Ce Risti Daca N-ai Anvelope De Iarna Si Circuli Pe Zapada

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ce Risti Daca N-ai Anvelope De Iarna Si Circuli Pe Zapada

Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
    [...]
    28. conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate;

Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:[...]
    h1) autovehiculul nu este dotat, la circulaţia pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, cu anvelope de iarnă, iar autovehiculul de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi autovehiculul de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, nu sunt echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune ori nu au montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate.

(2) În situaţiile prevăzute la alin. (1) [...] h1) [...] la reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, poliţistul rutier eliberează onducătorului de vehicul o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie [...].

Pentru amatorii de senzatii tari si plimbari cu platforma

ba fratele meu , mai trebuia INCA un topic pe tema anvelopelor de iarna ?!? incredibil , puteai pune intrebarea/textul asta pe topicurile deja deschise
    Last edited by CataFOF; 1 December 2011, 18:18.

Comment

Acolo era cam off topic discutia, scuze.

Comment

da tu acuma ce ai vrut sa arati ? le expui riscurile celor care merg cu cele de vara ? e treaba lor ....si pe pariu stiu si ei asta , nu stiu ce interesez pentru tine.
        v`a intrat de vreo 2 luni febra anvelopelor de iarna in oase...nu mai puteti dormii noaptea de grija lor , cred ca abia asteptati sa vina putina zapada.

Comment

Asa e ai dreptate. Ei nu stiu totusi un lucru: Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia!

Comment

FOF'ule, ce'ai ma, nu ti'a priit defilarea? )))

Intr'un fel mi se pare buna ideea topicului asta, fiindca vad ca zi de zi mai apare cate unul si pune aceleasi intrebari stupide...
            Mai era unul, zilele trecute, care dramatiza, spunand ca el nu vrea sa riste amenzi de "zeci de milioane".

A, si pentru cine intreaba, ca'i e lene sa caute, il informez: conform noului Cod Rutier, clasa a IV-a de sancţiuni inseamna de la 9 la 20 puncte-amenda.
            If it ain't broke, don't fix it!

Comment

Mie nu mi se pare o idee rea thread-ul asta, in schimb, ideea legii mi se pare absolut mizerabila pentru ca-ti ia drepul de circulatie.

Stateam asa si ma gandeam la ce ai putea sa faci daca esti undeva in camp, te opreste politia, iti da amenda si toata procedura... Ce faci daca n-ai credit pe telefon, sau daca n-ai baterie? Ramai si mori acolo? Ca doar n-o s-o iei la pas zeci de km pana la cea mai apropiata comuna, prin ger si viscol.
              Sunt de acord sa se aplice o amenda, sa se retina certificatul de inmatriculare, dar sa te lase nene sa ajungi sa-si schimbi anvelopele.

Mi se pare o idee cel putin cretina...
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Originally posted by vitriol View Post
                \
                Stateam asa si ma gandeam la ce ai putea sa faci daca esti undeva in camp, te opreste politia, iti da amenda si toata procedura... Ce faci daca n-ai credit pe telefon, sau daca n-ai baterie? Ramai si mori acolo?
                .
                simplu , nu mai pleci la drum...daca nu ai toate cele enumerate mai sus , INCLUSIV anvelope de iarna.

Comment

daca pleci la drum lung cumpara anvelope de iarna ca sa nu mai ai nici un fel de problema... sau cum a spus si FOF-ul nu mai pleci la drum....
                  http://www.loganclub.ro/forum/member.php?u=18685

Comment

Originally posted by CataFOF View Post
                    da tu acuma ce ai vrut sa arati ? le expui riscurile celor care merg cu cele de vara ? e treaba lor ....si pe pariu stiu si ei asta , nu stiu ce interesez pentru tine.
                    v`a intrat de vreo 2 luni febra anvelopelor de iarna in oase...nu mai puteti dormii noaptea de grija lor , cred ca abia asteptati sa vina putina zapada.
                    Bun eu sunt omul rau, dar ce te faci daca te cauta vreun amic de-al tau pe care nu poti sa-l refuzi, la 10 seara acasa sa-i cauti o platforma sa-l ia de la Cucuietii din Deal, eventual sa-i mai trimeti si niste bani ca e i-a tocat pe toti in club si ia salariul peste o saptamana...

Comment

Originally posted by CataFOF View Post
                      simplu , nu mai pleci la drum...daca nu ai toate cele enumerate mai sus , INCLUSIV anvelope de iarna.
                      Originally posted by Florin177 View Post
                      daca pleci la drum lung cumpara anvelope de iarna ca sa nu mai ai nici un fel de problema... sau cum a spus si FOF-ul nu mai pleci la drum....
                      Bai stimabililor, eu vorbesc aici despre o lege care te lasa sa mori in drum, in loc sa te ocroteasca asa cum ar fi normal.

Uite, ca exemplu: la sfarsitul lunii aprilie, anul asta, am fost la Ranca. Aprilie: soare in Bucuresti, soare in Ramnicu Valcea, soare pe drumul dintre Valcea si Tg. Jiu, soare pana sus la Ranca. Poze facute vineri, cand am ajuns si poze facute duminica dimineata. Dupa cum se vede in poze, aveam rotile de vara (sfarsitul lunii aprilie). Ce faceam in cazul asta? Stateam acolo pana se topea zapada? Eu unu' am coborat (cu lege sau fara lege) si in cazul in care m-ar fi oprit politia, da, sunt de acord sa platesc amenda, sa ajung acasa, sa-mi pun rotile de iarna si sa-i recuperez certificatul de inmatriculare, dar nu sa ma lase in creierul muntilor (in cazul in care m-ar fi prins fara anvelope de iarna) pentru ca niste idioti nu sunt in stare sa se gandeasca la asta.

Despre asta vorbesc eu aici, nu despre faptul ca sunt eu jmecher cu doi de "jm" si nu vreau sa-mi pun anvelope de iarna.
                      Attached Files
                      Last edited by vitriol; 1 December 2011, 20:06.

Comment

din partea mea sa ia tot si talon si placute de inmatriculare, asta doar asa ca sa se echipeze lumea corespunzator pentru iarna, pentru ca nu isi pune doar viata lui in pericol o pune si pe a lui altu care este echipat corespunzator...

Comment

Bine, fii atent! Faci o pana pe drum, pui rezerva si dupa un km de mers, te opreste politia si iti da amenda, ia talonul si toate cele. Ai roata de rezerva cu anvelopa de iarna?

Comment

ca rezerva am anvelopa all season cu inscriptia " M+S" pe ea...

Comment

Ba vitri, omu' e pregatit ma, ce te agiti atat?
                              Restu' e prosti...
                              If it ain't broke, don't fix it!

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google