Noua Taxa De Inmatriculare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Va veni o era cand vom fi impozitati pentru pasii facuti intr-o zi!

Comment

• astia care vor mai ramane pe aici

Comment

• Cand am cumparat loganul 1.2 euro5 prin septembrie 2010 am fost scutit de plata taxei de prima inmatriculare . Chiar daca m-ar fi pus sa platesc ar fi fost taxa destul de mica . Mi se pare totala aberatie ca peste 10 ani sa zicem cand voi vinde masina urmatorul cumparator sa plateasca o suma exorbitanta . Nu ar fi fost mai bine sa iau eu vreun logan 1.2 euro 4 si sa platesc taxa ? Se acoperea din discount .

Comment

• consideram 2 dacia logan 1.2 euro 5 si respectiv euro 4 cu acelasi an de fabricatie. .sa zicem peste 10 ani, pentru loganul 1.2 euro 4 se va plati o taxa mai mare decat pentru cel euro 5 deoarece are aceeasi vechime si norma de poluare mai slaba. cel cu norma de poluare euro 5 polueaza mai putin.
          Last edited by tavinush; 12 January 2012, 22:42.

Comment

• Inca un aspect jalnic-o persoana care a achizitionat o masina in leasing in anul 2006 si termina leasing-ul anul acesta este nevoit sa plateasca aceasta taxa in momentul in care se face transferul de proprietate
            Toti cei aflati in aceasta situatie trebuiau sa faca tot ce se putea sa achite leasingul pana la 31.12.2011, amanarea cu o perioada scurta de timp nu inseamna mare afacere, pe final ponderea dobanzii in rata fiind mica, iar taxa de inmatriculare fiind mare.
            Cum la inmatricularea pe numele utilizatorului, de pe leasing, se facea fara identificarea RAR, scapai relativ ieftin ca inmatriculare si plateai mai repede o valoare reziduala.

Acum, e tardiv.

Comment

• dar cei care au luat masini pe leasing in anul 2007, au platit deja taxa de inmatriculare, iar acum nu mai sunt nevoiti sa plateasca nimic????

Comment

• Nu.

De la lume adunate si iarasi la lume date...

De ce masinile inmatriculate in perioada 1 ianuarie 2007 – 1 iulie 2008 nu mai platesc diferenta?
                "Masinile inmatriculate in perioada 1 ianuarie 2007 – 1 iulie 2008 nu vor trebui sa achite taxa pe poluare in noua ei forma intrucat ele au fost supuse unei sarcini fiscale similare, respectiv la prima inmatriculare a acestora a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule in temeiul art 214 1 – 214 3 din Codul Fiscal"-cu alte cuvinte, cei care au platit taxa in perioada 01.01.2007-01.07.2008 sa nu inteleaga ca ar trebui sa mai plateasca vreo diferenta conform noii forme a legii(taxele platite in acea forma a legii sunt considerabil mai mici fata de taxele din forma actuala a legii) in schimb cei care au platit in plus incepand cu data de 01.07.2008 fata de forma actuala a legii isi vor primi diferenta de bani inapoi..." Capisci?

De ce a fost necesara implementarea unei noi legi?
                "Articolul 110 TFUE trebuie interpretat în sensul că se opune ca un stat membru să instituie o taxă pe poluare aplicată autovehiculelor cu ocazia primei lor înmatriculări în acest stat membru, dacă regimul acestei măsuri fiscale este astfel stabilit încât descurajează punerea în circulație, în statul membru menționat, a unor vehicule de ocazie cumpărate în alte state membre, fără însă a descuraja cumpărarea unor vehicule de ocazie având aceeași vechime și aceeași uzură de pe piața națională."

Mai clar: nu exista egalitate de tratament in cazul cumpararii, sa imaginam, a unui Golf IV din Romania, al carei valoare nu are inglobata taxa pe poluare (pentru ca este deja imnatriculat, iar la momentul respectiv nu era instituita inca taxa pe poluare, atentie, nu alta taxa sau acciza), fata de cumpararea aceluiasi auto din oricare stat al U.E., pentru care trebuie platita taxa in cauza in vederea inmatricularii.

Ideea e ca toate masinile din parcul auto national sa aibe inglobata taxa in valoarea acestora de piata. Ca, pentru oricare dintre acestea s-au platit taxe vamale sau nu, asta nu dispune hotararea. Nici nu ar putea, intrucat speta vizeaza taxarea "poluarii".

Sa fiu inteles gresit: nu sunt un aparator al noii taxe. Reprezinta unul dintre "beneficiile" apartenentei la "marea familie".

Ce introduce noua lege?
                "Prin Legea nr. 9/2012 se incearca introducerea aceste egalitati de tratament la nivelul legislatiei nationale".

Sper ca acum sa nu mai existe intrebari "copilaresti" pe marginea acestui subiect.

Originally posted by mr.K View Post
                Toti cei aflati in aceasta situatie trebuiau sa faca tot ce se putea sa achite leasingul pana la 31.12.2011, amanarea cu o perioada scurta de timp nu inseamna mare afacere, pe final ponderea dobanzii in rata fiind mica, iar taxa de inmatriculare fiind mare.
                Cum la inmatricularea pe numele utilizatorului, de pe leasing, se facea fara identificarea RAR, scapai relativ ieftin ca inmatriculare si plateai mai repede o valoare reziduala.

Acum, e tardiv.
                Vorbesti prostii-e diferenta mare intre "a vrea" si "a putea".
                Last edited by Cromatic; 14 January 2012, 03:09. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• intrebare

Unde sa ne mai inmatriculam masinile? Voi ce parere aveti, se mai merita pe Bulgaria? Daca nu pe ce tara se merita sa le inmatriculam , ca in Romania , nu ne mai lasa alesi, aici cu taxa auto parca e din ce in ce mai rau...
                  Dezmembrari Dacia Logan ! Orice motorizare ! Orice model ! Piese Originale si Verificate !! Livrare oriunde in tara in 24 ore! Telefon : 0727.194.736

Comment

• daca iti permiti ca o data la 3 luni sa te duci in bulgaria (sau in tara in care vrei sa iti inmatriculezi masina) e ok.... cel putin asta se anunta cu masinile inmatriculate in afara. mai gandeste-te si la costurile cu inmatricularea acolo, reviziile probabil anuale, asigurare etc.

Comment

• Originally posted by ana87 View Post
                      Unde sa ne mai inmatriculam masinile? Voi ce parere aveti, se mai merita pe Bulgaria? Daca nu pe ce tara se merita sa le inmatriculam , ca in Romania , nu ne mai lasa alesi, aici cu taxa auto parca e din ce in ce mai rau...
                      In Republica Moldova?-parca e mai romaneste decat in Bulgaria.

Comment

• Originally posted by Cromatic View Post
                        In Republica Moldova?-parca e mai romaneste decat in Bulgaria.
                        su acolo cum se procedeaza cat sunt impozitele?
                        Dezmembrari Dacia Logan ! Orice motorizare ! Orice model ! Piese Originale si Verificate !! Livrare oriunde in tara in 24 ore! Telefon : 0727.194.736

Comment

• din ce am citit eu nu accepta orice masina. cele mai vechi de 7 ani sau volan pe dreapta exclus. banuiesc ca impozitele sunt mult mai mici ca la noi.
                          Last edited by tavinush; 15 January 2012, 16:19.

Comment

• Originally posted by ana87 View Post
                            su acolo cum se procedeaza cat sunt impozitele?
                            Am glumit cu Republica Moldova, acolo se platesc taxe vamale/accize si te poate costa cat si in Romania apoi e dificil cu RCA-ul si mai sunt si alte inconveniente.

Comment

• Vorbesti prostii-e diferenta mare intre "a vrea" si "a putea".
                              Cromatic, vorbeam pentru cine putea sa faca un efort cu capul si unul financiar.
                              Abtine-te de la comentarii personale, ca n-am facut armata impreuna.

Daca plateai o taxa reziduala de 2000 de euro in 2011, mai bine ii imprumutai de la banca, cu dobanda, decat sa platesti aceeasi 2000 de euro in 2012+ (500 pana la 1500 de euro taxa de poluare).
                              O simpla adunare te va face sa-ti fi dorit sa faci rost de bani.
                              Toate bune.

Deci "nu poti", platesti. In plus.
                              Dupa cum am mai zis, e tardiv, eu sopuneam doar ce as fi facut, daca aveam leasing.
                              Last edited by mr.K; 16 January 2012, 10:55.

Comment

• Salut,

Poate cineva sa imi dea niste sfaturi ... e vorba de un logan ambiance din 2004 care a apartinut socrului meu. Acolo unde e el nu mai are nevoie de masina. Soacra mea doreste ca prin mostenire sa treaca masina pe numele ei.

Nu e vorba de nici o vanzare, se pastreaza aceleasi numere , adresa etc.
                                Masina in cauza nu mai are asigurare, ITP si rovignieta, cu rovigneta se rezolva insa nu cred ca se poate obtine ITP si asigurarea avand in vedere ca nu se poate prezenta proprietarul din acte cu masina si actele propriu zise .

Daca ar fi dupa mine, as pastra masina asa inmatriculata pe numele socrului meu, si as prezenta certificatul de deces + mostenirea la ITP, si asigurare si as face o noua asigurare pe numele sotiei/soacrei care incepe de la clasa B0.

E posibil ?
                                Last edited by Drogas; 16 January 2012, 11:33.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google