Contestare Amenda Radar

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Stim ca radarul sta de obicei nu acolo unde sunt zone periculoase, ci acolo unde se pot da amenzi.
    Lasati-o mai moale cu pedala de acceleratie, ca 5 minute in plus la drum de 100 de km nu a omorat pe nimeni.
    Nu sunteti toti Donald Trump si pierdeti afacerea vietii voastre. Sunteti totusi pe forum Logan, deci exclus sa fiti multimilionari in euro.

Comment

foarte bine punctat colegul!

Comment

Ca o completare: nu mai visati PV-uri anulate din orice virgula si nu va mai uitati in gura alora cu site-uri care vezi doamne te invata cum sa scapi de amenzi. Daca amenda e luata pe bune(mai ales inregistrata de noile radare) si agentul nu greseste completarea procesului-verbal astfel incat sa fie o cauza de nulitate absoluta(nu-si trece numele, gradul, fapta comisa, uita sa semneze, nu face descrierea etc) nicio instanta nu-ti va accepta contestatia. Aia, "expertii in eludarea legii" probabil n-au fost in viata lor intr-o instanta de judecata de emit asemenea porcarii.

Caz concret: fratelui meu i s-a suspendat permisul 30 zile pentru depasire pe linie continua. In PV agentul i-a gresit numele si in loc de N a scris R, negru pe alb.. foarte clar. S-a depus contestatie iar in instanta ghici ce... nulitate relativa, contravenientul poate fii identificat la fel de bine si prin CNP sau prin seria si nr C.I. Deci, nu s-a anulat nimic.

Comment

nu s-a anulat, desi conditiile din articolul care determina anularea s-au indeplinit. si ti se pare normal? si la mine a gresit vita aia cu termopan procesul verbal si tot am pierdut in instanta. personal, sa ma pis pe ei, pe aia care nu stiu sa scrie si pe aia care incalca legea doar ca sa-i dea dreptate lobotomizatului in uniforma de militian si sa mai ciupeasca si ei 100ron la buget. ca si militienii, multi judecatori sunt absolventi de spiru haret, facuti juristi la apelul bocancilor. oi avea eu alergie la prostie si incompetenta de nu pot sa-i sufar
          Last edited by Seba; 19 March 2012, 23:38.
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Incepand cu 01.09.2012 cei care pierd procesul in urma contestarii PVCC-ului in instanta vor fi obligati sa plateasca si cheltuielile judiciare catre stat asta pe langa amenda primita-sa vedem cati o sa se mai simta "bazati" pentru a contesta PVCC-ul.

Comment

Foarte bine, sa nu mai conteste toti cocalarii semianalfabeti orice amenda fara sa simta repercusiunile.

Comment

atunci sa dea afara si trei sferturi dintre aia de la circulatie, care au creier cat pentru o cornuta cu 4 picioare, de natie rumegatoare cu talanga si ochi mari si umezi. cum dracu' sa nu contesti procesul verbal, cand ti-l intocmeste nimeni (nesemnat de **** lex - organul legii)si mai mult, scrie ca ai fost sanctionat in 30 februarie in municipiul craiova din judetul timis. ti se pare normal, vasile? ok, platesc contestatia, dar bivolul care a scris un astfel de proces verbal, sa nu-l mai vad in uniforma d epolitai. boactar de noapte, paznic la balta de pescuit, altceva. sa-i dai legea si puterea in mana unui analfabet si sa trebuiasca sa joci dupa cum canta el, e strigator la cer.
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Seba ai dreptate, insa aceste situatii sunt intalnite destul de rar facand un raport intre numarul de PV-uri emise si numarul de PV-uri gresite.

Comment

Din 4 PV-uri pe care le am, toate au fost completate corect. Sunt cazuri rare cele in care sa se completeze gresit. Nici prietenilor mei nu li s-au intocmit PV-uri gresite atunci cand a fost cazul.
                    4 pistons + GPL + tuningu' casei = km multi & 1.5 dCi 85 BoiP

Comment

Va salut stimati colegi. Va rog sa ma iertati dar sunt in situatia sa fac pe "lupul moralist".
                      E vorba fix despre o amenda radar...si contestarea ei, subiect despre care mi-am exprimat parerea la postul nr. 16.
                      Povestea mea de acum: m-am jucat un pic prosteste si am accelerat aiurea fiind totusi in oras. Pe contrasens insa venea o masina de politie, MCV cu radar, care mi-a aprins luminitele si m-a tras pe dreapta. Corect. Au venit, chiar politicosi, la masina, am recunosut verbal ca am "cam comis-o", am cerut clementa, vorbit civilizat si respectuos si eu si ei. Politistul mi-a spus ca totusi, din pacate, chiar daca intelege situatia si ca nu sunt un pericol in trafic, nu poate sa nu ma sanctioneze pentru ca "a inregistrat radarul".
                      Era vorba de 74 km/ora in localitate (50). Am cerut avertisment dar a spus ca nu se poate. Mi-a scris PV, l-am semnat, nici nu stiam cum si unde (e prima amenda) si ne-am despartit aproape prieteni .
                      Problema a aparut cand am citit cu atentie pv-ul. !!!
                      Are ceva greseli si as vrea parerea voastra referitor la acestea:
                      - lipsa semnatura agent constatator si martor,
                      - mi-a dat 4 puncte dar la Codul Rutier art. 108, al. 1, lit. b, pct. 2...prevede 3 (trei) puncte.
                      - Cea mai mare (si dubioasa) greseala: locatia, scrie bulevardul Independentei (undeva in mijloclul orasului) dar fapta s-a intamplat in cu totul alt loc, la iesirea din oras (catre Carrefour, pt. braileni). E distanta de 5 km intre locatia reala si cea scrisa in PV.
                      Acum intreb daca pot contesta acest PV, pentru greseli, omisiuni si/sau inexactitati.
                      Recunosc ca am gresit, o sa invat din acesta greseala dar...vreau sa pastrez niste bani in buzunar pentru ca nu se trateaza cu seriozitate completarea PV-urilor.
                      (sau poate acel politist mi-a dat niste portite de scapare de amenda)
                      Postez si hartiuta buclucasa si astept parerile dvs. (curg deja cele 48 ore...sau 2 zile lucratoare).
                      Attached Files

Comment

Da, o poti contesta.

Comment

Se poate contesta linistit si vei avea si castig de cauza
                          fugi repede la un avocat si deschide proces....sa nu mai spunem in afara enumerate de tine mai sus ca si greseli ca mai e si modificata suma (320) pe procesul verbal....si automat se va anula.
                          Un elogiu de trei minute şi o lacrimă de-o clipă nu scuză o neglijare care se măsoară în ani sau decenii.

Comment

Eu sunt curios ce avocat gasesti tu cu cel mult 160 lei, cat e cuantumul amenzii.
                            Daca as fi in locul tau, as plati-o si gata. E prea mica suma ca sa merite deranjul.

Reversul medialiai: platesti cei 320 de lei + avocat + cheltuieli de judecata pt politie.
                            Deci 320 + minimum 300 lei + 300.
                            Merita sa-ti asumi riscul?
                            Last edited by Cezar; 19 July 2013, 12:45. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Doar daca are un prieten avocat, care sa lucreze pt el pro bono
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Va multumesc foarte mult pentru parerile voastre.
                                In urma celor scrise de mine la postul 16, a celor scrise de voi, si a consultarii cu un prieten (si un coleg de-al lui) de la " Biroul Permise"...am rezolvat problema cum am considerat eu mai corect si civilizat. Am platit amenda in 48 ore.
                                Cele mai multe detalii le-am aflat de la Permise:
                                - puteam contesta si eu (fara avocat) PV-ul, la Judecatorie, problema fiind ca era de umblat si prezentat de 2-3 ori pe la tribunal. Timp pierdut si nervi.
                                - castigam fara nici o problema, PV-ul fiind intocmit cu greseli (poate intentionate).
                                - fapta totusi exista si ar trebui sa imi fie invatatura de minte.
                                Concluziile mele:
                                Intamplarea mea poate ramane ca un exemplu de PV intocmit gresit iar in situatia in care aveti o problema si va considerati nedreptatit va puteti lega de asemenea aspecte.
                                Daca totusi amenda e luata "pe bune", pe merit, cum a fost si in cazul meu, nu e nici o nedreptate... asumati-va greseala si trageti invatamintele.
                                In ultima vreme cam incepusem si eu, luat de val, sa ma "adaptez" traficului stil indian din Braila. Si greseam facand asta.
                                Va doresc drumuri bune fara incidente si fara "vitejii".
                                Last edited by CeDeBe-L; 21 July 2013, 11:16.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google