisoarea de la posta si in felul asta a scapat.
                    Da, eu. In martie m-a prins un radar de pe DN1. Mergeam cu masina unei firme. Politia a intrebat la firma cine a condus masina marca... Numarul... In data de... Omu' nu avea ce face, si a comunicat. Dar mi-a zis si mie. De atunci mi-a venit de vreo 2 ori instiintare ca am o recomandata la posta, si nu am ridicat-o. Intre timp am cumparat o masina, am vandut alta si nu apar la fisc cu vreo amenda.

Comment

• Nu a mai scris nimeni aici demult. Din ce am citit plata amenzii poate fi evitata dar daca la amenda se adauga si vreo 2-3-4-5-6 puncte de penalizare ce se intampla cu ele? Raman in contul permisului sau nu? Scuze daca a mai intrebat cineva.

Comment

• Eu de vreo 2 ani nu am mai platit amenzi , nu stiu pe viitor ce se poate intampla..Dar nu prea ma intereseaza(momentan)

Comment

• le baga la impozit...

Comment

• @bciprian82:
                            Punctele de penalizare constituie o sanctiune contraventionala complementara si au un alt termen de prescriptie decat sanctiunea contraventionala principala (adica amenda). Astfel, punctele de penalizare se prescriu in termen de 6 luni.

Comment

• Originally posted by bogdan 17ee View Post
                              le baga la impozit...
                              da..Le baga..Da le si scoate

Comment

• obligatiile fiscale catre stat, de tipul amenzilor contraventionale, se prescriu dupa 5 ani de la ramanerea lor definitiva, dar sunt unele chitchite pe care cei care se ocupa de incasarea lor, sa le lungeasca cu inca 5, la nevoie cu inca 5, si astfel, statul nu pierde niciodata, ci doar mai castiga mai tarziu.
                                vorba ceea: "stiti bancul cu statuia?"; rapuns: statu' ia tot!
                                Last edited by Zsolt; 17 April 2009, 20:51. Reason: Automerged Doublepost
                                a good plan today is better than a perfect plan tomorrow

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google