Posibil Accident

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Posibil Accident

Azi m-am dus pana la Kaufland.Zapada multa,nameti mari.Un utilaj de deszepezire facea manevre in parcare.Dadea zapada de pe locurile de parcare dand cu spatele din cand in cand pe ambele sensuri de drum.M-am oprit in lateralul lui pe sensul meu de mers.Am observat ca era ritmic,dadea cu spatele relativ la intervale comune.Era un bob cat din acela mic avand viteza mare.Nu se asigura nici din stanga nici din dreapta cand dadea cu spatele pe sensurile de mers desi parcarea era pe jumatate plina existand posibilitatea sa circule masini.Am crezut ca pot trece pana sa dea el cu spatele asa ca am asteptat pana a intrat cu fata si apoi am trecut prin spatele lui.Insa masinaria a dat un pic mai repede cu spatele(soferul neasigurandu-se)si daca nu observam la timp,accelerand in a 1 la 4000 de ture( de a 2 nici nu mai aveam timp) imi facea praf aripa spate trecand milimetric de spatele meu.Cum se procedeaza in acest caz? Cine ar fi fost vinovat? El ca nu s-a asigurat sau eu ca am trecut prin zona lui? Trebuia sa dau cu spatele inapoi si o iau prin alta parte? Scrie ceva in legislatie cu privire la aceste utilaje? Se incadreaza ele ca si masini care circula pe drumuri publice sau private avand acelasi statut cand efectueaza manevre de deszepezire?
    Last edited by karlos12; 3 February 2012, 13:24.

Banuiesc, ca si acele masinarii trebuie sa aiba un rca, daca te-ar fi lovit ti-ar fi dat asigurarea, parerea mea.
    sigpic

Comment

In general in astfel de situatii utilajele de deszapezire au prioritate in zona in care isi desfasoara activitatea si e bine sa-i lasam sa-si faca treaba. Despre ce reguli sa vorbim la deszapezire, merge pe contrasens, nu semnalizeaza schimbarea directiei (a-ti vazut sa fie amendat pentru asta?). Asta nu inseamna ca nu raspunde pentru eventuale accidente, dar sincer este de evitat contactul cu aceste utilaje.
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

mai nou un utilaj de dezapezire (VOLA) a lovit o femeie prin sectorul 6,sunt curios daca au resuscitat-o ,si cine o sa fie de vina in acest caz.
        sigpic
        "BRABUS" STYLE

Comment

A decedat, dupa ce a lovit-o utilajul de deszapezire. Soferului i se va intocmi dosar penal pentru ucidere din culpa.

Comment

Dumnezeu sa o ierte!!

poi cum au stabilit,cauze/factori?

ala dezapezea si femeia ce facea?
            sigpic
            "BRABUS" STYLE

Comment

A dat cu spatele, a lovit-o peste picioare dupa care a intrat in stop cardio (probabil a facut infarct) si n-a mai putut fi salvata.

Comment

Un utilaj de deszapezire( mai mult unul agricol) in actiune spargand cateva geamuri. O avea Rca? Recent o duzina de asemenea utilaje au fost retrase rapid de pe linia de centura din Bucuresti pentru ca nu aveau platita rovignieta lasand drumul blocat pret de cateva ore.
                Attached Files
                Last edited by karlos12; 3 February 2012, 16:30.

Comment

soferii acelor utilaje sunt niste biciclisti? aia nu stiu reguli de circulatie? ar trebui marcata si delimitata zona de lucru, a.i. sa se evite in totalitate accidentele

sa se delimiteze unde este posibil, bineinteles
                  Last edited by bogdan_1984; 3 February 2012, 16:54. Reason: Automerged Doublepost
                  sigpic

Comment

Pai daca stau sa delimiteze zona.... pana dezapezesc se mai pune un metru de zapada, avand in vedere viteza cu care se lucreaza la noi.
                    sigpic

Comment

Daca este vorba despre un BobCat din ala mic, nu are voie sa circule pe drumurile publice.
                      Am lucrat la o firma de constructii si am avut un caz de genul asta. Tipul cu BobCat-ul a vrut sa traverseze un bulevard si a fost lovit de o duduie cu un Tico. M-am ocupat personal de caz, iar gagica s-a tinut tare si a venit cu un avocat pentru negocieri. Nu se putea merge la politie pentru ca utilajul nu era inscris in circulatie si tipul s-ar fi ales cu un dosar penal, s-ar fi ajuns la pretectia muncii, etc, iar daca se afla in presa, imaginea societatii ar fi putut fi prejudiciata.
                      Concluzia: tipa aia s-a ales cu un Ford Fiesta nou, cadou din partea firmei, si toata lumea a fost multumita.
                      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

In situatia de mai sus incidentul s-ar fii intamplat pe domeniu privat, si era cam complicat. Asiguratorii nu despagubesc in acest caz.
                        sigpic

Comment

Probelma nu este ca asiguratorii nu despagubesc, problema este: "care asiguratori?". Daca utilajul nu este inscris in circulatie, automat nu are nici RCA...
                          sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Aceste utilaje nu au nici un fel de asigurare, oricum la toate intrarile la supermarketuri si in zonele de descarcare marfa sunt indicatoare de 5 sau 10km/h.
                            Asiguratorul oricum nu se baga in aceste zone unde este domeniu privat.

Acum 3 ani am avut un eveniment asemanator doar ce eu eram cu utilajul (moto-stivuitor), rampa de descarcare semnalizata cu limitare de 5 la ora descarcam un camion de gresie, am iesit incet din spatele camionului pe lateral cu paletul de gresie si un cocalar de firma (rep.de firma) cu un ford focus 2007-2008 care avea cel putin 60 dupa acul blocat din bord mia furat paletul din lame.
                            Chemat politia, facut masuratori si scos el vinovat pentru viteza. Omul a ramas si cu paguba deoarece casco nu a vrut sa despagubeasca deoarece era rampa de descarcare si teren privat.

Comment

sunt si asigurari pt aceste utilaje. stiu caz concret cand cineva tot cu un moto-stivuitor a lovit un tir in curtea societatii si tiristul a fost despagubit. nu se numesc rca-uri dar exista si nu sunt obligatorii
                              o/____\o
                              (i)
                              .........

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google