Elucidare Dilema Referitoare La O Intersectie.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Elucidare Dilema Referitoare La O Intersectie.

Este o intersectie in Piatra Neamt unde exista semafor cu placuta aditionala inainte si la dreapta. Intrebarea mea este:
    Daca vreau sa fac stanga cum procedez?!
    Mentionez ca nu exista marcaje pe strada care sa-mi interzica sa fac la stanga si nici indicatorul "interzis la stanga".

Parerea mea este ca pot sa efectuez manevra de a vira la stanga indiferent de culoarea semaforului atata timp cat dau prioritate tuturor celor ce au acest drept. gresesc?!

Am atasat si o poza cu intersectia si inca una cu placuta aditionala atasata la semafor.

si raspunsul la intrebare se afla aici #1
    Attached Files
    Last edited by crististreulea; 28 March 2012, 11:36.
    My ride

Bineinteles ca poti face stanga.

Comment

dar pe culoarea verde si sa le acorzi prioritate celor care vin din fata ta sau dreapta daca virezi putin spre stinga

Comment

pai placuta aditionala este de informare pentru ce directii de mers actioneaza semaforul. pentru inainte si la dreapta...deci concluzia mea este ca pot face stanga si cand semaforul este rosu....
        My ride

Comment

NU, doar cand este semaforul verde.
          Nu este un al doilea semafor cu placuta aditionala spre stanga, nu?

Comment

nu este decat un singur semafor.
            iar daca citim ce se specifica referitor la placutele aditionale concluzia mea este ca la stanga pot vira indiferent de culoarea semaforului atat timp cat ea nu se refera la directia mea de mers...
            Attached Files
            My ride

Comment

Pentru a face stanga, trebuie sa inaintezi mai intai, ceea ce poti face numai pe culoarea verde a semaforului, de vreme ce nu exista un al doilea semafor cu placuta aditionala cu sageata stanga.

Daca treci cand semaforul e rosu, te vor lua in plic cei ce trec perpendicular, care au semaforul pe verde.

Eu nu vad rostul placutei indicatoare aditionale, in cazul de mai sus. Placutele astea se folosesc doar cand sunt 2 semafoare pe directii.

Parca in P. Neamt sunt intersectii unde nu poti face stanga, eu cred ca cei de la circulatie au o interpretare proprie si personala a interzicerii unui viraj la stanga.

Comment

Originally posted by mr.K View Post
                Pentru a face stanga, trebuie sa inaintezi mai intai, ceea ce poti face numai pe culoarea verde a semaforului[...]
                Hai ma K'ule, chiar asa?!

Dar, ce zici tu daca era amplasata si placuta aditionala cu directia stanga, iar pentru inainte si la dreapta aveai rosu? Conform teoriei tale, nu treci, caci, ca sa virezi stanga, trebuie mai intai sa inaintezi.
                If it ain't broke, don't fix it!

Comment

Pe strada nu sunt desenate si sagetile cu directiile de mers? Daca da, atunci te obliga sa le respecti.
                  Din cate imi aduc aminte si placutele indicatoare de la semafor te obliga sa respecti directiile indicate.

EDIT: dupa documentare
                  "Panourile aditionale din imagine se monteaza sub semafoare si au rolul de a indica directiile la care se refera acestea din urma."
                  La fel, si marcajele de ghidare in intersectie.
                  Deci, daca virajul la stanga nu este interzis in mod explicit, atunci este permis. Bineinteles, pe culoarea verde a semaforului si dupa respectarea regulilor de prioritate.
                  Last edited by danielliviu; 16 February 2012, 16:31.
                  GL-22-TOF

Comment

Originally posted by Niki B View Post
                    Hai ma K'ule, chiar asa?!

Dar, ce zici tu daca era amplasata si placuta aditionala cu directia stanga, iar pentru inainte si la dreapta aveai rosu? Conform teoriei tale, nu treci, caci, ca sa virezi stanga, trebuie mai intai sa inaintezi.
                    Atunci avea al 2-lea semafor, cu placuta aia. Si pentru stanga aveai verde pe semaforul ala, al doilea, cu placuta cu sageata la stanga.

Intri pe rosu in intersectie, cred ca o sa ai ceva de reparat la masina.

Deci, daca virajul la stanga nu este interzis in mod explicit, atunci este permis
                    Exact.
                    Eu tot nu vad rostul placutelor aditionale in situatia de mai sus, am mai zis.
                    Cat nu exista 2 semafoare, separat pe directii.
                    Last edited by mr.K; 16 February 2012, 16:36.

Comment

Nu cumva inainte de intersectie exista si un indicator cum e cel din poza?
                      Sau a existat inainte si a disparut, a fost anulat, etc?
                      Attached Files
                      GL-22-TOF

Comment

Eu nu am mai vazut asa indicator "Inainte sau dreapta" pe chenar patrat .

Astea in general sunt rotunde pe fond albastru si sunt de obligativitate, deci nu se poate face stanga in opinia mea oricum ar fi se blocheaza banda 2 pe ambele sensuri deoarece nu e scuar pe mijloc unde sa stea masinile care fac viraj stanga.

Comment

Exista, si sunt foarte des intalnite.
                          Cred ca trebuie sa recitesti putin legislatia...
                          Attached Files
                          GL-22-TOF

Comment

Se pote face stanga, fara a respecta semnificatia semaforului, care are clar indicate directiile de mers pe care actioneaza, cu mentiunea ca va trebui sa acorzi prioritate vehiculelor care circula prin intersectie.
                            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Eu as vrea sa intrati pe ROSU in intersectie, voi cei care sustineti ca puteti intra oricum.
                              Ramaneti fara carnet si in cel mai bun caz, ramaneti fara masina.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google