Despre Obligativitatea Anvelopelor De Iarna

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Si ca sa nu fim chiar off topic si sa vorbim totusi despre...OBLIGATIVITATE....citind legea(de fapt franturile ce s-au prezentat pe aici) am ajuns la o concluzie: OBLIGATIVITATEA este doar pentru cei cu autovehicule sub 3,5 tone si cele care au mai putin de 9 locuri,nu?
    sigpic

Comment

• @Curiosu_32
      Pai ,inteleg faptul ca acestia de care vorbim au doua optiuni;
      1.anvelope de iarna
      2.lanturi.
      Acuma ei vor avea de ales.
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Obligativitatea asta e cam pt toti.
        Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Originally posted by IancuMIC View Post
          @Curiosu_32
          Pai ,inteleg faptul ca acestia de care vorbim au doua optiuni;
          1.anvelope de iarna
          2.lanturi.
          Acuma ei vor avea de ales.
          Corect....deci nu este ....cauciucuri de iarna ...SI....lanturi... ci cauciucuri SAU lanturi.....DECI...pentru ei nu este obligatoriu. Mie asa imi spune..logica mea...sau asa cum a spus si Vasile...poate oi fi eu ...mai defect! )
          Last edited by Curiosu_32; 21 November 2011, 21:05. Reason: Automerged Doublepost
          sigpic

Comment

• Daca stii ca iarna asta nu o sa mergi pe drumuri dubioase cu gropi sau nu o sa circuli mult, poti sa lasi jantele de aliaj (banuiesc ca ai jante de aliaj ca in poza). Intr-adevar si 4 jante fie ele si de tabla costa spre 1000 de lei (cam 250 lei e o janta de tabla originala pt logan). Eu am achizitionat 4 anvelope Tigar Winter 1 la 255 lei bucata, desi nici eu nu aveam de gand s-o mai incalt de iarna avand in vedere ca nu prea mai folosesc masina.

Comment

• 250 o janta de tabla?Cat de originala este?

Comment

• Originally posted by D-FENS View Post
                Obligativitatea asta e cam pt toti.
                Pai am mai spus;cei cu>3.5T au posibilitatea de a-si monta DOAR lanturi,fara sa fie obligati sa aiba si anvelope de iarna;

Comment

Pai am mai spus;cei cu>3.5T au posibilitatea de a-si monta DOAR lanturi,fara sa fie obligati sa aiba si anvelope de iarna;
                  Si eu mai completez inca o data: noi astia mai mici(si cu masini si ca ..."importanta" in Parlament ca sa zic asa) suntem OBLIGATI LA CAUCIUCURI DE IARNA!
                  Last edited by Curiosu_32; 21 November 2011, 21:18. Reason: Automerged Doublepost
                  sigpic

Comment

• Potrivit OG nr. 5/2011, vehiculele de transport de marfa de peste 3,5 tone si cele de transport de persoane cu peste noua locuri trebuia sa mai aiba montate pe rotile de tractiune, pe langa anvelope de iarna, si lanturi sau alte echipamente antiderapante certificate.

Incalcarea acestor prevederi se pedepseste cu retinerea talonului auto si amenda cuprinsa intre 2.500 si 4.000 de lei.

SURSA

Comment

Potrivit OG nr. 5/2011, vehiculele de transport de marfa de peste 3,5 tone si cele de transport de persoane cu peste noua locuri trebuia sa mai aiba montate pe rotile de tractiune, pe langa anvelope de iarna, si lanturi sau alte echipamente antiderapante certificate.

Incalcarea acestor prevederi se pedepseste cu retinerea talonului auto si amenda cuprinsa intre 2.500 si 4.000 de lei.

SURSA
                      D-FENS...nu te supara pe mine , dar potrivit OG nr5/2011 din cate am citit eu ..inca nu am gasit asa cum ai scris tu acel "SI" sau acel "pe langa" atunci cand vine vorba de cauciucuri de iarna si lanturi! Uite cum am gasit eu:
                      „28.conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate;“.

Cat despre amenzi eu gasisem ceva mai mici pentru autoturisme...dar nu mai stiu pe unde ...intre 600 si 1400 lei!
                      Aici nu suntem pentru a ne contrazice ci a ne lamuri!
                      sigpic

Comment

• Ce am postat eu este doar pt vehicule peste 3.5t,inclusiv amenzile.

Comment

Ce am postat eu este doar pt vehicule peste 3.5t,inclusiv amenzile.
                          Ok! Corect cu amenzile! Dar nu m-am lamurit de unde reiese ca cei care au autovehicule peste 3,5 t sunt OBLIGATI si ei sa puna cauciucuri de iarna, pentru ca lor le permite legea sa aleaga prin acel....SAU lanturi. Nu sunt avocat, dar cred ca mi-ar fi placut. Poate prevede legea in alta parte sau nu am destula exerienta incat sa o interpretez, dar asta este parerea mea...deocamdata!
                          sigpic

Comment

• ". conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei...
                            fara ca acestea sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune SAU fara a avea montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate;"

Asa spune textul de lege referitor la auto >3.5T.Ce intelegeti?Sun obligati sa aiba anvelope de iarna si laturi antiderapante in acelasi timp?
                            Last edited by IancuMIC; 21 November 2011, 21:55.

Comment

• Originally posted by Curiosu_32 View Post
                              ....Dar nu m-am lamurit de unde reiese ca cei care au autovehicule peste 3,5 t sunt OBLIGATI si ei sa puna cauciucuri de iarna, pentru ca lor le permite legea sa aleaga prin acel....SAU lanturi.....

De unde reiese?Ce pot eu sa-ti zic?Intreaba-i pe cei care au facut legea asta sau "sapa" mai temeinic.

Comment

"...fara ca acestea sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau fara a avea montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate;"

Asa spune textul de lege referitor la auto >3.5T.Ce intelegeti?Sun obligati sa aiba anvelope de iarna si laturi antiderapante in acelasi timp?
                                Bravo IancuMic! Parerea mea este ca nu sunt obligati! Nu mai zic ca nu este vorba doar pentru cei care auto > 3,5T ci:

"...iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi (nu zice pe .."aceste...cauciucuri de iarna")lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate;“.
                                Iancu si cu mine asteptam pareri! :P )
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google