If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Da..pai si eu am gasit semnul de sub semafor...
Oricum....sincer va spun....vreau sa vad pe unul care trece pe rosu si sa faca stanga......si sa fie nenea cascheta acolo, si sa nu ii i-a permisul.
Da, cu placere chiar...nu-i personala problema...dar cum spunea-m cateva posturi mai sus...care binenteles nu s-au citit..legea este interpretabila. Deci, poti sa vii cu argumente clare, caci, politaiul tot iti ia permisul. Premiza este ca nu ai voie sa intri pe rosu in intersectie. PAREREA mea. semnul este pus pt alt motiv.
PS: am sa intreb zilele astea un agent daca are habar, sa vedem ce zice
Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.
Art.49 din Semnale luminoase spune ca acestor panouri aditionale ce insotesc semafoarele au rolul, atentie, de a limita directia sau directiile in care actioneaza semaforul. Sau altfel spus,interdictia sau permiterea de trecere este limitata la directia sau directiile indicate prin aceste sageti.
Art.64 din aceiasi sectiune, spune ca aceste panouri aditionale fac parte din categoria indicatoarelor de Orientare si informare, deci nu cum gresit ai estimat tu , ca circuli doar pe directia indicata de ele.
Greseala pe care o fac unii colegi, pleaca de la o premisa gresita, aceea ca trec pe rosu; cu tot respectul, intr-o intersectie cu mai mult de 2 benzi pe sens, fiecare banda poate fi reglementata separat. Daca semaforul nu actioneaza si pe directia pe care urmeaza sa te deplasezi, lucru indicat de acele panouri aditionale, atunci de ce te orientezi dupa el?
Se pare ca unii n-au inteles nimic, despre rostul panourilor aditionale.
]Acesta este un indicator de obligativitate, panourile aditionale doar precizeaza, completeaza ori limiteaza(art 65).
Acesta este rostul panourilor aditionale;
Last edited by IancuMIC; 19 February 2012, 19:32.
Reason: Automerged Doublepost
Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Executi virajul la stanga cu acordare de prioritate tuturor vehiculelor care circula din partea dreapta indiferent de culoarea semaforului.
Pentru ca atunci cand semaforul este rosu pentru ambele sensuri si nu patrunde nici-o masina in intersectie de pe strada din dreapta sa poti executa virajul la stanga.
.....................
[/QUOTE][/QUOTE]
Intra tu pe rosu in intersectia aia, fa virajul la stanga dupa acordarea prioritatii tuutor si o sa te intorci la Constanta cu o dovada inlocuitoare.
PS: pentru curiozitatea mea, pot sa te intreb cu intri in intersectie daca esti a 3-a masina in coloana, sa zicem? Pe contrasens? Depasesti linia continua, depasesti coloana oprita la semafor, mai intri si pe rosu. Mai ramane sa te mai si loveasca omasina care circua regulamentar si te-ai aranjat de toate.
Daca era permis virajul la stanga, mai montau un semafor pentru stanga, asa cum se face in mod civilizat. Dar cred ca intersectia e aglomerata si au vrut fluidizarea raficului.
nu sunt deacord cu tine...daca ai masina oprita in fata la semafor care vrea sa mearga inainte stai in spatele ei...pentru deplasarea pe directia innainte te poti incadra pe orice banda daca nu exista alte reglementari prin semne sau marcaje, deci acea masina e incadrata corespunzator si are rosuiar tu nu poti incalca banda continua. insa daca ajungi in intersectie si e rosu si te poti incadra pe banda de langa ax totul e ok si poti vira stanga dupa ce acorzi prioritate...e opinia mea si sunt sigur ca am dreptate.
EU vorbeam de intratul pe rosu in interectie, in timp ce masinile din fata asteapta cuminti sa se faca verde, il invitam pe Cromatic sa forteze intrarea in intersectie PE ROSU, pentru a vira la STANGA.
Asa, daca astepti sa se faca verde, masinile din fata ta se pun in miscare, patrunzi si tu in intersectie, dai prioritate....
Nu domnule, unii pretind ca intri pe rosu si faci stanga.
Am zis, esti a 3-a masina de pe banda a 2-a, e rosu, primele 2 masini asteapta, cum naiba intri in intersectie pentru a vira la stanga PE ROSU?
O intrebare pentru cei care nu STIU semnificatia panourilor aditionale; intr-o intersectie intalnesti 2 semafoare, sub unul ai panou aditional cu sageata inainte si la dreapta, sub cel de-al 2 lea ai panou aditional pe care ai sageata la stanga. Vrei sa faci la stanga dar semaforul cu sageata pentru stanga nu functioneaza, iar cel din dreapta e rosu; ce faci astepti sa se faca verde cel pentru inainte si la dreapta ca sa treci sau treci pe ROSU?
[/QUOTE]
PS: pentru curiozitatea mea, pot sa te intreb cu intri in intersectie daca esti a 3-a masina in coloana, sa zicem? Pe contrasens? Depasesti linia continua, depasesti coloana oprita la semafor, mai intri si pe rosu. Mai ramane sa te mai si loveasca omasina care circua regulamentar si te-ai aranjat de toate.
[/QUOTE]
Astept sa-mi vina randul.
P.S.
Daca pui semnalul stanga inainte de zona de preselectie iti garantez ca toti cei care vin din spate si urmeaza sa mearga pe directia inainte se vor incadra pe banda 1.
EU vorbeam de intratul pe rosu in interectie, in timp ce masinile din fata asteapta cuminti sa se faca verde, il invitam pe Cromatic sa forteze intrarea in intersectie PE ROSU, pentru a vira la STANGA.
Asa, daca astepti sa se faca verde, masinile din fata ta se pun in miscare, patrunzi si tu in intersectie, dai prioritate....
Nu domnule, unii pretind ca intri pe rosu si faci stanga.
Am zis, esti a 3-a masina de pe banda a 2-a, e rosu, primele 2 masini asteapta, cum naiba intri in intersectie pentru a vira la stanga PE ROSU?
pai si eu am spus ca daca ajungi in intersectie si ai masini in fata pe banda de langa ax care stau pentru ca vor sa merga inainte iar tu vrei sa faci stanga astepti...dar daca ajungi in intersectie si vrei sa faci stanga si nu ai masini in fata poti patrunde in intersectie indiferent de culoarea semaforului deoarece acel semafor nu se refera la directia ta de mers (avand panoul aditional) si nu exista alte semne care sa-ti interzica sa virezi la stanga...e destul de logic si e explicat explicit in decret ce inseamna panoul aditional directiile pentru care se tine cont de semafor...daca nu mergi in directia aia nu tii cont de semafor...pare logic si simplu....panoul aditional are rol de informare nu de restrictionare
SECŢIUNEA 1
Semnalele luminoase
§ 1. Semnalele luminoase pentru dirijarea circulaţiei vehiculelor
Art. 49. – Pe lămpile de culoare roşie sau verde ale semafoarelor pot fi aplicate săgeţi de culoare neagră care indică direcţiile de deplasare corespunzătoare acestora. În acest caz interdicţia sau permisiunea de trecere impusă de semnalul luminos este limitată la direcţia sau direcţiile indicate prin aceste săgeţi. Aceeaşi semnificaţie o au şi săgeţile aplicate pe panourile adiţionale ce însoţesc, la partea inferioară, semafoarele. Săgeata pentru mersul înainte are vârful în sus.
Art. 49 e completat de cateva persoane cu o situatie ipotetica, in functie de interesul lor, observ. Principiul, ce nu e interzis e si permis nu se aplica in Codul Rutier, intotdeauna.
De ce sa nu incercati? Aveti intersectia, dati-i bataie. In fond, e vorba de permisul vostru, de ceva bani si de un anumit risc sa va zboare cu tot cu masina un camion ce circula REGULAMENTAR.
Cam dificil sa dai prioritate la 2 sensuri de circulatie, in varianta cand patrunzi pe rosu in intersectie. Era un joc vechi, broscoiul, parca. Asa ar semana.
am sa fac o poza cu intersectia ... ai sa te convingi ca ce spui este exagerat... probabil deoarece acea intersectie nu prezinta riscuri, s-au gandit sa permita trecerea la stanga indiferent de culoarea semaforului...apropos la jocul ala cu broscoiul eram foarte bun...si nici macar nu aveam permis...acu am 2 categorii ;)
Am expus la postul 32 o situatie reala. DA, de 10 ani trec pe ROSU, eu si alti zeci si zeci de soferi; nici @ vitriol nu s-a sfiit sa o faca in astfel de situatie; nu i-a luat nimeni permisul, nici n-a riscat acest lucru cand a fost la Galati. Vad ca unii tot ii dau cu prioritatea, cu depasirea coloanei. Nu se pune problema de asa ceva; te asiguri, si nu trebuie sa depasesti coloana, treci cand iti vine randul, acordand prioritate.
Iancu, virajul la dreapta se face in Iasi pe rusou semaforul principal/verde intermitent cel secundar.
Viraj la stanga pe verde intermitent inca nu exista, dar sunt sigur ca pe rosu nu ai ce cauta in intersectia aia.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment