Elucidare Dilema Referitoare La O Intersectie.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by IancuMIC View Post
    Se pote face stanga, fara a respecta semnificatia semaforului, care are clar indicate directiile de mers pe care actioneaza, cu mentiunea ca va trebui sa acorzi prioritate vehiculelor care circula prin intersectie.
    asa cred si eu...atata timp cat nu se refera la directia mea de mers semaforul nu trebuie sa tin cont de el. dar am voie sa trec doar dupa ce le dau prioritate celor ce au verde sau prioritate de dreapta.
    mai exact: daca cei ce circula din stanga sau dreapta au verde le dau prioritate iar daca cei ce circula pe strada cu 4 benzi au verde dau prioritate de dreapta...
    e aproximativ ca in situatiile cand intalnesc verde intermitent pentru la dreapta...

am precizat ca nu exista marcaje pe strada care sa-mi interzica sa execut manevra de a vira la stanga.
    My ride

Comment

Nu uita ca intr-o intersectie SEMAFORIZATA, tu intri pe ROSU in intersectie.

aproximativ ca in situatiile cand intalnesc verde intermitent pentru la dreapta...
      Nu e deloc asa. Cei care fac dreapta pe verde intermitent acorda prioritate DOAR celor care vin din stanga lor pe drumul unde semaforul e verde.

Tu intri pe rosu intr-o intersectie, si sincer nu vad cum faci asta, de vreme ce coloana e oprita la semafor. Ai banda separata pentru viraj la stanga, sau cum?
      Last edited by mr.K; 16 February 2012, 17:39.

Comment

Originally posted by mr.K View Post
        Eu as vrea sa intrati pe ROSU in intersectie, voi cei care sustineti ca puteti intra oricum.
        Ramaneti fara carnet si in cel mai bun caz, ramaneti fara masina.
        pai pe rosu intri in intersectie doar daca e libera intersectia avand obligatia de a acorda prioritate celor ce au acest drept: in cazul in care e rosu la semaforul pentru inainte si dreapta e clar ca e verde la semafoarele sin stanga si dreapta pozei deci aceia ce vin din stg si dr au prioritate. iar daca din stg si dr nu circula nimeni e logic ca poti trece linistit deoarece cei din fata avand rosu nu tre sa le acorzi prioritate....

pai nu intri pe rosu deoarce semaforul nu se refera la directia ta de mers...intri pe rosu daca mergi inainte sau la dreapta...cel putin eu asa vad situatia
        uite-te la poza postata mai sus de danielliviu
        Last edited by Mr.Sebi; 16 February 2012, 17:41.
        My ride

Comment

Doamne fereste! Cum sa intrati in intersectia aia pe ROSU???

Comment

Nu te pot convinge, ramane sa probezi practic.
            In Iasi, situatiile de genul de mai sus sunt reglementate cu 2 semafoare.
            Raman la parerea ca nu ai ce cauta in intersectie cand semaforul e pe ROSU, indiferent in ce directie vrei sa mergi.

Comment

Dar placutele au rolul de a indica clar, unde actioneaza semaforul; altfel de ce le-au mai montat?
              In cazul cand sunt doua semafoare, de unde stii care e pentru o directie sau alta? Nu cumva au astfel de placute?
              Sa zicem ca nu treci pe rosu, spre stanga, desi masinile din sens contrar sunt si ele oporite la aceisi culoare; cand se face verde la tine, incep sa treaca si cei din sens contrar. Tu cand mai treci, te vei opri in mijlocul intersectiei si vei tot astepta.
              Last edited by IancuMIC; 16 February 2012, 17:47.
              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Sa zicem ca nu treci pe rosu, spre stanga, desi masinile din sens contrar sunt si ele oporite la aceisi culoare;
                Ca sa intri pe rosu in intersectie, trebuie sa depasesti coloana, daca nu esti prima masina. Se salta permisul pentru asta.

Daca reusesti totusi sa intri in intersectie, ai de dat prioritate la 2 sensuri de mers, stanga dreapta, ce teoretic pot circula cu 50 km/h. Iti vor zbura tablele bucati cand te vor forfeca cei cu prioritate.

Eu ma retrag, ramane sa va ganditi pe unde DEPASESTI culoana oprita la semafor pe rosu. Poate pe CONTRASENS? Ca tot masinile
                desi masinile din sens contrar[/B] sunt si ele oporite la aceisi culoare
                . Asta e MAXIMA.

Si pentru asta se ia permisul.
                Last edited by mr.K; 16 February 2012, 17:51.

Comment

Nu cumva in intersectia aia e absolut interzis sa faci stanga??

Comment

Art. 49 Pe lampile de culoare rosie sau verde ale semafoarelor pot fi aplicate sageti de culoare neagra care indica directiile de deplasare corespunzatoare acestora. in acest caz interdictia sau permisiunea de trecere impusa de semnalul luminos este limitata la directia sau directiile indicate prin aceste sageti. Aceeasi semnificatie o au si sagetile aplicate pe panourile aditionale ce insotesc, la partea inferioara, semafoarele. Sageata pentru mersul inainte are varful in sus.

Comment

Deci kaput stanga.
                      Dar kaput si sa intri in intersectie pe culoarea rosie. Sinucidere curata.

Comment

Cred ca pentru cine vrea sa inteleaga, art.49 le sta la indemana, si le vorbeste despre semnalul luminos care este limitat la directia sau directiile indicate prin sageti.
                        Codul rutier e la indemana tuturor.
                        Last edited by IancuMIC; 16 February 2012, 18:30.

Comment

Eu cred ca am inteles. Tu?

Art. 52. – (1) Semnalul de culoare roşie interzice trecerea.
                          Tu ce ai inteles din art. 52?

Originally posted by IancuMIC View Post
                          Cred ca pentru cine vrea sa inteleaga, art.49 le sta la indemana, si le vorbeste despre semnalul luminos care este limitat la directia sau directiile indicate prin sageti.
                          Codul rutier e la indemana tuturor.
                          Pai zi tu. Lasa vrajeala.
                          Din art. 49 rezulta ca nu poti face viraj la stanga, sau nu? Ca mie mi se pare ca NU poti vira la stanga.

Originally posted by mr.K View Post
                          Eu cred ca am inteles. Tu?

Tu ce ai inteles din art. 52?

Pai zi tu. Lasa vrajeala.
                          Din art. 49 rezulta ca nu poti face viraj la stanga, sau nu? Ca mie mi se pare ca NU poti vira la stanga.
                          permisiunea de trecere impusa de semnalul luminos este limitata la directia sau directiile indicate prin aceste sageti

De PERMISIUNE nu poti spune ceva?
                          Coroborat cu art. 52.
                          Last edited by mr.K; 16 February 2012, 18:41. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Eu trec pe ROSU, cand fac la dreapta. De ce? Tu nu?

Comment

Ca sa nu intru in discutii inutile, tu fiind exact genul care intinde vorba, faci sau nu stanga aici, ca asta vrea sa stie omul.

Sebi, cred ca nu ai dreptul sa virezi stanga. Parerea mea.
                              Pe verde, mergi inainte sau faci dreapta.
                              Pe rosu, il lasi pe Iancu sa intre.
                              Last edited by mr.K; 16 February 2012, 18:47.

Comment

Nu cred ca e cazul sa fim aroganti; Mi-am spus parerea mult mai inainte. Daca unii confunda lucrurile si nu deosebesc sectiunile diferite la care se refera cele 2 articole la care s-a facut referire si mai mult considera ca se bat cap in cap , atunci...Codul rutier trebuie invatat complet, nu luat separat cate un articol. Dupa unii art.49, nu trebuie luat in serios, e o capcana
                                Last edited by IancuMIC; 16 February 2012, 18:58.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google