Cum Se Procedeaza Corect?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Problema mare nu e ca @gelica75 se contrazice cu noi aici ci faptul ca ideea cu semnalizarea imi da prioritate o intalnim in trafic. Cine a patit patit in trafic sa auda "ce claxonezi ma ca am semnalizat" sa ridice mana. Credeam ca soferii profesionisti cunosc codul rutier, dar mi s-a spulberat mitul acum.

"Semnalizarea nu e la fel de importanta ca asigurarea" - faptul ca nu ai semnalizat te ajuta cu niste carne acasa in frigider, dar daca nu te asiguri devii tu carne pt viermi.

"sa dam un exemplu mergi pe banda 2 si la un moment dat unu de pe banda 1 in fata ta semnalizeaza ca vrea sa schimbe banda tu care esti pe banda 1 ce faci "
    Nu sunt obligat sa il las sa intre, si daca el are 50 km/h si eu 130 in nici un caz nu ma opresc sa il las sa intre, trec inainte. Daca se baga precum melteanu aplic metoda lui Ivan Marian.
    sigpic

Comment

Colegul nostru, WraiTh, care este si cel care a deschis acest thread, este "regizorul" acestui filmulet.
      Colegule, daca aveai indoieli, stai linistit, tu nu ai absolut nicio vina.
      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

6. Reguli referitoare la manevre
        Art. 54
        (1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rand de vehicule stationate sau de intrare intr-un asemenea rand, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stanga sau care urmeaza sa efectueze o intoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.
        (2) Semnalizarea schimbarii directiei de mers trebuie sa fie mentinuta pe intreaga durata a manevrei.

Ce este bolduit,,,cred ca nu sa invatat in anul de gratie 1993,,sa omis treaba cu asigurarea de pe o banda pe alta din legislatie

Reguli pentru circulatia vehiculelor

1. Pozitii in timpul mersului si circulatia pe benzi
        Art. 106
        1. Pe un drum public prevazut cu minimum 3 benzi pe sens, cand conducatorii a doua autovehicule circula in aceeasi directie, dar pe benzi diferite, si intentioneaza sa se inscrie pe banda libera dintre ei, cel care circula pe banda din dreapta este obligat sa permita celui care vine din stanga sa ocupe acea banda.
        2. Pe drumul public cu mai multe benzi, conducatorii de autovehicule care circula pe o banda care se sfarseste, pentru a continua deplasarea pe banda din stanga trebuie sa permita trecerea vehiculelor care circula pe acea banda.

Ce este bolduit,,cazul nostru....

Comment

Regulamentar tirul clar trebuie sa opreasca si sa cedeze prioritatea la schimbarea benzii- e de bun simt sa stii aceasta regula de baza indiferent de anul in care ai facut scoala de soferi - acuma depinde din ce postura discutam.

Acum in situatia data tirul putea sa se bage mai devreme iar cu o mica reducere de viteza avea timp sa se bage si dupa ce era depasit, a ales exact cel mai prost moment, asta e marea lui gresala.

Acum ma bag si in postura Tirului-si va detaliez mai jos de ce nu a putut opri :

Tractam o Dacie din 88 anul trecut sa o duc la REMAT, pe drumul vechi intre Lehliu si Bucuresti , desi trageam de ea cu 80km/h facusem coada in spatele meu ... nu se putea mai tare deoarece o trageam cu sufa si Dacia 1310 avea cauciucuri vechi frane proaste... fara servo frana servo directie - motorul nu mergea...

La un pod s-au dublat benzile si am primit banda 1 pentru urcare si bineinteles ca sus unde se ingusta banda 1 am fost nevoit sa intruu pe acostament pentru ca toti MELTENII fortau si ma depaseau in continuare ...

Ei aveau cumva vreodata impresia ca eu la tractare am de gand sa opresc sus in mijlocul podului sa le dau lor prioritate cand am in spate inca o masina ?
          De asta consider ca MELTENII trebuiau sa incetineasca sa ma lase sa intruu in coloana

Comment

Ce te face sa crezi ca daca tu circuli cu o masina in spatele tau,,ai conditii speciale fata de altii care mergeau pe acelasi sens de mers cu tine (( adica urcau ca si tine)) si faci exceptie de la articolele de mai sus?
            Te-ai incadrat pe banda 1,,dar la revenire ca sa terminat banda ta,,DAI PRIORITATE,,indiferent ca esti sau nu cu ""REMORCA""!

In cazul tau ca tu singur ai zis....
            deoarece o trageam cu sufa si Dacia 1310 avea cauciucuri vechi frane proaste... fara servo frana servo directie - motorul nu mergea...
            ...ai pus in pericol ceilalti participanti la trafic si masina aia trebuia pusa pe un TRAILER pt ca nu avea frane si alte cele!

Comment

si revenind la filmultetul din dotare credeti ca ar fi fost mai bine ca tiristul sa opreasca si sa-l lase pe "reiser" sa-si vada de drum nu ? apoi ar fi plecat de pe loc cu semnalizarea pusa si asigurandu-se temeinic in oglinda.

inca o intrebare mai am: daca in 30 de secunde necesare punerii tirului inapoi in mers pe cealalta banda venea alt "reiser" d'asta cu permis luat pe euro ala ce facea ? rupea franele nu ? tot tiristul era vinovat ca nu se misca pe autostrada cu 200 nu ? stiti cati mertri parcurgi in 30 secunde cu 200 la ora ? vezi tiru ca furnica si n-ai frane sa opresti masina daca ala deabia are 10km/h , deci concluzia mea ramane ca ala cu tirul n-a gresit cu nimic si chiar e de laudat ca nu a pus viata nimanui in primejdie prin acea manevra.
              o/____\o
              (i)
              .........

Comment

@Costi-bc de ce numesti conducatorul turismului "reiser" ? Nu are deloc o viteza asa de mare, mai degraba trebuia numit "domn" pentru ca a lasat un "profesionist" sa treaca, chiar daca s-a urcat cu amandoua picioarele pe pedala de frana, ma mir ca nu aud nimic despre dumnezei, hristosi, mame sau organe genitale in filmulet. Ce este foarte grav e faptul ca "soferii profesionisti" si chiar cu o varsta la care se presupune ca, creierul a ajuns la maturitate sunt de acord si incurajeaza comportamentul "TIR-istului" din film. Eu unul refuz sa cred ca asa gandesc soferii profesionisti...

Comment

@Costi,,fara suparare dute frate si mai fa scoala de soferi profesionisti inca odata...in opinia ta numai ai voie sa mergi cu 130 pe autostrada sau cu 200 (( pe pielea lor,,cum spui tu)),,ca sunt tiruri si ma pot omora pana se asigura sa schimbe banda si pleaca dupa loc daca opresc....Am ajuns sa exclam,,VAI MAMA NOASTRA cu masini mici,,la o parte ca ne iau tirurile pe sus daca nuuuuu ii lasam sa treaca in fata noastra....De ce?..pt ca au ei propia legislatie rutiera..LEGISLATIA TIRISTILOR !!!

Comment

Rog moderatori sa ia masuri urgente asupra userului vasile78 in legatura cu amenintarea cu moartea atat la persoana mea cat si a familieie mele .aceasta ocazie eu am salvat tot ce sa postat pe acest forum in cazul in care mi se intampla ceva acesta din urma va raspunde in fata organelor competente in legatura cu amenintarea cu moartea .

Comment

Originally posted by Drogas View Post
                      De asta consider ca MELTENII trebuiau sa incetineasca sa ma lase sa intru in coloana
                      mai bine erai si tu cu obrazul gros si nu te dadeai nu ? ramaneai pe banda cu prioritate ...
                      DA dragi colegi ! de la niste soferi de weekend care stiu legea mot a mot ni se trage si toti devenim nesimtiti in trafic. ca se grabesc la moarte si vor sa mearga cu 200 la ora ca-i pe autostrada.
                      o/____\o
                      (i)
                      .........

Comment

Costi, da' eu te intreb pe tine, ce faci daca mergi cu masina ta pe autostrada, pe banda 1 cu 130 km/h si vezi in fata ca se ingusteaza drumul. Te uit in oglinda si vezi ca din spate se apropie unu' destul de repede. Ce faci?
                        a) Dai semnal si te bagi.
                        b) Iei piciorul de pe acceleratie (se presupune ca te uiti la drum, asa cum a facut si tiristul nostru, deci vezi din timp ca se ingusteaza drumul) si reduci viteza. Dupa ce trece ala care vine tare din spate, te bagi si tu. Daca ai anticipat din timp, nu e nevoie sa opresti, ci doar sa reduci un pic viteaza.

Comment

Vitriol,,omule,,le explici degeaba,,nu vezi ca tot ei se simt AMENINTATI CU MOARTEA
                          De unde a dedus asta @gelica nu stiu,,sa dea un citat,,poate nu am vazut noi bine!

@Costi,,,te intreb,,de unde ai dedus tu ca ala avea 200 la ora?? de o tii una si buna !!
                          Ala cu masina avea maxim un 130 legal,,iar ala cu tiru REGULAMENTAR trebuia sa opreasca si gata...daca nu sunteti in stare sa respectati LEGISLATIA IN VIGOARE cu tirurile,,,lasati fratilor meseria asta si luati-va de pedalat biciclete ca sa mergeti pe trotuar si prin parcuri!

Comment

IN PRIMUL RAND TU IVAN MARIAN NU ESTI ASTA CU MINE ASA FIINDCA AM CLARIFICAT TREABA ASTA ACUM SA ITI DAU CEVA SA CITESTI SA VEDEM DACA NU TI SE PARE A AMENINTARE CU MOARTEA :@gelica75, cu riscul de a lua inca un cartonas de la moderatori i-ti transmit faptul ca soferii ca tine trebuiesc omorati impreuna cu tot neamul lor, ca sa nu se mai nasca altii! Cum dracu frate te urci pe mine cu scuza ca ai semnalizat si te-ai asigurat dar m-ai tamponat? Ori ai probleme psihice ori pur si simplu vrei sa enervezi oamenii de pe forumul asta? Cum spunea si @Ivan Marian, daca dau de unu dinasta cu idei ca ale tale il iau la "glume" cu piciorul de la masa pana spune codul rutier ca pe "Tatal nostru"!
                            Vad ca aici sant multi de alde gheorghe asa ca ma las pagubas si numai imi bat capul cu voi ,totul este lu-at la modul personal si numai discutam asa incepem sa ne amenintam si sa ne jignim.
                            Last edited by gelica75; 18 August 2011, 19:05.

Comment

Gelica tati, calmeaza-te ca nu te omoara nimeni. Aici discutam idei nu alte probleme.
                              Marian a zis "de unde a dedus asta" (teoria asta a ta) nu 'ăsta", cum ai citit tu.

Comment

Originally posted by gelica75 View Post
                                IN PRIMUL RAND TU IVAN MARIAN NU ESTI ASTA CU MINE ASA FIINDCA AM CLARIFICAT TREABA ASTA ACUM SA ITI DAU CEVA SA CITESTI SA VEDEM DACA NU TI SE PARE A AMENINTARE CU MOARTEA
                                cred ca deja aberezi omule,,revino cu picioarele pe pamant,,,Nu am zis ASTA cu referire la persoana ta,,,ci faceam referire cu ASTA,,adica la treaba cu amenintarea cu moartea,,,adica treaba ASTA cu amenintarea....sau numai stim naiba ce citim si interpretam aiurea nu numai legile ci si expresiile noastre de zi cu zi...toate bune!!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google