Alte Dimensiuni La Cauciucuri Decat Cele Standard !

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Alte Dimensiuni La Cauciucuri Decat Cele Standard !

Salutare tuturor, cat de curand am achizitionat alte cauciucuri cu alte dimensiuni fata de cele standard (195.50.15) si dupa cum stiti masina face TAXI .

Diferenta fata de 185.65.15 la aparatul de taxare este in + foarte putin, nici 0,50 bani la 10 km . As vrea sa stiu ce se poate intampla in afara de ridicarea talonului + amenda, daca ma opreste "militia" si constata ca am cauciucuri mai mici . Cineva mi-a spus ca poate fii caz penal, este adevarat?
    Logan TAXI http://www.loganclub.ro/forum/logan_...4.html?t=27374

Cineva mi-a spus ca poate fii caz penal, este adevarat?
    Basme .. un singur an am avut pe masina 185/65/15 .. pe urma am avut 195/65/15 .. 205/55/15 si acum 215/40/18 si niciodata nu s-a uitat nici un militica la ele ..

Comment

Originally posted by dan.gutu
      Gumele nu ai cum sa le omologhezi pe masina ta,s-a mai discutat.
      Tocmai astazi vorbeam cu cineva care si-a omologat 195.50.15 pe logan . Mi-a spus ca este nevoie de o hartie de la dealer in care sa se specifice ca aceaste cauciucuri nu afecteaza performantele masinii etc ...

Daca fac rost de aceasta hartie ... care sunt urmatorii pasi pt a omologa anvelopele la RAR, ce document mai am nevoie si ce costuri implica toata distractia ?

Comment

daca faci rost, mergi la r.a.r si o sa ti le treaca probabil in talon. fara astea, iti salta talonul
        Last edited by crististreulea; 22 April 2012, 15:07.
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

asa ma gandeam sa fac ... multumesc frumos pt raspuns !

Comment

Originally posted by Seba View Post
            ...daca faci rost, mergi la r.a.r si o sa ti le treaca probabil in talon...
            Am primit ieri talonul la Loganul asta nou si nu mai scrie nicaieri dimensiunea anvelopelor !
            Deci, ce sa intelegem ? Putem folosi orice dimensiune ? E, nici chiar asa, dar un 195/60/15 ar merge, cum demonstreaza politistu ca nu e legal ? Trebuie sa stea cu ARR-ul sau macar RAR-ul dupa el ! Ca eu nu trebuie sa am CIV la mine sa demonstrez ca e legal sau nu !

Comment

e logan ... toata lumea stie cum vine masina din fabrica !

Comment

in cel mai rau caz asa cum ai zis si in primul post iti ia talonul si iti da amenda
                in al doilea rand diferenta nu este atat de mare pentru ca din cate stiu eu 50 in cazul tau la intaltime si 65 cum vine din fabrica sunt procente din 185/195........ latime. in concluzie diferenta mare nu este daca este 1 cm ori putin mai mult dar iti garantez ca nu isi da nici un garcea seama de o diferenta insesizabila pana la urma numai sa se uite exact pe anvelopa.
                Last edited by crististreulea; 22 April 2012, 15:07.
                sigpic

Comment

Omologarile se trec in CIV auto, nu in talon, deci in talon poa` sa nu scrie nimic. Cand te opreste Garcea esti instant verificat prin statie direct pe CIV, iar daca acolo nu apare si o alta dimensiune decat cele pe 14 si 15, se ridica talonul.

goodman : de la 50 de metri se vede si ca ai 195 65 R15 in loc de 185 65 r15, deci pica treaba ca nu observa politistul. Si da, este diferenta foarte mare intre taloane si daca apuci sa intri in gratiile vreunuia mai suparat sa te ia la puricat, ai pus-o bine. Si pentru ce ?
                  Last edited by 827sam; 20 April 2012, 12:47.
                  Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

mie unu mi se pare penibil ca nu te lasa sa iti pui macar un 195/60/R15, avand ca aceasta obtiune te avantajeaza si pe tine si pe ceilalti din trafic deoarece devine putin mai stabila masina...dar, exista un dar, orice este posibil in romania mai ales cand "pinguinii" au foame de bani
                    Traim intr'o tara in care pizza ajunge mai repede decat politia!

Comment

Si cand te gandesti ca in germanica poti folosi orice angrenaj janta/anvelopa (17,18`) cu conditia sa nu iti atinga pe nicaieri pasajul rotii ...
                      Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

Originally posted by samy0388 View Post
                        Si cand te gandesti ca in germanica poti folosi orice angrenaj janta/anvelopa (17,18`) cu conditia sa nu iti atinga pe nicaieri pasajul rotii ...
                        sa nu atinga pasajul rotii si cauciucul sa nu depaseasca encartamentul masinii
                        Traim intr'o tara in care pizza ajunge mai repede decat politia!

Comment

si cand ma gandesc ca multi colegii de-ai nostri din bucale merg cu alte dimensiuni la roti de ani de zile...
                          PS: nu stiu cati dintre cei care posteaza aici sunt "raceri" sau trag de masina cat se poate de mult de va trebuie alte dimensiuni la anvelope
                          Last edited by geo_ultras; 20 April 2012, 14:25.

Comment

Originally posted by samy0388 View Post
                            ...esti instant verificat prin statie direct pe CIV, iar daca acolo nu apare si o alta dimensiune decat cele pe 14 si 15, se ridica talonul.
                            Eee, chiar instant nu poate sa te verifice, dupa-amiaza dupa ora 18-00 cine mai sta sa-i confirme dimensiunile la anvelope ? Trebuie sa fie o tanti acolo la birou sa se uite in arhiva sa vada ce si cum. Iar noaptea pe la 2 - 3 dimineata vezi sa mai gaseasca pe cineva sa se uite in CIV !
                            Plus ca trebuie sa existe un document care sa ateste dimensiunile, nu asa ca i se pare unuia sau altuia ca marimea nu e buna, altfel se contesta. Si CIV nu trebuie sa-l ai la tine, decit talonul.

Comment

totul sta in jante la vederea gaborului, poti umbla cu 195, 205 pe 15 linistit atata timp cat janta ta este una normala apoi umbla tu cu o janta mai smechera sa vezi cum toti te opresc indiferent daca esti legal sau nu.
                              un gabor mi-a spus ca au fost trimise "circulare" (mailuri) ca la logan nu exista omologata alta marime si sunt multe masini de provenienta straina care nu au omologate marime si nimeni nu le ia l-a purecat pebtru ca jentile sunt oem sau de tabla . cel putin in iarna asta am vazut cum multi alegea care era mai ieftin, putini dupa carte.
                              nu stiam ca pot verifica prin statie civ-ul masini, stiu doar ca mi-a zis un gabor ca daca nu scrie in talon ei nu au competenta necesara sa aprecieze si m-a intrebat daca le am in civ si am zis ca da si a spus ca este ok dar cu juma de gura. spun de o marime de 195/45/15, sa fie mare noroc ca acel gabor nu prea are obicei sa lase oameni neamendati

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google