Ce Risti Daca N-ai Anvelope De Iarna Si Circuli Pe Zapada

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

CataFOF, puteai sa o ai si pe bunica-ta in portbagaj, daca nu aveai cauciucuri de iarna tot degeaba... Pentru aia care inca nu au inteles: "Cauciucul de iarna este miezul din gogoasha... anul asta!". La anul cine stie ce o sa mai vina, eu zic sa va pregatiti si niste gume cu tinte, cine stie ce legi mai vin anul viitor. Oricum, deontologii de pe A3 si realitateatv sunt mici copii pe langa unii useri din zona...

Comment

stai ca inca n`ai vazut tot , de nu o sa se blocheze forumul dupa prima zapada , numai cu o liturghie se mai deblocheaza.

Comment

salutare salutare...legea cu anvelopele de iarna din cate stiu...este pana la data de 1 martie nu?
        Dupa 1 martie se poate circula cu cele de vara, sau inca imi pot lua amenda? Se pastreaza legea pana se topeste zapada sau? Si cand am zis de amenda nu ma refer sa iau amenda ca blochez traficul, caci de asta sunt constient ca o pot incasa...

P.S: nu vreau raspunsuri cu tine masina in garaj, sau cumpara cauciucuri de iarna!
        Am vazut in oameni...ce nu vroiam sa vad vreodata...
        Ura si iubirea cum lovesc ambele de-odata!!!

Comment

nu , doar citeste forumul , sunt vreo 3 topicuri despre tema asta , doar citeste.
          eventual si legea...

Comment

Articolul 102 alineatul 1, punct 28. - Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă.

Dupa cate vad eu, nu exista o data limita la care poti renunta la anvelopele de iarna.Insa din acest articol se intelege ca se poate circula in orice luna din iarna cu anvelope de vara daca nu a aparut zapada,gheata sau poleiul:ex: lunile noiembrie,decembrie in anumite orase.In articol nu scrie nici data de incepere a obligativitatii anvelopelor de iarna si nici data de renuntare.Ninge in aprilie,anvelope de iarna.Luna martie poate fi calduroasa,iti pui anvelope de vara.Cum da ninsoarea faci rocada cu cele de iarna.Asta e posibil numai daca circuli prin oras.Daca faci trasee prin tara e posibil sa pleci de la conditii de primavara si sa ajungi in alt oras la conditii de iarna cu anvelope de vara. Citez de pe un site specializat in interpretarea legilor : "Indiferent de temperatura, conducerea autovehiculului fara anvelope de iarna, daca drumul nu este acoperit de zapada, gheata sau polei nu constituie contraventie".
            Last edited by karlos12; 18 February 2012, 23:27.

Comment

@Ceachy:
              Textul legii este foarte simplu de interpretat, oricine, daca il citeste o data, trebuie sa'l inteleaga.
              Dar asa ne place noua, romanilor, sa despicam firul in 4 si sa ne facem tot felul de scenarii in cap.
              Sper acum ca s'a inteles ideea: zapada, gheata sau polei pe drum, nu conteaza ca e luna iulie, tre' sa ai gume de iarna. Nu ai si te'a prins, te'a "ars". Simplu.
              If it ain't broke, don't fix it!

Comment

Da am inteles. Multumesc pentru raspunsuri...eu ma gandeam ca exista un anumit termen, ca tot am vazut la stiri perioada 1 noiembrie-1 martie si de aceea am intrebat. O seara placuta!
                Am vazut in oameni...ce nu vroiam sa vad vreodata...
                Ura si iubirea cum lovesc ambele de-odata!!!

Comment

Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google