@lilu: si ce.i cu exemplul asta ?? nu inteleg ce vrei sa spui. cunosc zona(si cred ca si altii) /intersectia/sensul giratoriu
Elucidare Dilema Referitoare La O Intersectie.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by geo_ultras View Posttrebuie sa respecti semnificatia placutei de deasupra semaforului si anume sa circuli doar pe directia inainte sau la stanga, .
Art.64 din aceiasi sectiune, spune ca aceste panouri aditionale fac parte din categoria indicatoarelor de Orientare si informare, deci nu cum gresit ai estimat tu , ca circuli doar pe directia indicata de ele.
Greseala pe care o fac unii colegi, pleaca de la o premisa gresita, aceea ca trec pe rosu; cu tot respectul, intr-o intersectie cu mai mult de 2 benzi pe sens, fiecare banda poate fi reglementata separat. Daca semaforul nu actioneaza si pe directia pe care urmeaza sa te deplasezi, lucru indicat de acele panouri aditionale, atunci de ce te orientezi dupa el?
Multumesc pentru intelegere.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Acesta este un indicator de obligativitate, panourile aditionale doar precizeaza, completeaza ori limiteaza(art 65).Attached FilesDegradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
da nenea iancule am gresit, fiindu-mi cu iertare. am avut si dreptate la un punct dar am si gresit...
LE: @lilu: ai banda de incadrare la stanga spre sensul giratoriu unde intalnesti indicatorul cedeaza trecereaLast edited by geo_ultras; 17 February 2012, 22:54.
Comment
-
Exista si in Bucuresti o situatie de genul asta. Este semaforul de la intersectia bd. Dimitrie Cantemir (cum vii dinspre Piata Unirii) cu bd. G. Sincai (la stanga) si calea Serban Voda la dreapta. Pentru a merge inainte (inspre bd. Tineretului) sunt doua benzi, ambele marcate pe asfalt cu directia inainte, si inca doua benzi (despartite de scuar) pentru dreapta, de asemenea desenate pe asfalt cu directia dreapta.
Ideea e ca pana acum un an, inainte cu 25m de intersectie era indicatorul "interzis la stanga", dar a disparut. De cand nu l-am mai vazut acolo, am facut stanga de sute de ori.
Probabil ca asa e si in cazul celui care a deschis thread-ul (a fost candva un indicator de "interzis" la dreapta si dupa aia n-a mai fost.
Iancu, m-am lovit si eu de problema aia la voi in Galati. E cumva intersectia unde daca faci la dreapta, sunt doar linii de tramvai, putin in coborare si piatra cubica pe jos?
Daca da, stiu sigur ca asa este si daca vii din sens opus, semaforul are placute aditionale doar pentru "inainte si la dreapta". Si da, am trecut "pe rosu" si dintr-o parte si din alta, la sfatul unui prieten care este din Galati.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
E o intersectie in zona Spitalului Sf. Andrei; aia e strada. Cred ca din ambele sensuri s-ar fi impus un verde intermitent; dar si asa nu incalci nici o regula, facand la dreapta fara sa tii cont de semafor.Last edited by IancuMIC; 18 February 2012, 00:25.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Aceiasi situatie se gaseste si la capatul celalalt al strazii asteia (Frunzei), eu de intersectia aia ziceam (Prelungirea Brailei cu Funzei), dar nu stiam ca si "jos" se intampla acelasi lucru.
Probabil au uitat autoritatile sa puna semnul "circulatia interzisa in ambele sensuri, cu exceptia tramvaielor".sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
domnul GEO indicatorul de cedeaza este unde te intersectezi cu celalalt sens iar la intrare nu este decat ce se vede in poza
ideea este ca nu inteleg logica lor (administratorii drumului) cand au montat cele 2semne :unu da prioritate
altu ia prioritatea
Art. 57. - (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta.
(2) La intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare, semafoare sau de catre politistul rutier, conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia sau indicatiile acestuia.
(3) Patrunderea unui vehicul Intr-o intersectie este interzisa daca prin aceasta se produce blocarea intersectiei.
(4) In intersectiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circula In interiorul acestora au prioritate fata de cele care urmeaza sa patrunda In intersectie.Attached Files
Comment
-
Originally posted by adicata2003 View PostReferitor la intersectia din Piatra Neamt. Nu cumva era din Caracal?Attached FilesEu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.
Comment
-
lilu,pct.4 de la art. 57 nu este formulat corect sau complet in lege. Ca sa spun si de ce: daca eu spre exemplu urmeaza sa intru intr-o intersectie cu sens giratoriu iar de pe o strada din stanga mea urmeaza sa intre 100 de masini in coloana eu trebuie sa astept sa treaca si cel de-al 100-lea participant la trafic chiar daca la momentul cand eu ar fi trebuit sa intru in intersectie acesta se afla la o jumatate de km. fata de intersectie deci si el si eu urmeaza sa patrundem in intersectie.
Comment
-
Asta de dragul discutiei, pentru ca in realitate nu se intampla asa. In intersectiile cu sens giratoriu trebuie sa stii sa te misti, nu sa dormi cu volanul in mana. Si apoi dai prioritate , intr-adevar, celor care circula prin intersectie nu celor care intra; cum ai prins un "spatiu" te-ai bagat rapid. Tocmai aici e partea buna a acestui tip de intersectie (agreata de mult timp in alta tari), ca nu stai prea mult sa astepti. Un sistem modern de reglementare a circulatiei intr-o intersectie, dupa umila mea parere.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Si in caz de accident cine crezi tu ca iese vinovat?
In majoritatea intersectiilor nesemaforizate din Constanta datorita faptului ca se patrundea tot mai greu de pe drumul fara prioritate s-au instituit aceste sensuri giratorii iar unele sunt la 2-300 de metri de intersectii ale unor mari bulevarde semaforizate iar cand urmeaza sa intri in sens giratoriu iar din stanga iti vin peste 100 de masini pe 2 benzi de trebuie sa-l astepti si pe cel care era si inainte de semafor sa te vad eu atunci cum "stii sa te misti".
Comment
Comment