If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
firis@ nu ai ce sa patesti. poti sa faci contestatie, urmareste posturile de mai sus si vei vedea catre cine sa o trimiti. ai grija si la cele 15 zile de la comunicare in care poti sa faci contestatia.
dar moral vb...daca nu ai avut rovinieta...mai bine o platesti sau o lasi asa.
n-are treaba zic eu cu lipitul pe parbriz! daca schimb parbrizul, trebuie sa o dezlipesc de pe cel vechi sa o lipesc pe cel nou? eu nu lipeam in geam rovigneta la dacia veche!(modelul vechi de rovigneta) si nu am avut probleme!
Verificati daca PV contine semnatura electronica ,element care poate determina instanta de judecata sa dispuna anularea inscrisului(toate contestatiile facute anul acesta au fost admise pe motiv ca pe p.v. semnatura agentului constatator-cnadr-era trasa la imprimanta si nu semnata individual asa cum prevede legea,deci procesul verbal de constatare a contraventiei este nul)
2-Daca va aflati in termenul de 15 zile de la comunicarea PV, si apreciati ca detineti probe temeinice si indubiltabile,puteti formula plangere contraventionala,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Nulitatea unui PV contraventie se dispune de catre instanta de judecata
...PV-urile primite de mine, n-au nicio semnatura, fie si scan - asa cum sunt de altfel cele doua stampile. Am gasit, niste adrese de e-mail ale judecatoriilor, si ma gandeam sa le scriu, dar cred ca mai bine le trimit o scrisoare prin posta impreuna cu o copie a rovignetei. Crezi ca are rost sa fac caz de semnatura?
Daca te incadrezi in termenul de 15 zile de cind ai semnat de primirea p.v.-ului fa contestatie la judecatoria de pe raza de unde t-ia venit amenda,solicita anularea p.v.-1 n-au nicio semnatura deci sint nule din start - 2 daca aveai si rovinieta platita trimite si copia rovinietei(la fel solicita anularea p.v.) Am cunostinte care au primit acasa de la cnadr amenzi de rovinieta,au facut contestatii la Judecatoria Calarasi,s-a declinat competenta catre Judecatoria Buftea(au fost surprinsi de camera de pe A2,la iesirea pe centura)si li s-a anulat p.v.-ul pentru lipsa semnaturii. Intra si tu pe Avocat.net,acolo gasesti mai multe,te costa o taxa de 1 leu si un timbru judiciar de 0,15 bani sa deschizi actiunea.....degeaba trimiti e-mailuri judecatoriilor
Intra pe Avocat.net-asta este articolul-Judecătorii anulează amenzile pentru că procesele-verbale au semnătura electronică a CNADNR şi nu semnătură olografă
Atat timp cat scrie pe ea s-o pastrez, (nu neaparat in buzunare) nu vad de ce nu as face-o. Mi se pare mult mai greu sa ma lupt cu ei prin tribunale, cautandu-mi dreptatea.
Ca nu e firesc sa te puna s-o pastrezi, asta e alta treaba, mai ales ca-i, cica, "electronica".
Pe alea vechi nu scria ca trebuie sa le pastrezi, doar pe astea noi.
De lipit in geam nu le-am lipit nici pe alea vechi nici pe astea noi, nu erai obligat sa le lipesti.
@danutz
La mine nu a semnat nimeni procesul, a semnat doar un martor ca a lasat postasul plicul in usa.
Semnatura era parca o stampila scanata. Copie dupa rovienietele vechi nu am cum sa fac pentru ca nu o mai am. Si chiar daca o aveam, tusul sau hartia pe care o folosesc cei din benzinarii este foarta proasta .. se sterge singura dupa un anumit timp.
nu exista tus pe hartiile alea, majoritatea folosesc imprimante termice, care incalzesc locul unde e scris. Vei vede ca, daca apropii hartia de o sursa de caldura mai puternica, se va innegri.
Legat de semnatura electronica, e un mare rahat. Ma cam indoiesc ca CNADNR-ul sa plateasca bani grei pentru asa ceva. Conform legii, nu oricine poate sa faca asa ceva.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment