Elucidare Dilema Referitoare La O Intersectie.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by IancuMIC View Post
    Art. 49 Pe lampile de culoare rosie sau verde ale semafoarelor pot fi aplicate sageti de culoare neagra care indica directiile de deplasare corespunzatoare acestora. in acest caz interdictia sau permisiunea de trecere impusa de semnalul luminos este limitata la directia sau directiile indicate prin aceste sageti. Aceeasi semnificatie o au si sagetile aplicate pe panourile aditionale ce insotesc, la partea inferioara, semafoarele. Sageata pentru mersul inainte are varful in sus.
    Deci kaput stanga.
    Dar kaput si sa intri in intersectie pe culoarea rosie. Sinucidere curata..Vorba lui K...partea 1

Originally posted by IancuMIC View Post
    Cred ca pentru cine vrea sa inteleaga, art.49 le sta la indemana, si le vorbeste despre semnalul luminos care este limitat la directia sau directiile indicate prin sageti.
    Codul rutier e la indemana tuturor.
    Deci kaput stanga.
    Dar kaput si sa intri in intersectie pe culoarea rosie. Sinucidere curata..Vorba lui K..partea 2...

Originally posted by danielliviu View Post
    La intersectia din poza de mai sus nu cumva faci dreapta inainte de semafor? Spune unde anume este intersectia respectiva.
    Nu este nici o bretea; e intersectia Brailei cu Frunzei, spre Spitalul Sf. Andrei, dinspre Tiglina.
    Originally posted by danielliviu View Post
    Da, dar acolo la dreapta nu e decat linia de tramvai, pe care se circula.
    Intrebarea mea e destul de clara; am sau nu voie. Este o strada, se circula pe ea, nu e interzis, sau permis numai tramvaiului. Se circula pe ea si de la prelungirea Brailei, spre spital.
    Deci kaput DREAPTA..Vorba lui Daniel..partea 3..

Corect; deci la dreapta pot sa fac? In postul 32 asta intreb.
    Mersi.
    Deci kaput DREAPTA...
    Dar kaput sa intri pe strada aia ca s-ar putea sa te ia un tramvai pe tampon cateva statii...Sinucidere curata..VORBA lui Daniel partea 4..

Te contrazici singur; spui ca placutele indica sensurile de mers pentru care actioneaza semaforul, ceea ce este corect. Deci semaforul reglementeaza circulatia pentru mersul inainte si la stanga, nu? Care ar fi motivul pentru care tin seama de acesta, la virajul spre dreapta?
    MOTIVUL E UNUL SINGUR....Mai pune mana pe legislatia rutiera ca de 31 de ani s-au schimbat multe.

Originally posted by vasile78 View Post
    Tare frumoasa, fericita si simpla trebuie sa-ti fie viata cand ai asemenea dileme... s-au strans 7 pagini de discutii degeaba, in orice tara din lumea asta o sa intalnesti o situatie aberanta. Ca un exemplu similar situatiei, daca pe malul unui lac inghetat scrie "Patinajul interzis", dar iti arde de inotat inseamna ca e logic sa inoti... doar nu e interzis.
    Originally posted by mr.K View Post
    Daca scrie <<patinatul interzis>>, poti pescui la copca?
    Sau ma dau pe lac cu SCHIURILE/SANIA/BOBUL/ CU LOGANUL DIN DOTARE si doar daca ma prind astia pe lac cu PATINELE o belesc ! e logic NU??

Originally posted by mr.K View Post
    Astept alte dileme.

Alte dileme...pt baieti,,ce faceti la poza 1 si 2 ???

Dar la POZA 3,,ca acolo ai indicatorul de prioritate si poti trece lejer pe rosu?
    Attached Files

Comment

• Discutiile in aceasta speta, prin folosirea excesiva a smileurilor capata un ton de mistocareala, iar eu nu doresc sa particip la acest show ieftin.
      Cu placere la alte discutii serioase, legate de circulatia rutiera.
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• asta pt ca ai 49 de ani si debitezi prostii. nu stiu cine ti-a dat permisul.
        anuleaza panoul aditional culoarea semaforului doamneee...

Comment

de a limita actiunea semaforului doar la directia de mers indicata prin sageata neagra, de pe acest panou.
          Este clara intentia de interpretare rauvoitoare; unde am spus ca anuleaza?
          Ai grija la exprimari; nici cu posturile FLAME, nu sunt de acord; poate nici altcineva.
          O zi buna.
          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Iancule ,,hai sa te iau fara mistocareala ieftina asa cum afirmi tu!

in acest caz interdictia sau permisiunea de trecere impusa de semnalul luminos este limitata la directia sau directiile indicate prin aceste sageti.
            Ce inseamna pt tine ACCES LIMITAT ?

Comment

Vin si eu cu un mic ajutor;
              Art.65./2
              -panourile aditionale= precizeaza, completaza ori...limiteaza., actiunea cui?
              bun...nu anulat ci limitat. cum sa limiteze culoarea semaforului ?! daca e un singurul semafor culoarea se aplica la toate benzile, indiferent de directia de mers.

Comment

• Iancu,,te superi de pomana,,dar SAGETILE ALEA LIMITEAZA directia de mers. Adica iti arata ca esti obligat sa circuli numai pe directiile indicate.
                Daca nu circuli pe alea indicate si depasesti limita ca faci tu stanga,,adica ai trecut granita/hotarul,,e problema mare!

Daca ai ROSU la semafor,,toate autovehiculele se vor conforma indiferent de directia de deplasare ,,,daca ai VERDE toate auto isi vor continua deplasarea doar pe directiile de mers indicate de panourile aditionale sau de sageti incastrate in semafoare.

Deci ,,,STANGA,,NU AI VOIE SA FACI SUB NICI O FORMA !!!

Cu alte cuvinte,,,ACCESUL ESTE LIMITAT LA STANGA indiferent de culoarea semaforului,,, si trebuiesc respectate culorile semaforului si panourile aditionale de sub ele care iti arata directia de mers !

Ps,,in viata mea nu am vazut semafor cu intermitent verde pt STANGA,,doar pt DREAPTA!
                Last edited by Ivan Marian; 23 February 2012, 13:08.

Comment

• Scuze de dublu post,,si poate cu asta vor lua sfarsit toate neintelegerile.

Incepem cu ARTICOLUL 49....
                  Art. 49
                  Pe lampile de culoare rosie sau verde ale semafoarelor pot fi aplicate sageti de culoare neagra care indica directiile de deplasare corespunzatoare acestora. In acest caz interdictia sau permisiunea de trecere impusa de semnalul luminos este limitata la directia sau directiile indicate prin aceste sageti. Aceeasi semnificatie o au si sagetile aplicate pe panourile aditionale ce insotesc, la partea inferioara, semafoarele. Sageata pentru mersul inainte are varful in sus.
                  Deci in acele situatii TRECEREA ESTE IMPUSA DE CATRE SAGETI ,,iar interdictia/permisiunea de trecere este data de culoarea semaforului !!!

In paragraful/articolul ala se pare ca avem o probleme de "TRADUCERE" cu ce s-a subliniat de mine si nu numai. Iancu a tot facut referire la acest paragraf si la tot colorat,,dar face o confuzie grava vis-a-vis de ce inseamna cuvantul LIMITAT..

Atunci apelam la DEX ON LINE si ala zice asa:
                  1....LIMITÁ, limitez, vb. I. Tranz. și refl. A (se) fixa între anumite limite sau granițe; a (se) mărgini, a (se) restrânge, a (se) îngrădi...2...... Ceea ce mărginește ceva; hotar; margine.
                  ..sau mai exact .. http://dexonline.ro/definitie/limita

Adica semaforul insotit de sagetile corespunzatoare fie prin panourile aditionale fie prin aplicarea/icorporarea lor in lampile luminoase iti LIMITEAZA accesul la stanga ( cazul nostru) si te lasa sa treci pe celelate benzi, respectiv inainte sau la dreapta.

In poza de mai jos sa inteleg ca aia este intersectia cu pricina de care spune SEBI. Acolo este destul de clar...nu ai voie sa faci STANGA nici pe ROSU nici pe VERDE,,pt ca directia spre STANGA nu este indicata acolo. Puteai face la stanga daca sub semaforul acela nu exista PANOUL ALA ADITIONAL care sa reglementeze circulatia doar pt inainte si la dreapta.
                  Attached Files
                  Last edited by Ivan Marian; 23 February 2012, 17:37.

Comment

• Ivan...tu inca ,mai folosesti xp-ul uitasem cum mai arata butonul de start din XP. Scuze de offtopic.
                    Ideea e ca, asa cum e formulata legea, intersectia respectiva este dirijata gresit nefiind plantat un indicator de interzicere ci doar un panou aditional. Raman la opinia mea si anume:
                    Tinand cont de precizarile din decret si de situatia din intersectie pentru a fi obligat sa astept la semafor atunci cand vreau sa fac stanga sau pentru a-mi interzice sa fac stanga ar trebui adaugat un indicator in intersectie de interzicere sau reformulate anumite paragrafe din decret.
                    My ride

Comment

• Originally posted by Sebi_NT View Post
                      e pentru a fi obligat sa astept la semafor atunci cand vreau sa fac stanga sau pentru a-mi interzice sa fac stanga ar trebui adaugat un indicator in intersectie de interzicere sau reformulate anumite paragrafe din decret.
                      trebuie ina un indicator ca sa stai la rosul semaforului ?! daca tot te-ai hotarat de ce ai mai deschis topicul?! du-te la politie si spune-le tot ce ne-ai zis si noua, ca sa indrepte situatia...si sa pleci de acolo fara permis. ca vad ca ai lacune in legislatie. no offense dar asta e situatia.

Comment

• ma refer la situatia de fata in care exista un panou aditional sub semafor...credeam ca este subanteles...dar de acum voi da mai multe detalii cand voi posta...astfel va intelege toata lumea....chiar si cei ce folosesc mai mult emoteicon-uri decat cuvinte

Hai sa mai adaug ceva:
                        Eu nu spun ca voi nu aveti dreptate...va prezint situatia vazuta de mine si cum interpretez prezentare in lege a situatiei discutata. Daca ar vedea un profesor de logica (fara permis si fara vre-un fel de aptitudini "soferesti") problema de la postul 1 s-ar putea sa fiti surprinsi de solutia oferita de acesta la dilema la dilema. sau cine stie...poate voi fi surprins eu...sau iancu...sau altii care citesc postul si-si pun semne de intrebare fara a comenta.
                        Last edited by Mr.Sebi; 23 February 2012, 20:33.
                        My ride

Comment

• Originally posted by Ivan Marian View Post
                          Iancu,,te superi de pomana,,dar SAGETILE ALEA LIMITEAZA directia de mers. Adica iti arata ca esti obligat sa circuli numai pe directiile indicate.
                          Daca nu circuli pe alea indicate si depasesti limita ca faci tu stanga,,adica ai trecut granita/hotarul,,e problema mare!

Daca ai ROSU la semafor,,toate autovehiculele se vor conforma indiferent de directia de deplasare ,,,daca ai VERDE toate auto isi vor continua deplasarea doar pe directiile de mers indicate de panourile aditionale sau de sageti incastrate in semafoare.

Deci ,,,STANGA,,NU AI VOIE SA FACI SUB NICI O FORMA !!!

Cu alte cuvinte,,,ACCESUL ESTE LIMITAT LA STANGA indiferent de culoarea semaforului,,, si trebuiesc respectate culorile semaforului si panourile aditionale de sub ele care iti arata directia de mers !

Ps,,in viata mea nu am vazut semafor cu intermitent verde pt STANGA,,doar pt DREAPTA!
                          Gresit.
                          Raspunsul corect este mai jos.

In cazul in care nu sunt alte indicatoare, virajul la stanga este permis cu obligatia respectarii semnificatiei semaforului electric si de a acorda prioritate de trecere autovehiculelor care circula din sens opus.

Comment

• @ Sebi: ideea e f simpla, daca exista un semafor si e rosu, opreste toata lumea indiferend de ce vrea sa faca. apoi pe verde poti face stanga daca n-ai interzis si cu "cedeaza" pt cei ce vin din fata. singurul lucru care poate anula un semafor, e un agent de circulatie care iti face semn sa treci. atat! metode de interzicere a virarii la stanga sunt ori "interzis la stanga" ori obligatoriu inainte si obligatoriu inainte si la dreapta . atat
                            Last edited by B997NDL; 23 February 2012, 20:49.

Comment

• Bai fratilor.....da kilometrrii de vorba goala si alte cele...ma abtin sa spun.

Uite cum facem...facem test fratilor..ca sa lamurim povestea asta..deci:
                              Domnul SEBi_NT....cand ai chef de acest test adica sa practici ceea ce ai spus in posturile tale, hai sa mergem impreuna la acea intersectie, tu facand ceea ce ai spus..iara eu sa privesc impreuna cu o patrula de pe MCV. Sa vedem cine are dreptate pana la urma.

Cand vrei, suna-ma. Am sa si filmez totul.
                              Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

• mai intai citeste toate posturile mele si apoi te astept cu sugestii...
                                My ride

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google