Elucidare Dilema Referitoare La O Intersectie.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Daca semaforul reglementeaza circulatia in sensul tau de mers, respecti indicatiile acestuia; daca nu , lasa-l in pace.
    Mare problema cu intelegerea semnificatiei panourilor aditionale. Ce-i asa greu?
    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Originally posted by cristi3775 View Post
      Adica daca este rosu si esti primul si vrei sa faci stanga, patrunzi in intersectie, acorzi prioritate masinilor din dreapta respectiv stanga, si apoi executi virajul?.......
      Exact.De fapt e mult mai usor sa faci stanga cand semaforul indica culoarea rosie.

Comment

• Dupa parerea mea, atunci cand ajungi intr-o intersectie pe care n-o cunosti, mai intai incerci sa o intelegi, dupa semnificatia indicatoarelor aflate pe sensul tau de mers(ca doar nu ai atata timp sa poti "admira" toate indicatoarele din intersectie), dupa care iti continui sau nu drumul functie de semnificatia acestora.
        Marea problema sa STII sa "citesti" o intersectie, iar dupa cate vad pe aici, ce s-ar mai bucura un agent

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
          Intra tu pe rosu in intersectia aia, fa virajul la stanga dupa acordarea prioritatii tuutor si o sa te intorci la Constanta cu o dovada inlocuitoare.
          Si daca n-ai dreptate(si nu ai) pleci tu la Iasi cu o dovada inlocuitoare?

Comment

• are dreptate mr. K. se considera mers inainte pana in locul unde faci stanga. cum e desenata intersectia, trebuie sa intri pe verde dupa care acorzi prioritate celor din sens opus si abia apoi faci stanga. cei ce cosidera altfel ar face bine sa ia legisltatia in mana ca s-ar putea sa ramana cu tramvaiul. in niciun caz nu se intra pe rosu. nici n-ai avea cum ca iti vin masini din stanga pana sa ajungi la locul in care virezi stanga.
            in primul rand sunt numai 2 benzi pe sens. a doua e pt mers inainte si nici n-ai cum sa intri pe rosu pt ca 99% din timp nu vei fi primul si vei fi blocat de cel dinainte care merge in fata. iar prima banda e de mers inainte sau la dreapta. atata timp cat nici macar pt dreapta nu ai intermitenta (verde) in niciun caz nu se intra pe rosu ca sa faci la stanga. nu inteleg cum puteti sustine altceva.

Originally posted by mr.K View Post
            Nu te pot convinge, ramane sa probezi practic.
            In Iasi, situatiile de genul de mai sus sunt reglementate cu 2 semafoare.
            Raman la parerea ca nu ai ce cauta in intersectie cand semaforul e pe ROSU, indiferent in ce directie vrei sa mergi.
            ti-am dat dreptate mai sus. dar doua semafoare ai numai cand ai trei benzi pe sens. la doua, a doua banda e pt inainte si eventual stanga iar prima pt inainte si dreapta.
            Last edited by B997NDL; 20 February 2012, 23:50. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Asta cu "se considera mers inainte pana faci la stanga" e buna de pus la perle.
              If it ain't broke, don't fix it!

Comment

• pune-te pe tine la perete si preda permisul ca-l tii degeaba. du-te si intreaba un politist de la circulatie si poate te luminezi.
                ca sa ajungi in locul in care vei vira trebuie sa merghi intai inainte si respecti semnificatia semaforului pt mers inainte.

Originally posted by Niki B View Post
                Asta cu "se considera mers inainte pana faci la stanga" e buna de pus la perle.
                si eu n-am spus asa. nu mai da citate false. am spus :"se considera mers inainte pana in locul unde faci stanga."

Originally posted by Niki B View Post
                Tocmai, ca pentru fluidizarea traficului, era indicat sa se monteze si placuta aditionala+semafor pt. viraj la stanga, pentru a nu se bloca banda a doua, de masinile ce vor sa mearga inainte.

Curiozitate: semaforul pozitionat in diagonala cu acesta din "problema", are montate placute aditionale sub el? Daca da, ce fel de?
                n-o sa vezi niciodata doua semafoare pe sosea cu 2 benzi pe sens. am explicat mai sus.
                Last edited by B997NDL; 21 February 2012, 01:57. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Originally posted by B997NDL View Post
                  ca sa ajungi in locul in care vei vira trebuie sa merghi intai inainte si respecti semnificatia semaforului pt mers inainte.

.
                  Nu pot sa cred; cu alte cuvinte, intr-o intersectie cu 2 semafoare, unul pentru stanga si altul pentru inainte, ca sa faci la stanga trebuie sa fie amandoua pe verde, pentru ca, dupa parerea unora, virajul la stanga se considera mai intai mers inainte. Ca sa faci la stanga ai nevoie de ambele semafoare pe verde?

Comment

• Originally posted by B997NDL View Post
                    are dreptate mr. K. se considera mers inainte pana in locul unde faci stanga.
                    Asta este cea mai mare prostie.
                    Sa presupunem ca esti intr-o intersectie cu 2 semafoare, unul pentru inainte si dreapta si a al doilea pentru stanga. Comform precizarii tale de mai sus eu ca sa fac stanga trebuie sa intru in intersectie pe culoarea verde la semaforul pentru inainte si dreapta si ma opresc in mijlocul intersectiei pana se face verde si la semaforul pentru stanga.
                    Problema mai grava e ca dupa ce ai ajuns in mijlocul intersectiei si ai virat stanga deja se considera ca mergi inainte si tre sa respectia semaforul care acum e in spatele tau ...deci tre sa cobori din masina sa te duci sa vezi ce culoare are acum semaforul si sa vezi daca poti pleca mai departe :p
                    Last edited by Mr.Sebi; 21 February 2012, 10:21.
                    My ride

Comment

• Sa presupunem ca esti intr-o intersectie cu 2 semafoare, unul pentru inainte si dreapta si a al doilea pentru stanga. Comform precizarii tale de mai sus eu ca sa fac stanga trebuie sa intru in intersectie pe culoarea verde la semaforul pentru inainte si dreapta si ma opresc in mijlocul intersectiei pana se face verde si la semaforul pentru stanga.
                      Ce ti se pare de domeniul fantasticului? Pe strazile cu doar 2 benzi din Iasi, de obicei e un semafor pentru inainte si la stanga si verde intermitent pentru dreapta.
                      Ca sa faci stanga, astepti verde la semafor, apoi dai prioritate celor care vin din sens opus pe directia inainte si faci stanga la sfantu' asteapta. Cand se pune iarasi rosu, de obicei. De aia sunt pentru montarea de 2 semafoare, pe sens si separarea virajului la stanga.

Comment

• Originally posted by Sebi_NT View Post
                        Sa presupunem ca esti intr-o intersectie cu 2 semafoare, unul pentru inainte si dreapta si a al doilea pentru stanga. Comform precizarii tale de mai sus eu ca sa fac stanga trebuie sa intru in intersectie pe culoarea verde la semaforul pentru inainte si dreapta si ma opresc in mijlocul intersectiei pana se face verde si la semaforul pentru stanga.
                        Problema mai grava e ca dupa ce ai ajuns in mijlocul intersectiei si ai virat stanga deja se considera ca mergi inainte si tre sa respectia semaforul care acum e in spatele tau ...deci tre sa cobori din masina sa te duci sa vezi ce culoare are acum semaforul si sa vezi daca poti pleca mai departe :p
                        am mai spus ca 2 semafoare sunt doar unde exista 3 benzi pe sens si unde a treia e banda dedicata pt stanga. altfel n-au cum sa puna semafor de stanga ca ar bloca mersul inainte. nu se poate ca din 2 benzi, prima sa fie pt inainte si la dreapta iar a doua sa fie numai pt stanga. unde ai vazut tu asa ceva?! si cand esti in situatia de care vbesti tu daca ai intrat in intersectie ca sa faci stanga(deci ai plecat pe verde inainte) oricum semaforul de care zici ca ar fi in spatele tau e rosu. acorzi numai, prioritate celor din sens opus. chiar aveti permise?!

Comment

• Sunt cate 2 semafoare si numai pe 2 benzi. Am vazut in Braila. Pe prima banda e semafor dreapta si inainte si pe banda a 2-a semafor numai pentru stanga.
                          Cine nu stie si se incadreaza pentru inainte pe banda a 2-a, o sa aiba frigiderul plin cand semaforul pentru stanga se face verde iar el blocheaza banda.
                          Last edited by mr.K; 21 February 2012, 11:40.

Comment

• Originally posted by Sebi_NT View Post
                            Sa presupunem ca esti intr-o intersectie cu 2 semafoare, unul pentru inainte si dreapta si a al doilea pentru stanga. :p
                            daca ai semafor pt stanga respecti semaforul respectiv. desi n-o sa vezi 2 semafoare pt 2 benzi

@mr. K . or fi situatii extreme dar mi se pare o prostie. sa anulezi practic o banda de mers inainte. sper ca nu te referi la bifurcatii ca acolo vbim de altceva.

oricum in schema data ai numai un semafor unde respecti culoarea pt marsul inainte. in niciun caz nu intri pe rosu.
                            Last edited by B997NDL; 21 February 2012, 11:43.

Comment

• Nu, nu, era intersectie in cruce. Eu m-am incadrat conform Codului Rutier, semaforul avea pictata o sageata pe el cu vopsea neagra, era soare, nu se vedea prea bine de la distanta. In fine, am vazut prea tarziu, asa ca am eliberat banda si m-am asezat in fruntea coloanei pe prima banda, pentru inainte. Daca era politia, aveam de discutat.

Comment

• Originally posted by IancuMIC View Post
                                Nu pot sa cred; cu alte cuvinte, intr-o intersectie cu 2 semafoare, unul pentru stanga si altul pentru inainte, ca sa faci la stanga trebuie sa fie amandoua pe verde, pentru ca, dupa parerea unora, virajul la stanga se considera mai intai mers inainte. Ca sa faci la stanga ai nevoie de ambele semafoare pe verde?
                                unde ai vazut tu in schita doua semafoare?! te bagi in vba. am mai spus ca daca ai semafor pt stanga, il respecti pe ala. ce e asa de greu?! citeste intai si apoi...

@ mr.K . eu n-am vazut in bucuresti asa ceva dar poate ma corecteaza vreun coleg mai umblat.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google