si unde calculam aceasta taxa???
Noua Taxa De Inmatriculare
Collapse
X
-
-
-
Citisem asta pe siteul lor........si am zis ca am sa salvez pagina.....o caut mai tarziu.
uite aici....Last edited by cristi3775; 11 January 2012, 17:24.Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.
Comment
-
Cred ca ai citit asta:
Atentie! Masinile inmatriculate in perioada 1 ianuarie 2007 – 1 iulie 2008 nu vor trebui sa achite taxa pe poluare in noua ei forma intrucat ele au fost supuse unei sarcini fiscale similare, respectiv la prima inmatriculare a acestora a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule in temeiul art 214 1 – 214 3 din Codul Fiscal.
Si mai apare si asta:
Totodata legea privind noua taxa de poluare aduce si vesti bune pentru soferi. Astfel, daca taxa auto, pe care ati platit-o in perioada 1 iulie 2008 si pana la data de intrare in vigoare a acestei noi legi, este mai mare decat taxa rezultata din aplicarea noilor prevederi, legea ofera posibilitatea de a va primi inapoi diferenta de taxa platita, daca veti face o cerere in acest sens la organul fiscal competent. (Am scris mai multe despre cum puteti cere restituirea banilor din taxa auto AICI si AICI)
Comment
-
Eu in 2010 am platit taxa la un motor de 1.6 hdi, fara filtru de particule, in valoare de 480 euro. In 2011 era 800 euro. Ce diferenta sa mai iei, din moment ce taxa este mai mare ca in trecut.
Extrapoland: Daca in trecut pt masinile de 3000 cmc plateati un impozit mai mare decat cel actual, atunci va dam diferenta inapoi
Comment
-
In legea promulgata, nu apare nicaieri data de 01.01.2007.
Din MO al Romaniei :
(2) Obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, sau taxa pe poluare pentru autovehicule si care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii.
Deci, daca ai inmatriculat masina in 2007 dar n-ai achitat taxa, intri sub incidenta noii legi.
Si, daca la momentul inmatricularii autovehiculele erau exceptate sau scutite de la plata taxei, eventualul cumparator nu va plati nimic la transcrierea dreptului de proprietate.
Aici ma incadrez si eu, era o vreme, (sigur prin 2009) cand pentru masinile E4 cu motoare sub 2000cmc, nu se platea nimic.
Comment
-
Originally posted by Ozon View PostDeci, daca ai inmatriculat masina in 2007 dar n-ai achitat taxa, intri sub incidenta noii legi.
.
de ex eu am Logan fapricatie aug. 2007, si sunt al doilea cumparator. de unde aflu daca primul cumparator a platit sau nu?
mentionez ca masina a fost luata initial in leasing.
multam.
Comment
-
salut
Originally posted by catalintal View Postsi unde calculam aceasta taxa???
Aceasta e taxa pe care o va plati cel care v-a cumpara masina de la tine
http://www.*******.ro/calculator-taxa-auto-2012/
Comment
-
Originally posted by Ozon View PostIn legea promulgata, nu apare nicaieri data de 01.01.2007.
Din MO al Romaniei :
(2) Obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, sau taxa pe poluare pentru autovehicule si care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii.
Deci, daca ai inmatriculat masina in 2007 dar n-ai achitat taxa, intri sub incidenta noii legi.
Si, daca la momentul inmatricularii autovehiculele erau exceptate sau scutite de la plata taxei, eventualul cumparator nu va plati nimic la transcrierea dreptului de proprietate.
Aici ma incadrez si eu, era o vreme, (sigur prin 2009) cand pentru masinile E4 cu motoare sub 2000cmc, nu se platea nimic.Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
Originally posted by ladislau View PostTaxa ptr masina ta este de 5.128,11 Euro din care ai o reducere de 43%....si in final ramane la 2.923 de euro.
Aceasta e taxa pe care o va plati cel care v-a cumpara masina de la tine
http://www.*******.ro/calculator-taxa-auto-2012/
Comment
-
Inca un aspect jalnic-o persoana care a achizitionat o masina in leasing in anul 2006 si termina leasing-ul anul acesta este nevoit sa plateasca aceasta taxa in momentul in care se face transferul de proprietate deci dupa ce ai platit 6 ani de rate plus o valoare reziduala pac inca 600+ de euro(pentru cazul meu)...problema e ca, daca aceasta taxa exista in momentul achizitionarii masinii aceasta era in valoare de 150E(atat am platit eu in 2008) la un curs de 3,(5) lei iar acum este 628E la aceeasi masina-no comment...Last edited by Cromatic; 12 January 2012, 21:11.
Comment
Comment