Noua Taxa De Inmatriculare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• eu am inteles ca primul proprietar nu a platit. in 2005-2006 nu se platea aceasta taxa. chiar daca a fost vanduta de 100 de ori de atunci , daca legea nu ar fi fost suspendata atunci la prima transcriere de proprietate noul proprietar ar fi platit-o. simplu nu ?
    o/____\o
    (i)
    .........

Comment

• Din ce-am citit, nu se mai plateste deloc? Sau am citit eu prost si am inteles si mai prost?

Da, am citit prost. Ma miram cum de mama dracului ar renunta astia la asa ceva
      Last edited by Cezar; 26 January 2012, 22:16. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• adica sa aduci orice masina din ue si s-o treci pe Romanica asa moka ? ... ar inmatricula toti bulgarii masinile la noi si 99% din moldoveni si-ar lua dubla cetatenie si masina pe ro ...
        o/____\o
        (i)
        .........

Comment

• Sa fiu eu al naibii daca nu-mi iau si cetatenie moldoveneasca si masina ieftina din Ucraina.
          Oare trebuie sa stiu si ruseste ca sa-mi aprobe cererea aia de la Chisinau?

Deocamdata eu n-am gasit actul normativ cu suspendarea taxei pentru masinile deja inmatriculate in Romania pana in 2007, cred ca mai dureaza plimbatul hartiilor.

Comment

• http://www.realitatea.net/suspendare...ni_907409.html, deci cred ca mai dureaza.

Comment

• Originally posted by Cromatic View Post
              Pai daca esti atat de sigur de ce ai mai intrebat si aici?
              iaca , ca am lamurit`o si pe asta .
              Urmare solicitarii dumneavoastra transmisa prin e-mail si inregistrata cu numarul de mai sus, va comunicam
              urmatoarele:
              La preschimbarea certificatului de inmatriculare ca urmare a schimbarii oricaror date inscrise in acesta (schimbare de nume, date despre vehicul adresa, etc.) nu se solicita dovada de plata a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.
              Mentionam faptul ca in conformitate cu prevederile art. 4 alin (2) din Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, conform Legii nr. 571/2003 cu modificarile si completarile ulterioare, sau taxa pe poluare pentru autovehicule si care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii.

Cu deosebita stima,
              Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

• OK, eroare din partea mea.

Iata si amanarea cu un an.http://www.filehost.ro/2974218/0079_pdf/

Comment

• pentru un autoturism nou-nout, cumparat de la dacia acum 2 saptamani, se mai plateste aceasta taxa de prima inmatriculare? Multumesc

Comment

• Da, nu scapi.

Comment

• Taxa s-a amanat numai pentru masinile inmatriculate inainte 01.01.2007. Daca spre exemplu se cumpara o masina care a fost inmatriculata dupa 01.01.2007 iar fostul proprietar si-a recuperat taxa, aceasta trebuie platita din nou in forma actuala a legii.Pentru masinile astea se cere la ghiseu dovada de la ANAF ca taxa nu a fost recuperata deci grija mare si sa aveti si aspectul asta in vedere.

Comment

• Originally posted by Cezar View Post
                        Da, nu scapi.
                        M-am scos de inca 149euro

Comment

• "Autovehiculele înmatriculate în alte state, precum Bulgaria, Italia şi Spania, vor putea circula pe teritoriul României doar pentru 90 zile într-un an, termen calculat începând de la emiterea actului de vânzare-cumpărare a maşinii, conform unei decizii adoptate în şedinţa de marţi a Guvernului.''

Eu zic ca este o decizie buna a guvernului chiar daca acum poate supar persoanele care au masini inmatriculate in alte state dar....

Masinile aduse din BG (in general cazaturi de acum 10- 15 ani vandute pe 1000 euro ) a scazut si pretul tuturor masinilor second din RO ....si au facut o concurenta neloiala pe aceasta piata...

Voi ce ziceti de aceasta masura luata de guvern ?!
                          "Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere."

Comment

• si eu o sustin. toate toroapele , cu grave defectiuni care ne puneau in pericol , se fugareau pe strazi. daca dadea una d'asta peste tine si nu aveai casco te umpleai de fericire ca esti roman.

am o intrebare. daca un romanas de-al nostru vine din alta tara (Italia de exemplu) cu o masina pe care o are in proprietate de ani buni poate circula ?
                            o/____\o
                            (i)
                            .........

Comment

• Originally posted by adonis33 View Post
                              Voi ce ziceti de aceasta masura luata de guvern ?!
                              Legea asta incalca grav dreptul la libera circulatie. Daca eu as lucra in alta tara si as avea masina inmatriculata acolo, cum pana mea poate sa ma oblige cineva sa nu intru cu masina in tara mea?

Pe de alta parte, daca ne referim la problema masinilor inmatriculate in Bulgaria, legea asta n-o sa faca absolut nimic. Daca eu imi deschid o societate comerciala in Bulgaria si imi inmatriculez masina pe firma respectiva (asta se face si la momentul actual) legea asta nu prea ma afecteaza.

Oricum, eu va dau scris ca nu se va da nico lege. Vorbim dupa vreo doua luni.
                              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• E valabila si pentru masinile inmatriculate pe Anglia ?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google