uite doua poze cu intersectia...strazile de pe care zici tu ca tre sa vina tirul sunt doua artere secundare cu treafic redus si pe una din ele nici nu pot trece doua masini una pe langa alta in cea mai mare parte a timpului...oricum conform legii eu sunt convins ca am dreptate...
Elucidare Dilema Referitoare La O Intersectie.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Mistere, nu numai in Iasi, se trece in situatia expusa de tine.
Art.65, spune clar ca aceste panouri aditionale LIMITEAZA actiunea semaforului DOAR, la directiile aratate de sageti. Ai vazut in poza postata de mine cumva sageata si spre dreapta? Oare toti soferii aceia care trec pe ROSU ,pe acolo, sunt inconstienti?Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
mr.K,atunci cand intri in intersectie pe rosu, directiile inainte au rosu deci si cei de pe contrasens mai ramane sa dai prioritate celor care vin din stanga resp. dreapta si merg pe directia inainte in sensul lor de mers pentru ca astia au verde in momentul asta, dar tinand cont de timpul de setare al semaforului si de faptul ca artera din dreapta respectiv stanga nu este intens circulata o sa poti ca la un moment dat sa executi manevra. Administratorul drumului a tinut cont de faptul ca exista 2 artere mai putin circulate si a considerat ca nu este necesar a se monta semafoare in 4 timpi deoarece in cele mai multe cazuri vor exista 2 timpi morti.Last edited by Cromatic; 19 February 2012, 22:21.
Comment
-
Daca e verde semaforul, conf. art. 49 tu NU faci dreapta, ca nu e panou aditional cu sageata dreapta, corect? Dar pe rosu treci, ca sagetile arata rosul doar pe directiile inainte si stanga.
Nu ti-ai pus problema ca nu permis virajul la dreapta DELOC acolo, indiferent de culoarea semaforului?
Comment
-
-
Semnul pus se rescpecta atunci cand este verde...adica inainte si la dreapta...corect? Bun....chiar daca esti a 3a masina, si ajungi in intersectie, si tu vrei sa faci stanga, chiar daca semaforul este verde, nu cumva trebuie sa respecti semnificatia semnului aditional?!
Ajungi in intersectie si este rosu, dar tu vrei sa faci la stanga, caci pe sensul de mers din stanga nu este panoul mare rosu cu dunga alba ce-ti interzice acest lucru...singurul lucru care iti interrzice a intra in intersectie este culoarea rosie a semaforului....caci semanforul se respescta prima oara (dupa agent), apoi semnele aditionale.
Acel semn aditional iti interzice prin propria prezenta virarea catre stanga, indiferent de culoarea semaforului.Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.
Comment
-
Originally posted by cristi3775 View Postsemanforul se respescta prima oara (dupa agent), apoi semnele aditionale.
Acel semn aditional iti interzice prin propria prezenta virarea catre stanga, indiferent de culoarea semaforului.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Da...orientare inainte si la dreapta....atat. stanga nu, nici macar pe rosu.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
gresit cristi ...panoul aditional te informeaza pentru ce directii de mers trebuie respectata culoarea semaforului...este foarte explicit prezentata semnificatia placutelor aditionale in lege...
am mai avut un conflict de acest gen in botosani cu un agent de circulatie. eram intr-o intersectie cu doua benzi si doua semafoare cu placute aditionale in dreapta pentru inainte si la dreapta iar in stg pentr stg. pe banda din dreapta coloana de 6 masini printre care si cea a politiei eu m-am incadrat pe banda din stg si am mers inainte cand s-a facut verde. bineinteles ca m-au oprit ca m-am incadrat gresit justificarea lor fiind ca nu am respectat placuta aditionala. dupa ce le-am expus faptul ca placutele aditionale nu au rol de obligativitate au schimbat acuzele si m-au sanctionat pentru folia de pe geamuri. i-am dat in judecata si in cele din urma am castigat. ideea e ca si acei politisti care nu sunt destul de inzestrati cu un IQ suficient de ridicat au stiut ca placutele aditionale nu RESTRICTIONEAZA ci doar INFORMEAZA la ce directie de mers se inpune respectarea culorii semaforului.
Situatia e destul de simpla din punctul meu de vedere...atata timp cat exista acel panou aditional cu sageata inainte si la dreapta e calar ca semaforul trebuie respectat doar pentru acele directii de mers. Cat timp nu exista si un indicator de interzicere sa virezi la stanga este logic ca poti potrunde in intersectie in oricemoment pentru a face stanga atata timp cat dai prioritate celor ce au acest drept (si anume cei din stanga si dreapta cand au verde la semafor si cei din fata cand au verde ei la semafor - prioritate de dreapta- situatie ce nu mai creaza polemici deoarece e clar ca si cel ce face stanga patrunde pe verde).
Comment
-
Daca era permis virajul la stanga, mai montau un semafor pentru stanga, asa cum se face in mod civilizat. Dar cred ca intersectia e aglomerata si au vrut fluidizarea raficului.
Curiozitate: semaforul pozitionat in diagonala cu acesta din "problema", are montate placute aditionale sub el? Daca da, ce fel de?Last edited by Niki; 20 February 2012, 01:37.If it ain't broke, don't fix it!
Comment
-
Ma refeream la cel marcat de mine, in imaginea de mai jos.
Acum am vazut ca are aceleasi placute.
Daca avea pt. reglementarea virajului la stanga, era normal ca asta despre care ne tot dam cu parerea, sa aiba pentru inainte si la dreapta, dar asa...If it ain't broke, don't fix it!
Comment
Comment