Noua Taxa De Inmatriculare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pana atunci ne bucuram ca nu traim in Danemarca unde pentru o masina de 11000 euro poti sa platesti 20.000 euro taxa de inmatriculare.
    Fratele meu traieste in Danemarca.
    Un Volvo S40 de 24.000 de euro a ajuns 42.000 la final, cu toate taxele.

Dar si salariile......

Comment

• mr.K : ete inca un motiv in plus pentru care se prefera sa folosesti bicicleta, cu o mie de euro ti-ai luat una de oras de n-ai niciun stres ... cine isi permite si are bani isi ia masina, cine nu sta linistit ... la noi vad ca unii dau cate 10000-15 mii pe o masina si stramba din nas la 3 sute de euro pentru cauciucuri de iarna ...

ON topic : legea asta va ramane batuta in cuie fara nicio problema, mai bine aduci cazane din italia decat sa iei logan de la noi ...
      Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• Originally posted by tvstar1 View Post
        Buna taxa asta fratilor mai scapam de raciuri ,ciururi sau rable.
        Scapam pe naiba, ca daca nu merita sa o casezi sau nu ai timp sa o dezmembrezi, o sa circule cu ea in loc sa o dea unuia la tara sa se duca duminica la targ cu ea. Si ne polueaza orasele in continuare.
        Mr k, am calculat eu, e 2000 de euro, rotund.
        Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

• Originally posted by Costi-bc View Post
          cand se pot aduce rable din toate colturile europei cu o taxa modica , dar masini deja inmatriculate aici nu le poti vinde (sa-ti iei poate masina noua) nu cred ca-i o taxa buna pentru romani , pt noi.
          Nu cred ca se pot aduce "rable din toate colturile europei cu o taxa modica", tu inca nu ai inteles de ce a a fost necesara implementarea unei noi legi.Trebuie sa intelegi ca atat timp cat faci parte dintr-o comunitate(UE) toate produsele comercializate trebuie sa se bucure de acelasi tratament indiferent de tara din care provin deci si din tara noastra. Orice lege nationala care intra in conflict cu o lege comunitara va pierde in fata acesteia din urma. Am scris si mai sus "asta este avantajul apartenentei la marea familie".

Pare paradoxal dar daca aceasta lege in forma ei de dinaintea celei actuale nu ar fi fost contestata la CEJ(nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte de momentul cand un membru al comisiei europene a venit personal pentru a i se inmana dosarul cu semnaturile de adeziune de la Andrei Gheorghe), masinile inmatriculate inainte de 01.01.2007 nu mai erau supuse taxei de poluare la revanzare deci ceea ce trebuia sa fie un succes s-a transformat intr-un mare esec(cu alte cuvinte raul ni l-am facut singuri), doar nu va inchipuiti ca politicienii aveau sa abroge legea, din contra, au facut in asa fel incat prin noua ei forma, legea sa nu contravina normelor europene si a iesit ce-a iesit...
          Last edited by Cromatic; 17 January 2012, 20:51.

Comment

• Maşina mea e pe numele mamei mele (deoarece la programul rabla din 2005, dacia veche era pe numele ei, deci şi cea nouă cumpărată atunci trebuia să aibă acelaşi proprietar). Acum, problema este că dacă vreau să o trec pe numele meu, trebuie să plătesc 1200 euro ?!
            Nirvana. Kurt Cobain a arătat fanilor că faima nu înseamnă doar strălucirea scenei, adoraţia mulţimilor şi grămezile de bani.
            sigpic

Comment

• Din pacate....
              Dar, ce rost are transferul?

Comment

• Sa speram ca taxa asta noua va fi retrasa!
                Si eu am un ambition 1.5dci din iunie 2006, E3. Daca pana in noiembrie 2011, pana cand mai puteam vinde loganul (in cazul in care as fi dorit asta), as fi luat un maxim 3500 euro pe el, asa cum am sugerat si in noiembrie pe topicul asta, acum taxa de poluare este 2992 euro. Ar insemna sa iau pe el, daca chiar as vrea sa-l vand, maxim 500 euro.....
                Daca ar fi fost fabricat cu cateva luni mai tarziu, ar fi fost E4 iar taxa era putin peste 1000 euro....mai puteam lua acum 2000 pe el....Sa nu mai zic ca daca era din ianuarie 2007, DACIA suporta taxa de prima inmatriculare.
                Asta e viata celor care permit alesilor sa faca ce vor, cand vor, cat vor si cand legile se schimba de la un an la altul...De ce astia care ne conduc nu au luat in considerare faptul ca masinile E3 polueaza fff putin mai mult decat cele E4, mai ales ca DACIA a inceput productia Loganului cu E3 si nu cu E4? Asa ne trebuie daca ne-am cumparat masini Made in Romania..
                Oameni buni! Cine polueaza mai mult: un SUV E5 diesel care consuma 15L/100Km sau un amarat de logan E3 diesel care consuma in medie 5L/100Km???????????????????
                Care principiu cum ca poluatorul plateste?????????????????????????????

Comment

• @LoganPetre ai prefera sa se aplice stickerele din Germania? Daca ai locui in Berlin n-ai mai putea merge cu euro 3 -ul de exemplu.

Comment

• astazi auzi pe cineva ca , taxa se plateste numai daca esti primul proprietar si o viznzi, daca pe cartea d eindentitate sunt mai multi proprietari nu se plateste???
                    o fi asa ceva adevarat??

Comment

• Oamenii interpreteaza ceea ce le convine lor. Deci ca sa fie clar, nu conteaza motivul pentru care se inmatriculeaza o masina(revanzare, mostenire, proprietar decedat, schimbare nume prin casatorie,etc) daca nu are taxa platita nu va putea fi inmatriculata. De fapt nici in lege nu se precizeaza o eventuala revanzare ci transcriere a dreptului de proprietate.

Comment

• schimbare nume prin casatorie
                        aia pentru tine echivaleaza cu transcriere a dreptului de proprietate ?
                        Last edited by Cristi_Xp; 21 January 2012, 17:11.
                        Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

• Pai daca esti atat de sigur de ce ai mai intrebat si aici?
                          Last edited by Cristi_Xp; 21 January 2012, 19:24.

Comment

• tocmai ca sa lamuresc treaba , mie nu imi pare transfer drept de proprietate , atata timp cat proprietarul nu se schimba .
                            Daca te uiti atent , a fost postat dupa ce am scris aici ...tocmai de aia ti-am pus si tie intrebarea, ca ma framanta de cateva zile .
                            Last edited by Cristi_Xp; 21 January 2012, 21:48.
                            Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

• @proteinman:
                              adica o masina de 6 ani vechime e prea poluanta pentru Berlin? Nu stiam....Foarte frumos!!!! Ma mai intrebam de ce DACIA vindea la export in 2005 Loganul cu E4 si la noi doar cu E3...probabil spre binele nostru!!!!
                              Cred ca cel mai bine ar scoate naibii taxa asta, ca nu are nici un sens. La inceput, taxa de poluare era gandita sa nu se aduca in tara toate rablele dupa ce am intrat in U.E. si nu se mai platea vama pentru ele. Acum NU ARE NICI UN SENS, nu are legatura cu POLUAREA, cu nimic....
                              De ex, daca un amarat are bani doar de o Dacia 1310, cat va polua el, avand in vedere cat costa benzina???? Asa, noroc cu taxa asta, ca va fi un domn si va merge cu taxiul.....

Norma de poluare este calculata in functie de capacitatea cilindrica si de noxe. Dati un search pe google si vedeti cat polueaza masinile E5 mai adevarate. Loganul cel mai poluant (1.6MPI 90CP E3) scoate 180grame/Km. Inseamna ca in Berlin, daca ai un Mercedes C Klasse E6, versiunea diesel de 136 CP care emana 149 g/km, sau versiunea pe benzina, de doua ori mai puternica, care are un nivel de 239 g/km (La gama S Klasse emisiile variaza intre 220 si 355 g/km!) ai dreptul sa poluezi. Daca ai un logan E3, nu!
                              M-am linistit! E foarte buna taxa asta!!!
                              Last edited by LoganPetre; 22 January 2012, 23:40. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• deci au facut bine ciumpalacii! multumim piata universitatii!
                                acum sper sa nu apobe astia si legea cojocaru pe principiul : da-le ceva sa plece acasa!
                                Last edited by mcornel; 23 January 2012, 12:20.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google