Elucidare Dilema Referitoare La O Intersectie.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by B997NDL View Post
    daca ai semafor pt stanga respecti semaforul respectiv. desi n-o sa vezi 2 semafoare pt 2 benzi

@mr. K . or fi situatii extreme dar mi se pare o prostie. sa anulezi practic o banda de mers inainte. sper ca nu te referi la bifurcatii ca acolo vbim de altceva.

oricum in schema data ai numai un semafor unde respecti culoarea pt marsul inainte. in niciun caz nu intri pe rosu.
    uite ce am zis. daca ai semafor de stanga il respecti si daca nu il respecti pe cel existent, respectiv pe cel de mers inainte.

Originally posted by Sebi_NT View Post
    am spus ca pot sa patrund nu ca o sa si intru in intersectie pe rosu...am spus urmatoarele: conform formularii din lege si a situatiei prezentate in acea intersectie (marcaje semne etc) pot patrunde in intersectie, pentru a vira la stanga, fara a incalca legea in orice moment. dar am mai si spus ca nu o voi face.
    daca e intersectie nedirijata..adica fara semafoare si fara indicatoare. PS: care e diferenta dintre a intra si a patrunde in intersectie?!

deci daca e rosu, n-ai voie sa patrunzi sau sa intrii niciunde. n-ai voie sa depasesti linia trasata transversal in dreptul semaforurui.
    Last edited by B997NDL; 21 February 2012, 15:07. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• ok...citeste ce se specifica la art.49 referitor la placuta aditionala... ce spui tu e ca si cum arbitrul la un meci de fotbal arata galben unui jucator si se considera ca toti cei aflati in spatele lui au primit galben...
      atat timp cat in lege scrie ca placuta are rolul de a indica la ce directii se refera semaforul daca tu nu urmezi acele directii pare destul de logic ca nu mai trebuie sa respecti semaforul respectiv...
      My ride

Comment

• Topicul asta ajunge ca cel de uleiuri in curand, unde toate-s bune si proaste totodata.

Comment

• nu ma crezi pe mine, intreaba-i si pe altii. pe Vasile de exemplu. si cum ai faca "sa patrunzi"?! te urci pe aia din fata ta de la semafor?

@mr.K: dar ce, n-am dreptate?!

@ Sebi? ce spune legea?! 1. respecti semnele facute de politist

2. respecti semaforul

3. daca nu exista niciunul din cele de mai sus abia atunci respecti indicatoasrele.
          Last edited by B997NDL; 21 February 2012, 15:13.

Comment

• 997NDL, vezi exemplul meu cu a 3-a masina la semafor, care trebuie sa intre pe rosu. Nu te urci pe ala din fata, mai simplu e pe contrasens.

Eu stiu ca politia cam are dreptate, iar in justitie, e naibii de greu sa-ti dea tie dreptate, chiar pe ceva evident. Gen depasire pe linie continua, dar era zapada de 5 cm pe sosea (cum sa vezi linia?) iar indicatorul de depasire interzisa nu exista. Am pe cineva care a tras ponoasele. Pana s-a fixat termenul procesului, zapada se topise iar linia continua era vizibila.
            Last edited by mr.K; 21 February 2012, 15:16.

Comment

• Originally posted by IancuMIC View Post
              Art.49 din Semnale luminoase spune ca acestor panouri aditionale ce insotesc semafoarele au rolul, atentie, de a limita directia sau directiile in care actioneaza semaforul. Sau altfel spus,interdictia sau permiterea de trecere este limitata la directia sau directiile indicate prin aceste sageti.
              Art.64 din aceiasi sectiune, spune ca aceste panouri aditionale fac parte din categoria indicatoarelor de Orientare si informare, deci nu cum gresit ai estimat tu , ca circuli doar pe directia indicata de ele.
              Greseala pe care o fac unii colegi, pleaca de la o premisa gresita, aceea ca trec pe rosu; cu tot respectul, intr-o intersectie cu mai mult de 2 benzi pe sens, fiecare banda poate fi reglementata separat. Daca semaforul nu actioneaza si pe directia pe care urmeaza sa te deplasezi, lucru indicat de acele panouri aditionale, atunci de ce te orientezi dupa el?
              Multumesc pentru intelegere.
              Unii nu vor sa inteleaga, de tema ca ar pierde ceva; altii dimotriva chiar cred ca au dreptate.
              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Dumnezeule!!! Repet, tare mi-as dori ca sa am si eu numai probleme de genul asta si numai astea sa ma framante....
                Da domnule, e pus gresit semnul aditional si ce?????? Te invita sa intri pe rosu? Lasa-l dracului de semn si ai grija de viata ta, mananca bine, bea un pahar de vin dupa masa, dormi suficient, fa dragoste cu nevasta cel putin de 2 ori pe saptamana, educa-ti copilul astfel incat sa ajunga la un nivel superior tie... astea sunt prioritatile vietii, lasa-l dracului de semn! )

Comment

• Deci am sa-ti mai spun inca odata cu mai multe detalii ca sa evitam alte polemici sau interpretari:
                  Datele problemei:
                  Intersectia dirijata ca in primul post.
                  Opinia mea de rezolvare
                  Daca ajungi in intersectie si nu ai masini oprite pe banda de langa ax (nefiind astfel nevoit "sa te urci pe ele") poti sa patrunzi (intri) in intersectie pentru a vira stanga indiferent de culoarea semaforului (acesta avand atasata o placuta care iti indica faptul ca se refera doar la directiile de mers inainte si dreapta) si ne fiind nici un indicator prin care sa se interzica virajul catre stanga.
                  Completare: Eu nu voi intra (patrunde in acea intersectie pe rosu) dar daca altcineva o va face cred ca este acoperit legal atata timp cat nu se urca pe cei din fata lui sau pe cei ce circula pe culoarea verde

Originally posted by mr.K View Post
                  997NDL, vezi exemplul meu cu a 3-a masina la semafor, care trebuie sa intre pe rosu. Nu te urci pe ala din fata, mai simplu e pe contrasens.

Eu stiu ca politia cam are dreptate, iar in justitie, e naibii de greu sa-ti dea tie dreptate, chiar pe ceva evident. Gen depasire pe linie continua, dar era zapada de 5 cm pe sosea (cum sa vezi linia?) iar indicatorul de depasire interzisa nu exista. Am pe cineva care a tras ponoasele. Pana s-a fixat termenul procesului, zapada se topise iar linia continua era vizibila.
                  tin sa te contrazic...eu am avut doua procese cu politia rutiera si le-am castigat pe amandoua
                  unul a fost la piatra referitor la o amenda si unul la botosani referitor la folia de pe geamuri
                  si nici nu m-am prezentat la tribunal decat sa ridic decizia definitiva...in rest m-am judecat prin corespondenta
                  Last edited by Mr.Sebi; 21 February 2012, 15:26. Reason: Automerged Doublepost
                  My ride

Comment

• @Iancu
                    alte ineptii n-o sa ai niciodata liber sa faci stanga cum vrei tu ca nu e dreapta cu lumina intermitenta. ori respecti semaforul cand exista (cum e in situatia de fata) ori faci stanga daca e permis cu "cedeaza". si cand am zis eu ca ala ar fi indicator de obligatoriu inainte si la dreapta?! atunci chiar n-ai mai avea voie sa faci stanga.

citat din tine "cu tot respectul, intr-o intersectie cu mai mult de 2 benzi pe sens, fiecare banda poate fi reglementata separat. " aici te intorci la vorba mea ca nu vei gasi niciodata banda dedicata pt stanga pe un drum cu 2 benzi pe sens. mai mult de 2 benzi...

Comment

• aici te intorci la vorba mea ca nu vei gasi niciodata banda dedicata pt stanga pe un drum cu 2 benzi pe sens
                      Ba da. In Braila.

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
                        997NDL, vezi exemplul meu cu a 3-a masina la semafor, care trebuie sa intre pe rosu. Nu te urci pe ala din fata, mai simplu e pe contrasens.

mi se pare corect sa aiba dreptate daca tu omori pe cineva ca ai intrat pe linia continua. ce ma f...e pe mine grija ca era zapada ?! dar in general se poate intui daca esti sofer, unde e linia continua. ex. in curbe pe drumuri cu o singura banda pe sens, la separarea sensurilor unde ai 3 benzi pe sens, pe poduri si sub poduri...etc

Originally posted by mr.K View Post
                        Ba da. In Braila.
                        acum daca pe aia asa i-a dus capul, nu e o regula. ai vazut ce zice legea.
                        Last edited by B997NDL; 21 February 2012, 15:42. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Originally posted by B997NDL View Post
                          nu vei gasi niciodata banda dedicata pt stanga pe un drum cu 2 benzi pe sens
                          Uite aici un loc unde poti gasi trebuie doar sa cauti
                          My ride

Comment

• se pare corect sa aiba dreptate daca tu omori pe cineva ca ai intrat pe linia continua. ce ma f...e pe mine grija ca era zapada ?!
                            Da, numai ca daca e drum drept pe jumatate de km si tu depasesti un mormoloc, de unde sa intuiesti ca e linie continua? Ca asa a vrut politia si au trasat aia de la drumuri?
                            Nu cumva era bun si un indicator cu <<Depasirea interzisa>>?

Nu toti sunt Mama Omida.

Comment

• @ Sebi
                              unde?! la inter unde sunt vreo 4 benzi pe sens? eu circul in bucuresti si n-am vazut pana acum. e o prostie sa blochezi o banda din doua si s-o lasi numai pt cei care fac stanga.

@ mr.K . eu cred ca exista la inceputul liniei continue dar de multe ori, sa fim sinceri, nu le vedem.
                              si lui frate-miu i-au luat carnetu pt ca a depasit pe linie intermitenta, dar cel depasit a fost destul de mu... incat s-o calce si la reintrarea pe banda a ciupit linia continua care incepuse de vreo 3-4 metri. le-au luat amandurora carnetele.
                              Last edited by B997NDL; 21 February 2012, 15:56. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Sunt deacord cu tine...dar in intersectia asta prezentata de mine artera cu 4 benzi este una principala, artera cu doua benzi cu care se intersecteaza este una secundara care deserveste un cartier (stanga) si un alt cartier dreapta. sunt rare situatiile in care se intra de pe artera principala in stanga si sunt destul de rare situatiile in care de pe artera secundara se patrunde in cea principala(mai ales seara).
                                Daca vei ajunge vreodata in Piatra te invit sa-ti arat intersectia si te vei convinge ca daca ar fi posibila dirijarea circulatiei catre stanga printr-un "stanga intermitent" (am pus ghilimele pentru ca sunt constient ca nu exista acest semnal) te vei convinge ca ar fi foarte util in acea intersectie, mai ales la orele de seara. Ideea de baza e ca nu recomand nimanui sa intre in intersectia respectiva pe rosu asa cum nici eu nu procedez dealtfel. Ceea ce am vrut eu sa spun prin acest thread este ca intersectia a fost prost dirijata si ca asa cum e ea dirijata in prezent conform precizarilor din lege daca patrunzi in intersectie in oricemoment pentru a vira stanga si acorzi prioritate celor ce au acest drept, nu incalci regulile de circulatie.
                                My ride

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google