Noua Taxa De Inmatriculare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Doar cele din partea de sud a Angliei, restul sunt scutite.
    If it ain't broke, don't fix it!

Comment

• vitriol, poate ca e corect ce spui tu acolo dar, ti se pare corect ca o masina sa "toceasca strazile" unui oras zi de zi si sa plateasca impozitul in alta tara? Aici nu e vorba de 1-2 masini ci de sute de masini numai intr-un oras- vino in Constanta sa vezi cate masini circula pe strazi cu nr. de BG.

Comment

• Mi se pare maxim de corect, atata vreme cat la noi sunt niste taxe si impozite aberante. De ce as da statului roman un impozit de 2-3000 lei pe an, cand pot foarte bine sa dau doar 10 % din suma asta, statului bulgar? Sa nu mai zic de taxa de prima inmatriculare, care, unele cazuri, este mai mare decat valoarea masinii.
        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• da cromatic si mie mi se pare corect pentru ca statul roman merge doar pe cerem mult si cine plateste ok cine nu sa fie sanatos...asa ca ei incearca sa ii rupa pe aia care ii prind in schimb bulgarii cer mai putin si uite cum se duce lumea la ei...cand ai sa vezi in bg o masina inmatriculata in Romaniasi aici ma refer sa o conduca un bulgar nu in vizita un roman

Comment

• Caz ipotetic: esti lovit de o masina de Texas cu RCA bulgaresc si n-ai CASCO. Sigur o sa va schimbati parerea si cei care sustin circulatia masinilor de genul asta.

Comment

• ideea e buna si o sustin , dar dar legea nu e corect formulata.

daca am dubla cetatenie sau daca folosesc masina in strainatate si vin in Romania doar in concedii nu-mi pot folosi bunul meu.

in plus are si o hiba : "doar pentru 90 zile intr-un an, termen calculat incepand de la emiterea actului de vanzare-cumparare a masinii sau a procurii". si eu daca-mi fac procura din 3 in 3 luni ?
              o/____\o
              (i)
              .........

Comment

• In Romania orice exceptie tinde sa devina regula. Asa era si cu motorina pentru agricultura scutita de taxa de drum, prin 2000. Totate jeepanele mergeau cu motoria de aia.

Daca guvernul nu s-ar lacomi punand o taxa modica, de genul 100-200 de euro maxim, nu s-ar obosi nimeni cu bulgarii.

Eu nu-s de acord cu rablele de Texas doar prin prisma problemelor legate de despagubirile de la asigurari. De fapt NEDESPAGUBIRILE, sa zic asa.
                si eu daca-mi fac procura din 3 in 3 luni ?
                Fara procura. E evident ca cine circula cu procura conducand o masina inmatriculata in alta stat, e de fapt proprietarul real al masinii.
                Last edited by mr.K; 25 April 2012, 13:38.

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
                  Caz ipotetic: esti lovit de o masina de Texas cu RCA bulgaresc si n-ai CASCO. Sigur o sa va schimbati parerea si cei care sustin circulatia masinilor de genul asta.
                  Nu-mi voi schimba parerea, pentru ca parerea mea este ca 90% din masinile inmatriculate in Bulgaria si conduse de cetateni romani, sunt niste harburi care pierd piulite pe drum, emit noxe cu mult peste limita admisa, etc. Daca ma loveste un "godin" cu nr. de Bulgaria, nici nu are rost sa ma agit (cunosc foarte bine povestea). O fac pe casco si aia e.

Problema asta nu se va schimba odata cu legea asta inepta, pentru ca toti cei care au masinile inmatriculate in Bulgaria, le au inmatriculate pe societati comerciale bulgaresti. Asadar, proprietarul masinii este o persoana (juridica) bulgareasca. Legea asta ii va afecta tot pe cetatenii onesti ai aceste tari superbe, cetateni care castiga si ei o paine intr-o tara civilizata si au o masina inmatriculata acolo, pe numele lor.

L.E. Dar! Daca o sa-mi iau o masina mai veche cu un motor mare, in niciun caz n-o sa dau zeci de mii de lei statului roman, ci o voi inmatricula pe Bulgaria fara sa stau prea mult pe ganduri.
                  Last edited by vitriol; 25 April 2012, 15:03.

Comment

• Original a fost postat de mr.K
                    Caz ipotetic: esti lovit de o masina de Texas cu RCA bulgaresc si n-ai CASCO.
                    O fac pe casco si aia e.
                    Pai tu ai CASCO. Eu vorbeam de cei care nu vor/nu-si permit sa plateasca un Casco. Chiar cand te loveste unul cu masina inmatriculata intr-o tara cu apa calda, gen Germania/Norvegia, sa stii ca e foarte greu sa fii despagubit de asigurarile din tara aia.

Deci, n-ai CASCO, ai face-o pe banii tai, in cazul prezentat de mine.

In schimb, daca masina ar fi inmatriculata in Romania si n-ar avea RCA, te poti indrepta pe cale juridica impotriva soferului, daca n-ai avea CASCO.

Eu personal sunt de acord cu toate portitele care pot ajuta cetateanul, DAR NU IN DEFAVOAREA CELORLALTI CETATENI.

Legea asta ii va afecta tot pe cetatenii onesti ai aceste tari superbe, cetateni care castiga si ei o paine intr-o tara civilizata si au o masina inmatriculata acolo, pe numele lor.
                    Pai cetatenii aia ce sa caute in Romania mai mult de 90 de zile/an cu masina inmatriculata in Spania, de exemplu? Doar trebuie sa munceasca, nu sa viziteze rudele din tara, non stop.

Aaa, daca te referi ca vor reveni in tara definitiv, pai se aplica taxa ca la orice masina adusa de afara. Ca si pentru mine, ca si pentru tine, daca am aduce o masina din Spania si vrem sa o inmatriculam.
                    Last edited by mr.K; 25 April 2012, 15:11.

Comment

Pai cetatenii aia ce sa caute in Romania mai mult de 90 de zile/an cu masina inmatriculata in Spania, de exemplu? Doar trebuie sa munceasca, nu sa viziteze rudele din tara, non stop.
                      Pai nu, nu asa se pune problema. Daca sunt cetatean al acestei tari, am dreptul sa vin cand vreau si sa stau cat vreau. Nu trebuie sa-mi impuna statul roman cat sa stau in tara mea.
                      Poate eu nu vreau sa vin si sa stau 90 de zile legate, in tara, poate vin cate o saptamana in fiecare luna. Cum dovedesc treaba asta (ca stau doar o saptamana pe luna), din moment ce nu te mai intreaba nimeni de sanatate la granita? (ei spun "90 de zile de la inmatricularea masinii pe numele meu).

Din moment ce statul roman nu face nimic sa ma protejeze pe mine, ca cetatean, n-o sa stau acum sa ma lupt cu morile de vant in cazul in care sunt lovit de o masina din alt stat, asa ca fac ce depinde de mine: imi fac casco.
                      Prin urmare, de ce as plati niste taxe aberante aici, cand pot sa dau mult mai putini bani altui stat? Corect?
                      Last edited by vitriol; 25 April 2012, 15:38.

Comment

• Guvernul restrictioneaza circulatia autoheviculelor inmatriculate in alte tari la 90 de zile. Seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita, a declarat, marti, ca, dupa aceasta perioada, soferii nu vor mai avea dreptul sa circule in Romania.
                        Vrei sa te remarci ca fiind idiot?Atunci da quote la ultimul mesaj postat!!

Comment

• Daca sunt cetatean al acestei tari, am dreptul sa vin cand vreau si sa stau cat vreau. Nu trebuie sa-mi impuna statul roman cat sa stau in tara mea.
                          Le-am explicat si unor prieteni "italieni" care comentau de guvern. Ei muncesc si platesc taxe in Italia, deci nu cred ca statul roman trebuie sa-i protejeze. Si nici n-au voie sa se planga de conditiile de aici.
                          Eu DA!
                          Eu platesc aici impozite pentru ca, copiii prietenilor mei sa aiba aici in Romania invatamant gratuit, asistenta medicala gratuita si tot ce mai vrei tu sa adaugi.
                          I-am invitat sa-l ia la intrebari pe Berlusconi, ca ala era atunci premier.

Zi-mi unde gresesc. Te asigur ca vorbesc obiectiv, fratele meu traieste in Danemarca si nu-ti pot explica ce taxe are acolo pentru un autoturism. Foarte mari.

Prin urmare, de ce as plati niste taxe aberante aici, cand pot sa dau mult mai putin bani altui stat? Corect?
                          Cum am zis, te muti acolo, ca-s taxele mici.
                          Last edited by mr.K; 25 April 2012, 15:43.

Comment

• Ideea mea a fost sa punctez o lege care incalca niste drepturi ale omului si sa explic problema din prisma unui jurist. Acum daca fiecare vine si isi spune of-urile lui de cetatean (cu care sunt de acord suta la suta), consider ca e mai bine sa ma opresc aici si sa va las sa auziti ce vreti sa auziti, si anume ca statul vrea binele cetateanului (sa dispara masinile cu numere bulgaresti) si ca lucreaza pentru el. Cam asta se vrea... si se reuseste, din cate imi dau seama.

Comment

• Eu vreau doar ca cine circula cu o masina cu numere de Texas pe teritoriul Romaniei, sa depuna o garantie de 1000 de euro care sa acopere niste eventuale daune.
                              In rest, atunci cand statul va vrea binele cetatenilor sai, o sa ma fortez sa ma trezesc din somn.

Consider ca un cetatean al Europei are drepturi in functie de teritoriul unde traieste/munceste.

Cetatenia romana a celor care loucreaza in straintatea, nu implica si obligatia celor din tara sa ii sponsorizeze "italianului" mofturile de cetatean roman 1-2 luni pe an.
                              Last edited by mr.K; 25 April 2012, 15:59.

Comment

Cetatenia romana a celor care loucreaza in straintatea, nu implica si obligatia celor din tara sa ii sponsorizeze "italianului" mofturile de cetatean roman 1-2 luni pe an.
                                Ce nu intelegi tu si nici nu vrei sa intelegi, este ca drepturile de cetatean al unei tari, sunt valabile si nu sunt ingradite pe parcursul intregii vieti. Daca eu ca cetatean roman, ma duc in Belgia (un exemplu) si nevasta-mea naste acolo, copilul meu va dobandi toate drepturile si libertatile unui cetatean belgian, indiferent ca locuieste acolo sau nu (dupa ce se naste, ma intorc in Romania si-l cresc aici).

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google