If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
nu, parerea mea este ca nu avea dreptul sa te amendeze, dar tind sa cred ca nu ai inteles tu bine, daca esti sigur ca era de la ordine publica si vrei bataie de cap pentru 140 de ron ca banuiesc ca nu ai platito in 24 de ore, contesta procesul verbal, dar repet cred ca acel politist era de la rutiera
nu era de la rutiera
pt ca il cunosc
orasul meu este mic si ne cam cunoastem
stiu sigur care sunt de la rutiera si care nu ....
el era de la ordine publica
dar nu am facut scandal pentru ca nu stiam daca avea sau nu dreptul sa ma amendeze
au dreptul si cei de la OP , cum au dreptul si cei de la posturile de politie sa dea amenzi de circulatie.In principiu au ceva atestate care le permite chestia asta...
Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Nu exclusiv cei de la rutiera au dreptul sa te amendeze, mai sunt alte ramuri ale politiei care au competenta sa dea amenzi la circulatie spre ex. politia de proximitate, politia de frontiera, politistii de la posturile rurale etc. Cel care ti-a dat amenda sigur avea competenta, altfel nu-si batea capul cu tine, PV-ul fiind din start nul.
Da' oare pentru cei de la ...Rastoaca, e scris undeva ca au voie sa te amendeze pentru incalcari la legea circulatiei? Si sunt multe posturi de politie ale localitatilor care detin si aparate radar; sunt ei in afara legii?. Ma tem ca nu; recititi postul 169 si ve-ti vedea cine la confera acest drept contestat de ...cei care nu respecta legea, ca in rest lumea stie sa respecte organele statului.
Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Eu am luat radar la Cosmesti( aviz amatorilor ce tranziteaza zona), aparat montat pe masina politiei din comuna; am gresit am platit, nu i-am intrbat daca au voie, mi-am dat eu un pumn in cap ca n-am mai astepat 300m pana la iesire din localitate; cu siguranta legea le permite, ca doar n-oi fi eu singurul cazut.
Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
aia din comune nu prea au radare,dar odata la cateva luni se vine de la municipiu sau de pe alt oras mai mare care are radar si impreuna cu politistul de la sat se impart amenzi...sa isi faca si politistul de la sat plinul de amenzi.Cel putin asa am vazut ca se procedeaza in cateva localitati de unde am putut observa mai aproape )
Acuma daca pe masina de radar scria Politia RURALA, atunci inseamna ca e radarul lor,dar na e mai putin probabil sa lase un ditamai oras fara radar ca sa il puna intr-un sat unde tranziteaza cateva masini si sa fie folosit o ora pe zi...
Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Buna ziua, am si eu o intrebare, nu e legata de topic dar daca sunteti cunoscatori va rog sa imi dati un sfat... Mi-am gasit masina zgariata cu vopsea rosie pe ea in parcare la un supermarket, Lidle mai precis. Presupunand ca exista camere de luat vederi ale magazinului, ce sanse am sa mi se ofere imaginile pentru a identifica numarul masinii faptase? Multumesc.
@gigisorul, masina ta a fost lovita intr-o parcare teoretic privata, cei de la supermarket pot fi obligati cumva sa puna la dispozitia ta sau a instantei inregistrarea video. Discuta intai cu sefii de acolo, sigur se rezolva.
politia locala, comunala, rurala sunt mai ''flamanzi'' am scos-o la capat de multe ori cu ei (am trecut pe linia dubla continua,am mers pe contrasens...), rutiera ti-o da de nu te vezi si greu o dai la pace cu ei , parerea mea este ca daca gresesti ,platesti, acum depinde cum, cu pv ,fara, deci in concluzie conduceti prudent !
Last edited by yotataee; 2 June 2012, 23:14.
Reason: foame de litere
cei de la locala sunt cei mai flamanzi. am vazut un local cum oprea masini in trafic si cerea actele pentru "control de rutina". oare de cand, in mod teoretic, nu mai exista asa ceva? prea putini stiu lucrul asta? sau te gandesti sa nu-ti pui mintea cu un fost paznic de noapte care dormea in post, a devenit gardian public si acum "politist" local?
aia din comune nu prea au radare,dar odata la cateva luni se vine de la municipiu sau de pe alt oras mai mare care are radar si impreuna cu politistul de la sat se impart amenzi...sa isi faca si politistul de la sat plinul de amenzi.Cel putin asa am vazut ca se procedeaza in cateva localitati de unde am putut observa mai aproape )
Acuma daca pe masina de radar scria Politia RURALA, atunci inseamna ca e radarul lor,dar na e mai putin probabil sa lase un ditamai oras fara radar ca sa il puna intr-un sat unde tranziteaza cateva masini si sa fie folosit o ora pe zi...
Astazi cand m-am intors de la tara, radarul la locul lui, in acelasi loc la iesirea din localitate, la panda; unul ..."cazuse", se ...targuia
Ai dreptate Cristi, era rutiera de la Tecuci; data trecuta erau si cei de la comuna, defapt ei m-au oprit, de aia am zis ca au radar. Scuze;mai bine mai tarziu decat niciodata.
iancule, la radarele vechi nu se mai fac verificari metrologice, si nici nu mai primesc acte sa iasa pe traseu. cu astea 2 lucruri l-ai facut pe caschetar sa-si bage procesul verbal undeva.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment