If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ei, daca printre pietoni se afla mama sau sora, atunci, daca sunt treaz, sigur am sa-i recunosc.
Sa inteleg ca ar trebui sa facem asta, doar pentru ca pot fi rudele noastre apropiate, angajate pe trecere?
Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
faza e ca eu nu gasesc nimic in codul rutier despre chestia asta , d-aia nu pot sa imi dau seama daca stiu corect sau nu ma gandeam ca asa am inventat eu
Ce am gasit zicea altfel :
permisul se suspenda pentru: "neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajaĂži ĂŽn traversarea regulamentarĂŁ prin locurile special amenajate Âşi semnalizate, aflaĂži pe sensul de deplasare al autovehiculului sau tramvaiului;"
Exact cum ai citat din codul rutier: "aflati pe sensul de deplasare al autovehiculului"
UrsaMajor cred ca ai inteles gresit raspunsul lui dani030669.Scuarul separa 2 sensuri.Deci nu esti nevoit sa acorzi prioritate pietonilor de pe celalalt sens ci numai de pe sensul tau.Inteleg ca neacordarea prioritatii pietonilor de pe celalalt sens este o intelegere tacita politisto-soferime pt. fluidizare?
Din câte știu eu doar la bulevard e valabilă chestia asta, unde există separație clară între sensuri. Prin extensie, există acea "înțelegere" tacită și la scuar. Dar nu e prevăzut în lege. Poate greșesc, nu zic eu că dețin adevărul suprem.
Oricum, în figura din postul de început eu nu văd scuar, doar delimitare între sensuri, deci pietonul nu are refugiu.
Last edited by ursamajor; 21 December 2011, 20:33.
Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!
dani030669 si restu' mai mergeti putin pe la scoala sa invatati sa cititi tot, nu printre randuri!
Omul a spus clar:
Intre sensuri un acostament lat de 50 cm si inalt de aprox. 30 cm.
Deci este scuar.
Si dupa cate stiu eu din legislatie, cel putin asa era cand am facut eu scoala, daca pietonii au refugiu (scuar) si sunt pe sensul celalalt, nu esti obligat sa le acorzi prioritate. In schimb daca nu au scuar, esti obligat.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment