Politia Rutiera Vs Politia Locala

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Politia Rutiera Vs Politia Locala

In tot mai multe orase s-a facut politie locala......transformarea vine de la cea comunitara. Exista patrule pe masini, cu echipament [haine] adecvat celor de la rutiera (MAI) dar se subordoneaza direct primariei.
    TOt am vazut ca au voie sa amendeze pe cei opriti in locuri interzise... Daca ati fost opriti in trafic, sau veti fi opiriti de o asemenea patrula locala....cum ati rectiona/proceda..ce acte ,privind codul rutier i-ati inmana?
    Ce "libertate" au de sanctionare a conducatorului auto, in functie de orasul in care stati.
    Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Eu am fost sanctionat de Politia Locala in sectorul 6 pentru oprire/stationare in loc nepermis (un trotuar ). Vroiau sa imi ridice masina si sa imi ofere si o amenda frumoasa. Am scapat cu 2 puncte penalizare si un suc.

Comment

Politia locala se constituie si actioneaza in conformitate cu Legea 155/2010 , HG1332/2010 si in baza unui regulament de organizare si functionare elaborat de catre primaria la care este afiliata structura respectiva.

Comment

Politia Locala NU are atributiuni de Politie rutiera, deci nu va opri nici o masina aflata in trafic pentru control. Singurele atributiuni comune cu cei de la Rutiera se refera la stationarea si oprirea in locuri interzise.
        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Asa am citit si eu acolo......dar uite ca intr-o zi....am vazut cum un agent de la locala, a oprit si legitimat un conducator auto.....nu am stat sa vad despre ce era vb, pt ca eram in trafic

Comment

cel mai bine e sa-i nu-i bagi in seama)
            Last edited by geo_ultras; 18 February 2012, 15:25.

Comment

Originally posted by IancuMIC View Post
              Politia Locala NU are atributiuni de Politie rutiera, deci nu va opri nici o masina aflata in trafic pentru control. Singurele atributiuni comune cu cei de la Rutiera se refera la stationarea si oprirea in locuri interzise.
              Mii de scuze pentru dezinformare, sau neactualizarea documentarii;
              Odata cu infiintarea Politiei Locale, aceasta are Brigada Rutiera proprie si are competente de circulatie, tot ce tine de Codul Rutier; nu se implica la constatari accidente insa.
              Asa ca, lasati-o moale. Prezentati toate actele masinii si ale conducatorului auto.
              OFF.
              Rusine sa-mi fie;o ruda apropiata lucreaza acolo, acum 2 minunte l-am consultat.

Comment

Legea 155/2010
                Art. 7. - În domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are următoarele atribuţii:
                a) asigură fluenţa circulaţiei pe drumurile publice din raza teritorială de competenţă, având dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicul exclusiv pentru îndeplinirea atribuţiilor conferite de prezenta lege în domeniul circulaţiei pe drumurile publice;
                b) verifică integritatea mijloacelor de semnalizare rutieră şi sesizează nereguli constatate privind funcţionarea semafoarelor, starea indicatoarelor şi a marcajelor rutiere şi acordă asistenţă în zonele unde se aplică marcaje rutiere;
                c) participă la acţiuni comune cu administratorul drumului pentru înlăturarea efectelor fenomenelor naturale, cum sunt: ninsoare abundentă, viscol, vânt puternic, ploaie torenţială, grindină, polei şi alte asemenea fenomene, pe drumurile publice;
                d) participă, împreună cu unităţile/structurile teritoriale ale Poliţiei Române, la asigurarea măsurilor de circulaţie ocazionate de adunări publice, mitinguri, marşuri, demonstraţii, procesiuni, acţiuni de pichetare, acţiuni comerciale promoţionale, manifestări cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative, după caz, precum şi de alte activităţi care se desfăşoară pe drumul public şi implică aglomerări de persoane;
                e) sprijină unităţile/structurile teritoriale ale Poliţiei Române în asigurarea măsurilor de circulaţie în cazul transporturilor speciale şi al celor agabaritice pe raza teritorială de competenţă;
                f) acordă sprijin unităţilor/structurilor teritoriale ale Poliţiei Române în luarea măsurilor pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului;
                g) asigură, în cazul accidentelor soldate cu victime, paza locului acestor accidente şi ia primele măsuri ce se impun pentru conservarea urmelor, identificarea martorilor şi a făptuitorilor şi, dacă se impune, transportul victimelor la cea mai apropiată unitate sanitară;
                h) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregular;
                i) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind masa maximă admisă şi accesul pe anumite sectoare de drum, având dreptul de a efectua semnale de oprire a conducătorilor acestor vehicule;
                j) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală;
                k) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulaţia în zona pietonală, în zona rezidenţială, în parcuri şi zone de agrement, precum şi pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semnul internaţional pentru persoanele cu handicap;
                l) aplică prevederile legale privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale;
                m) cooperează cu unităţile/structurile teritoriale ale Poliţiei Române pentru identificarea deţinătorului/utilizatorului autovehiculului ridicat ca urmare a staţionării neregulamentare sau al autovehiculelor abandonate pe domeniul public

Comment

din cate am citit pe forumul politistilor adevarati , acestia spun ca nu ar avea dreptul nici macar la a face semnal de oprire...iar competenta lor referitor la semnalul de oprire se aplica la paragraful a, adica la intrarea in intersectie are voie sa iti faca semnal sa te opresti ...cel putin eu asta inteleg din paragraful respectiv,deci dirijarea circulatiei.
                  IancuMIC,paragrafele respective cam spun rostul lor ,eu sunt de acord cu primul tau post, nu cu al 2lea, e un exces de zel din partea lor si in mare parte necunostiinta a legii ,fac si ei ce le ordona primaru,ceva de genu "Crede si nu cerceta" .Brigada aia de rutiera e o struto camila inventata de ei, la fel si Brigada de mascati , la fel si politia animalelor,care din cate imi amintesc a si primit interdictia de a folosi numele Politia,la fel si faptul ca pe toate masinile isi scriu POLITIA LOCALA , la fel cu copiatul uniformelor celor de la rutiera daca vrei studiu de caz, vezi aici si aici
                  la fel cu utilizarea luminilor rosu albastru care iar este ilegala si la o gramada de petitii s-au schimbat culorile , dar pe nimeni nu intereseaza atata timp cat servesc intereselor politice ale primarilor.
                  Daca le dai toate actele masinii, ce crezi ca fac cu ele ?
                  Din cate am inteles,s-a mutat o parte din ordinea publica la primarii, aceea au ramas functionari cu statut special,si e posibil sa se mute si toata rutiera la primarii,la fel functionari cu statut special,iar restul sa ramana cu treaba ce o faceau dinainte, amendatul de babe prin piata,speriatul de copii etc.
                  Asadar,uniformele sunt copiate fara drept , fara acceptul cuiva, doar ca nimanui nu ii pasa,nu sunt uniforme specifice MAI,sunt copiate dupa MAI , in speranta ca lumea le va confunda si va tremura in fata lor , confuzie printre populatie, cu speranta ca in timp vor fi asimilati cu restul .Nu vedeti ca fiecare judet are alt model de uniforma,alt model de emblema etc.
                  Unde ati mai pomenit in Politia Romana , sa faca contract cu o firma de paza si sa le dea uniforme de politisti la paznici si sa-i puna sa patruleze calare?
                  Last edited by Cristi_Xp; 18 February 2012, 18:47.
                  Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Mii de scuze pentru dezinformare, sau neactualizarea documentarii;
                    Odata cu infiintarea Politiei Locale, aceasta are Brigada Rutiera proprie si are competente de circulatie, tot ce tine de Codul Rutier; nu se implica la constatari accidente insa.
                    Asa ca, lasati-o moale. Prezentati toate actele masinii si ale conducatorului auto.
                    OFF.
                    Rusine sa-mi fie;o ruda apropiata lucreaza acolo, acum 2 minunte l-am consultat.
                    Originally posted by Cromatic View Post
                    Legea 155/2010
                    Art. 7. - În domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are următoarele atribuţii:
                    a) asigură fluenţa circulaţiei pe drumurile publice din raza teritorială de competenţă, având dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicul exclusiv pentru îndeplinirea atribuţiilor conferite de prezenta lege în domeniul circulaţiei pe drumurile publice;

Legea este interpretabila. Conform codului rutier, actele conducatorului auto, cat si oprirea lui in trafic pt diverse motive se face de catre POLITIA RUTIERA. Iarasi, conform codului rutier...dupa care toti am invatat si dat examen, la lumina culoare albastra NU se opreste.
                    Iar legea 155...spune ca isi exercita dreptul de a dirija sau opri un conducator auto, numai sub influenta organului competent...adica agentul rutier MAI.

NU degeaba, un conducator auto cere sa legitimeze agentul care l-a oprit in trafic, inainte de a-i preda actele.

Comment

@cristi3775 ai grija la ce girofar albastru nu opresti, ca se poate ca in urma lui sa fie si unul rosu-albastru... in Galati se fac des actiuni comune politie-ambulanta, daca-i girofar albastru si cu sirena ar fi bine sa opresti.

Comment

Originally posted by cristi3775 View Post
                        Legea este interpretabila. Conform codului rutier, actele conducatorului auto, cat si oprirea lui in trafic pt diverse motive se face de catre POLITIA RUTIERA.
                        Pune articolul unde este precizat acest lucru.
                        Last edited by IancuMIC; 19 February 2012, 22:33.

Comment

La culoarea albastra, se reduce viteza si se merege cat mai aproape de marginea carosabilului, pentru a facilita trecerea ambulantei sau jandarmeriei, ca ei au albastru.
                          LA culoarea rosie se opreste imediat pe marginea carosabilului.

Referitor la politia locala, pentru mine sunt doar niste maimutoi inculti care dau amenzi celor ce parcheaza neregulamentar. Si mai dirijeaza si copii pe trecerile de pietoni.

Comment

Originally posted by vasile78 View Post
                            @cristi3775 ai grija la ce girofar albastru nu opresti, ca se poate ca in urma lui sa fie si unul rosu-albastru... in Galati se fac des actiuni comune politie-ambulanta, daca-i girofar albastru si cu sirena ar fi bine sa opresti.
                            tragi pe dreapta , opresti daca o fi cazul,acorzi prioritate se pune in fata ta/sau spatele tau apoi iti continui drumul ca doar le-ai dat prioritate ) vin iar dupa tine , faci din nou asa,pana se plictisesc ) , desi si aia de la frontiera au aceleasi culori , dar te pot opri sau striga dupa tine )
                            Last edited by Cristi_Xp; 19 February 2012, 23:04.
                            Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Originally posted by vasile78 View Post
                              Codul rutier- semnalizarea rutiera :
                              Art.32. - (1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitive de iluminare montate pe autovehicule si au urmatoarele semnificatii:
                              a) lumina rosie obliga participantii la trafic sa opreasca în directia de mers cât mai aproape de marginea drumului;
                              b) lumina albastra obliga participantii la trafic sa acorde prioritate de trecere;
                              c) lumina galbena obliga participantii la trafic sa circule cu atentie.

Atentie la exprimare....una este politie&ambulanta, si alta este ambulanta &politie.

Pune articolul unde este precizat acest lucru.
                              Acelasi cod, sectiunea Reguli de circulatie :
                              Art.35. - (1) Participantii la trafic trebuie sa aiba un comportament care sa nu afecteze fluenta si siguranta circulatiei, sa nu puna în pericol viata sau integritatea corporala a persoanelor si sa nu aduca prejudicii proprietatii publice ori private.
                              (2) Participantii la trafic sunt obligati ca, la cererea politistului rutier, sa înmâneze acestuia documentul de identitate sau, dupa caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum si alte documente prevazute de lege.
                              (3) În exercitarea atributiilor care îi revin, politistul rutier are dreptul sa verifice vehiculul, precum si identitatea conducatorului sau a pasagerilor aflati în interiorul acestuia atunci când exista indicii despre savârsirea unei fapte de natura contraventionala sau penala.
                              (4) În exercitarea atributiilor de dirijare a circulatiei rutiere, politistii rutieri sunt obligati sa poarte uniforma cu înscrisuri si însemne distinctive.
                              (5) Politistii de frontiera, îndrumatorii de circulatie ai Ministerului Apararii Nationale, agentii cailor ferate, personalul autorizat din zona lucrarilor pe drumurile publice, precum si membrii patrulelor scolare de circulatie sunt obligati ca, pe timpul exercitarii atributiilor, sa poarte echipament de protectie-avertizare fluorescent-reflectorizant.

Acuma pricepi?! Legitimatia de MAI difera de cea a primariei. Atat timp, cat in codul rutier nu este trecuta inmanarea actelor si altor persoane.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google