Elucidare Dilema Referitoare La O Intersectie.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Executi virajul la stanga cu acordare de prioritate tuturor vehiculelor care circula din partea dreapta indiferent de culoarea semaforului.

Originally posted by Cromatic View Post
    Executi virajul la stanga cu acordare de prioritate tuturor vehiculelor care circula din partea dreapta indiferent de culoarea semaforului.
    Originally posted by mr.K View Post

Eu nu vad rostul placutei indicatoare aditionale, in cazul de mai sus. Placutele astea se folosesc doar cand sunt 2 semafoare pe directii.
    Pentru ca atunci cand semaforul este rosu pentru ambele sensuri si nu patrunde nici-o masina in intersectie de pe strada din dreapta sa poti executa virajul la stanga.

Pentru ca atunci cand semaforul este rosu pentru ambele sensuri si nu patrunde nici-o masina in intersectie de pe strada din dreapta sa poti executa virajul la stanga.[/QUOTE]

Pentru ca atunci cand semaforul este rosu pentru ambele sensuri si nu patrunde nici-o masina in intersectie de pe strada din dreapta sa poti executa virajul la stanga.[/QUOTE][/QUOTE]
    Last edited by Cromatic; 18 February 2012, 15:59. Reason: Automerged Doublepost

Comment

sunt curios daca la ambele sensuri exista semoafoarele la fel semnalizate. In cazul asta ai voie sa treci legal pe "rosu" pentru a vira la stanga doar ca nu e deloc recomandat. Intrebarea mea este daca ai vazut pe cineva care sa intre pe rosu in intersectie. Cunosti zona si asa a fost mereu sau de curand s-a mutat acel semafor si au uitat sa termine lucrarea.

Comment

Teoretic trebuie sa existe pentru a da voie celor care vin de pe strada din dreapta sa circule pe directia inainte in sensul lor de mers.

P.S
        Nu stiu de ce s-a postat asa aiurea ma inainte, rog un moderator sa stearga tot ceea ce este dublat.

Comment

intri in intersectia din poza ai sau nu prioritate? (si din stanga vine o singura masina)
          Indicatorul "Drum cu prioritate", de regula se afla inaintea intersectiilor cu un drum fara prioritate, avand rolul de a anunta conducatorul auto ca are prioritate in intersectiile in care va patrunde. Cel care circula printr-o astfel de intersectie, semnalizata ca si sens giratoriu, va trebui sa aiba obligat un indicator din categoria celor de pierderea prioritatii. Un caz particular, intr-o intersectie semnalizata ca fiind cu sens giratoriu.
          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Originally posted by o8MeLC View Post
            sunt curios daca la ambele sensuri exista semoafoarele la fel semnalizate. In cazul asta ai voie sa treci legal pe "rosu" pentru a vira la stanga doar ca nu e deloc recomandat. Intrebarea mea este daca ai vazut pe cineva care sa intre pe rosu in intersectie. Cunosti zona si asa a fost mereu sau de curand s-a mutat acel semafor si au uitat sa termine lucrarea.
            eu stau in piatra de 7 ani si de atunci asa este semaforizata acea intersectie.
            la ambele semafoare este aceeasi semnalizare.
            am vazut in vre-o doua situatii sa se patrunda pe culoarea rosie pentru a vira la stg dar nu stiu daca se baza pe faptul prezentat de mine sau nu a vazut semaforul sau nu i-a pasat.
            oricum parerea mea este ca citind formularea din decret referitoare la placutele aditionale si tinand cont ca nu exista indicatoare sau marcaje care sa restrictioneze virajul la stanga, atata timp cat banda de langa ax este libera si in intersectie nu sunt masini care sa fi patruns din in stanga sau dreapta pe culoarea verde, eu ma pot angaja in patrunderea in intersectie pentru a vira la stanga indiferent de culoarea semaforului (care conform formularii din decret nu se refera la directia mea de mers). sunt sigur ca daca voi proceda astfel si voi fi surprins de un echipaj de politie voi fi sanctionat si voi ramane fara permis dar la fel de sigur sunt ca in instanta voi avea castig de cauza...cand nu voi mai fi dependent de masina voi proba acest lucru
            My ride

Comment

Originally posted by Sebi_NT View Post
              eu stau in piatra de 7 ani si de atunci asa este semaforizata acea intersectie.
              am vazut in vre-o doua situatii sa se patrunda pe culoarea rosie pentru a vira la stg dar nu stiu daca se baza pe faptul prezentat de mine sau nu a vazut semaforul sau nu i-a pasat.
              oricum parerea mea este ca citind formularea din decret referitoare la placutele aditionale si tinand cont ca nu exista indicatoare sau marcaje care sa restrictioneze virajul la stanga, atata timp cat banda de langa ax este libera si in intersectie nu sunt masini care sa fi patruns din in stanga sau dreapta pe culoarea verde, eu ma pot angaja in patrunderea in intersectie pentru a vira la stanga indiferent de culoarea semaforului (care conform formularii din decret nu se refera la directia mea de mers). sunt sigur ca daca voi proceda astfel si voi fi surprins de un echipaj de politie voi fi sanctionat si voi ramane fara permis dar la fel de sigur sunt ca in instanta voi avea castig de cauza...cand nu voi mai fi dependent de masina voi proba acest lucru
              Semnele sunt puse pt FLUIDIZAREA traficului.Nu sunt puse semne de interzicerea viajului la stanga pentru ca cei care se afla in stanga ta, au voie virajul in orice directie, astfel daca ar fi semnul "intrarea interzisa", atunci, cei din stanga ta nu ar avea voie sa mearga inainte. E vorba de logica. De aceea, pe acel sector de drum se afla 2 sensuri giratorii, in "aval" si in "amonte" pt a putea permite virajul la stanga, de pe sensul opus de mers initial venit.
              Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Deci am presupus corect.
                Nu este nici-o problema a se executa virajul la stanga pe culoarea rosie a semaforului pentru ca este precizat prin placuta aditionala la cine se refera acesta. Deci inca odata o spun:virajul la stanga in intersectia respectiva se executa cu acordare de prioritate pentru toate vehiculele care circula din partea dreapta indiferent de culoarea semaforului.

Comment

Si celor ce vin din stanga, nu?
                  If it ain't broke, don't fix it!

Comment

pentru cei ce vin din fata stanga...aia e o situatie clasica in care in momentul virajului cei doi ar trebui sa ocoleasca centrul imaginar al intersectiei...vezi poza 1 dar se practica vezi poza 2 situatia a doua fiind gresita daca nu exista banda speciala pentru virajul la stanga pentru ambele sensuri...
                    Attached Files
                    Last edited by Mr.Sebi; 19 February 2012, 13:05.
                    My ride

Comment

Deci am presupus corect.
                      Nu este nici-o problema a se executa virajul la stanga pe culoarea rosie a semaforului pentru ca este precizat prin placuta aditionala la cine se refera acesta. Deci inca odata o spun:virajul la stanga in intersectia respectiva se executa cu acordare de prioritate pentru toate vehiculele care circula din partea dreapta indiferent de culoarea semaforului.
                      acordand prioritate si celor din stanga care merg inainte
                      My ride

Comment

Bag de sema ca s-au uitat lectiile privind semnalizarea rutiera.
                        Codul Rutier- Semnalizarea rutiera:

Art.30. - (1) Mijloacele de semnalizare rutiera sunt:
                        a) sistemele de semnalizare luminoasa sau sonora;
                        b) indicatoarele;
                        c) marcajele;
                        d) alte dispozitive speciale.

Art.31. - Participantii la trafic trebuie sa respecte regulile de circulatie, semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier, precum si semnificatia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutiera, în urmatoarea ordine de prioritate:
                        a) semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier;
                        b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevazute la art.32 alin.(2) lit.a) si b);
                        c) semnalizarea temporara care modifica regimul normal de desfasurare a circulatiei;
                        d) semnalele luminoase sau sonore;
                        e) indicatoarele;
                        f) marcajele;
                        g) regulile de circulati

Asa ca eu chiar va sfatuiesc sa trece-ti pe ROSU, si sa virati la stanga, dupa ce a-ti acordat prioritate tuturor vehiculelor ce vin din dreapta respectiv stanga dumneavoastra, fara a tine cont de acel semn aflat sub semafor......in fata agentului...rezultatul: suspendare permis 90 de zile.

Infractiuni:- patrunderea in intersectie pe culoarea rosie a semaforului

Comment

tin sa te contrazic...atata timp cat exista placuta aditionala pentru inainte si la dreapta, in momentul in care eu virez la stanga practic nu intru in intersectie pe culoarea rosie ...acel semafor referinsu-se doar la cei ce merg inainte si dreapta...
                          My ride

Comment

cristi3775, atunci de ce-au mai pus semnul ala aditional?tu cum il interpretezi?
                            Tu vezi in intersectia aia semafor pentru stanga?
                            P>S
                            Patrunderea in intersectie pe culoarea rosie a semaforului NU este infractiune este contraventie.
                            Last edited by Cromatic; 19 February 2012, 13:19.

Comment

tin sa te contrazic...atata timp cat exista placuta aditionala pentru inainte si la dreapta, in momentul in care eu virez la stanga practic nu intru in intersectie pe culoarea rosie ...acel semafor referinsu-se doar la cei ce merg inainte si dreapta...
                              cristi3775, atunci de ce-au mai pus semnul ala aditional?tu cum il interpretezi?
                              Tu vezi in intersectia aia semafor pentru stanga?
                              P>S
                              Patrunderea in intersectie pe culoarea rosie a semaforului NU este infractiune este contraventie.

Bine mai.......hai ca eu sunt prost si dau in balti. Spuneti-mi voi, ce semn ar trebui sa existe pt a-mi interzice virajul la stanga. Cu poza daca se poate.

Comment

uite aici si semnul cerut sau eventual semnul asta
                                Last edited by Mr.Sebi; 19 February 2012, 14:55.
                                My ride

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google