If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
profita de faptul ca nu tinem rovinieta si mi se pare absurd sa stai un an de la expirare cu chitanta prin buzunare.
Atat timp cat scrie pe ea s-o pastrez, (nu neaparat in buzunare) nu vad de ce nu as face-o. Mi se pare mult mai greu sa ma lupt cu ei prin tribunale, cautandu-mi dreptatea.
Ca nu e firesc sa te puna s-o pastrezi, asta e alta treaba, mai ales ca-i, cica, "electronica".
Cate sunt insa normale in tara asta? Fiecare se fereste cum poate.
Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
...am patit-o si 'io! Proaspat primite (azi 9Mar) doua pliculete cu doua amenzi. Amandoua referindu-se la un control (electronic/camera) din 16 respectiv 22 Sep11.
Jalea mare e ca...'io am rovinieta da' n-am lipit-o pe parbriz! -. O pastram frumos in portofel impreuna cu talonu'. Abia acu' am citit ca...nu-i valabila daca n-o lipesti.
@FDS! da ce rovinieta ai tu ? mie imi expira pe 14 martie..deci e luata pe 15 martie 2011 si am luat-o electronica. nu am ce sa lipesc pe geam. da-i in judecata si anexezi la dosarul cauzei rovinieta. judecatorl va intelege si va anula procesul verbal.
mai cauta si u pe internet cauze asemanatoare, daca exista cel putin un caz in care i s-a dat dreptate conducatorului, esti ca si scos!
NU II MAI LASATI !!! vb lu SEBA fir-ar mama lor de joanghine...
Modelul vechi in sept 2011? Cele noi nu mai trebuiesc lipite...
...e un model diferit de cel pe care ...l-am razuit anul trecut (ala galben). Sa fiu sincer, nici nu m-am gandit ca trebuie lipit - si daca mi-aduc bine aminte, benzinaru' mi-a spus ca nici nu-i nevoie pentru nr. masinii va fi inregistrat intr-o baza de date.
@FDS! da ce rovinieta ai tu ? mie imi expira pe 14 martie..deci e luata pe 15 martie 2011 si am luat-o electronica. nu am ce sa lipesc pe geam. da-i in judecata si anexezi la dosarul cauzei rovinieta. judecatorl va intelege si va anula procesul verbal.
mai cauta si u pe internet cauze asemanatoare, daca exista cel putin un caz in care i s-a dat dreptate conducatorului, esti ca si scos!
NU II MAI LASATI !!! vb lu SEBA fir-ar mama lor de joanghine...
...e alba, autocolanta, are un cod de bare, un A (..probabil categoria), si scrie pe ea cupon de control valabil pe 12 luni. Pe suportul autocolant (transparent) scrie "..detasati si lipiti pe parbriz. Rov. neaplicate nu sunt val."
@Ozon, pe cea veche (...io' mi-aduc aminte ca era galbena, sper sa nu gresesc!) am razuit-o in ianuarie 11, imediat dupa ce-am cumparat-o pe asta (...care evident in clipa asta e expirata - da' era perfect valabila la momentul cotrolului lor!)
cea care se lipeste pe parbriz poate fi transmisibila? daca poate fi transmizibila, atunci e o problema...daca nu, nelipirea ei pe parbriz, nu constituie rea-vointa.
...nu prea cred; pe spate, are scris nr. de inmatriculare! L-a scris vanzatorul (Petrom).
Crezi ca pot sa-i sun (s-au sa le scriu cumva) sa-i rog sa verifice? Chiar nu-mi face placere sa trec pe la Jud. sau Tribunal.
problema e ca pastrezi bonul ala cu nr de inmatriculare cu tot inca un an,dar se sterge scrisu...
Eu acum 2 ani pe 24 decembrie am luat amenda de rovinieta si am primit'o anu trecut in iulie sau iunie parca si am platit doar amenda,aia 25 de euro nu iam dat..am trimis doar banii la bucuresti si nici acuma nu mi'au mai trimis vro citatie ca nu am platit aia 25 de euro ca le'am tocit "super drumurile"
Mobila la Comanda(Pal melaminat de 18mm)
Cine este interesat ma poate contacta pe privat
sigpic
fds@ daca vrei sa te adresezi instantei, uitete pe raza carei localitati (scrie in proces) s-a petrecut contraventia si intra pe just.ro la sectiunea atlas judiciar, si vezi cui ii trimiti cererea de chemare in judecata.
Salut, si eu am o amenda venita acum 2 zile...stiu ca nu am avut rovinieta, dar am citit pe aici...ca institutia statului care se ocupa cu asa ceva ar incalca 2 legi:
1. (445/2001) care spune, pe scurt, că "înscrisul în formă electronică este destinat pentru a fi citit prin intermediul unui program informatic". Aici e hiba: şoferii prinşi fără rovinietă spun că amenzile le primesc pe hârtie şi nu "printr-un program informatic".
2.Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.
Deci pe contraventie eu am semnatura electronica - legea spune că documentele pe hârtie trebuie să aibă semnătură olografă...
SEMNĂTÚR//Ă \~i f. Nume al unei persoane scris cu propria mână (sub textul unui act, al unei scrisori etc.) pentru a confirma exactitatea celor relatate sau pentru a-și asuma o anumită responsabilitate
Pe aceste motive as vrea sa fac contestatie, dar nu stiu cum si unde..si ce o sa urmeze
Sau
Sa nu platesc nimic...oricum avem o conducere de hoti
Voi ce spuneti?
uitasem...am mai primit acum 3 luni tot o amenda de rovinieta...dar nu am semnat ca am luat la cunostinta (primit)...si zilele trecute am aflat ca am de dat la primarie 250 lei pentru rovinieta (nu la finante)...in fine, asta nu am de ce sa o platesc pentru ca semnatura mea nu este nicaieri
Last edited by firiss; 10 March 2012, 01:16.
Reason: Automerged Doublepost
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment