Rezolvare Probleme Rutiere In Urma Apelului De Urgenta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Lasa-l in pace, el e tare in goagal, nu-l poti concura. 112 e UNIC.

Comment

Originally posted by cristi3775 View Post
      Acu, va intreb , pe cei care vi s-a parut absurd acest simt/spirit civic de a anunta o ,ica problema. Va reamintesc ca, pe de la cele intamplate, pana la apelul telefonic, am facut vreo 5 km, prin centrul orasului, si nici o urma de politie : rutiera, locala, jandarmerie.....nimic...Voi cum a-ti fi reactionat?
      E un gest perfect normal. E bine ca incep sa se intample si astfel de lucruri oamenii au inteles ca pot si trebuie sa ia atitudine.

Pentru ceilalti: trecerea de pietoni inseamna prioritate pentru pietoni. Cand pietonul a ajuns pe banda alba (sau in lipsa pe bordura de demarcatie sau a pus piciorul pe carosabil) trebuie sa opresti si sa ii acorzi prioritate chiar daca e drum cu 10 benzi pe sens, chiar daca pe banda 1 (pe drum cu 3 benzi pe sens) a oprit unul "iesit la agatat cu masina de plimbare ..."

Sunt curios ce conduita aveti cand conduceti in afara, referitoare la pietoni? Mai mult ca sigur nu ca in Romania ........

S.
      I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

Deci pentru tine art.135 lit.h) din Roug 195 actualizat, nu exista.

Comment

Cromatic, cred ca nu m-ai inteles. Ma referea la un singur sens de mers, sensul pe care sunt eu cand conduc (faceam referire mai mult la ce a spus vasile78 cateva posturi mai sus cu "aia iesiti la agatat").

Desi legea spune asta eu nu cred ca nu acorzi atentie si celuilalt sens de mers sau nu opresti cand pietonul e aproape de axul drumului (cu riscul de a fi claxonat din spate de "meseriasi" grabiti).

In plus, aveti grija, reglementarea se aplica doar drumurilor cu cel putin doua benzi pe sens.

S.
          I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

Deci cu alte cuvinte, majoritatea spuneti ca ar trebui sa-i lasam pe astia de circula de parca ar fi singuri pe strada pana lovesc pe cineva ori fac accident? Abea pe urma sa ne permitem sa sunam la 112?

Problema cu "tii oamenii de la dispecerat aiurea" mi se mare cel mai mare bullshit. Aia acolo angajeaza in functie de cate apeluri sunt. Daca nu are cine sa raspunda la urgente nu este vina ta, pentru ca nu faci nimic rau reclamand soferii indisciplinati in trafic, e vina lor ca nu au suficienti oameni.

Unii pur si simplu refuzati sa evoluati. Pentru a se limita accidentele trebuiesc si reclamatii "pre", nu doar "post".
            fara linkuri externe in semnatura

Comment

@ellada, dumneata probabil vezi operatorii de la 112 ca pe casierii din supermarket, suna multi, se deschid mai multe linii (case). Dupa vocabular sunt sigur ca nu ai mai mult de 19-20 de ani, o sa mai cresti si incet incet o sa ti se mai coaca mintea, nu dispera.

Comment

Originally posted by ellada View Post
                Deci cu alte cuvinte, majoritatea spuneti ca ar trebui sa-i lasam pe astia de circula de parca ar fi singuri pe strada pana lovesc pe cineva ori fac accident? Abea pe urma sa ne permitem sa sunam la 112?

Unii pur si simplu refuzati sa evoluati. Pentru a se limita accidentele trebuiesc si reclamatii "pre", nu doar "post".
                Si cum crezi tu ca se limiteaza accidentele prin reclamatii "pre"?
                Nu exista legislatie pentru sanctionarea contraventiilor din trafic pe baza apelurilor telefonice. Gandeste-te si la situatia cand o persoana iti poarta pica si te va reclama doar ca sa-ti faca rau iar tie ti se va suspenda permisul pe baza vorbelor aluia.
                Pentru observarea neregulilor din trafic, exista(mai mult sau mai putin) sistem de monitorizare a traficului, 112 este pentru altceva.

Comment

nu faci nimic rau reclamand soferii indisciplinati in trafic, e vina lor ca nu au suficienti oameni.

Daca circuli frecvent ai ocazii la tot pasul sa constati incalcari ale regulilor circulatiei; ce s-ar intampla daca toti am fi "evoluati" si am suna la 112?
                  Prietenului tau care chiar are nevoie de acest serviciu, s-ar putea sa-i fie fatale momentele in care tu te tii de reclamatii, considerand ca faci un act de profilaxie, in ceea ce priveste traficul rutier.
                  Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Abea pe urma sa ne permitem sa sunam la 112?
                    Offtopic: corect e "abia"
                    Ontopic: sunt deacord ca trebuie prevenite anumite lucruri dar asta nu inseamna ca e necesar sa o faci sunand la 112. Daca intradevar vrei sa fii un bun cetatean, in anumite situatii, faci un drum la o sectie de politie si dai o declaratie ca sa previi.
                    Daca toti cetatenii ar suna la 112 sa reclame faptul ca e posibil sa cada o tigla de pe acoperis s-ar bloca accesul la numarul unic si o persoana care a cazut de la etajul 3 si are nevoie de salvare va fi nevoita sa astepte mai mult timp interventia medicilor.
                    Dupa parerea mea, la 112 ar trebui anuntate doar urgentele.
                    My ride

Comment

Pentru asta a si fost creat serviciul asta Sebi, pentru urgente, nu sa sune "legistii".

Comment

Sunt deacord cu tine doar ca unii oameni interpreteaza gresit cuvantul "urgenta" si incadreaza gresit in aceasta categorie diverse situatii.
                        Din punctul meu de vedere nu e urgenta faptul ca o batrana si-a scapat pisica din brate si aceasta s-a suit in copac. Din punctul ei de vedere e posibil sa fie o urgenta aceasta situatie.
                        Situatia in urma careia s-a deschis topicul este o urgenta, deoarece un astfel de personaj, daca nu e oprit la timp, poate comite chiar un genocid. Dar alte situatii pot fi prevenite sau remediate si altfel decat sunand la 112.
                        My ride

Comment

Pentru mai multe lamuriri aici.

Comment

Originally posted by Sebi_NT View Post
                            Daca intradevar vrei sa fii un
                            Offtopic: corect este intr-adevar.
                            de altfel, nici "deacord" nu exista, este "de acord".
                            Daca tot vrei sa ne corectam unii pe altii.

Ontopic:
                            Era normal ca se gaseste un "Vasile" care sa jigneasca si sa se comporte tipic romanesc. Daca eu am 19 ani, tu ai civilizatia si educatia unui copil de aceeasi varsta.

Cand am zis ca este normal sa suni la serviciul de urgenta 112 nu m-am referit la soferi indisciplinati care nu opresc la trecerile de pietoni ori ca nu mi-a acordat prioritate, ma refeream la cazuri mai speciale. De exemplu: un sofer beat; o masina care a depasit cu mult viteza legala; o masina care sicaneaza in trafic, cazuri de la cel putin acest nivel in sus.

Cand a fost acum un an sau doi acel incendiu de vegetatie in aproprierea autostrazii A2, nu a sunat nimeni decat dupa ce s-a produs accidentul rutier. Cred ca majoritatea sunteti de acord cu mine ca in urma unui apel din timp la 112 s-ar fi putut evita acel lant de accidente.

Cum scrie si in link-ul pe care un utilizator l-a lasat mai sus:
                            S.A.M.B. face parte din programul naţional pentru implementare Sistem Integrat de Comunicaţii Voce şi Date pentru apeluri de urgenţă 112 (Poliţie, Pompieri şi Ambulanţă). Dispecerizarea apelurilor la numărul telefonic unic naţional 112 cuprinde 3 segmente principale: segmentul predispecerat de preluare a apelurilor de la populaţie, segmentul Dispecerat 112 şi segmentul post dispecerat 112 de repartizare a apelurilor către dispeceratele ambulanţei, poliţiei şi pompierilor şi de rezolvare a acestor apeluri.

Am un vecin care lucreaza la dispeceratul 112 si stiu ca nu este chiar asa cum credeti voi. Au destui oameni, centrul este structurat si administrat foarte bine astfel sa poata acoperi si o marja de eroare a apelurilor destul de mare.
                            Faptul ca suni si reclami un sofer care merge cu viteza foarte mare pe o zona periculoasa nu este o pierdere de timp. Cu acel apel poti salva viata mai multor oameni posibili participanti fara voie la un accident. Faptul ca suni si faci misto sau vrei doar sa faci o gluma la serviciul de urgenta, este o pierdere de timp.

Am sunat la 112 si cand o anumita firma cu o vidanja isi descarca deseurile pe un camp oarecare ori intr-un rau - cazuri separate. Am intrebat si au spus ca apelul este conform legii si nu am savarsit vreo infractiune.
                            Din punctul meu de vedere, prevenirea unui accident este tot o urgenta, iar unde va fi cazul nu voi sta pe ganduri si voi folosi acel numar.

Comment

nu inteleg de ce te-ai aprins?! nu te-am corectat cu rautate.
                              referitor la situatia discutata: probabil nu m-am facut inteles...o situatie in care se descarca vidanja pe camp nu cred ca este ceva vital si o astfel de situatie poate fi reclamata la o sectie de politie nu neaparat la 112...dar cum am spus si mai sus fiecare intelege si interpreteaza diferit cuvantul urgenta

Daca eu am 19 ani, tu ai civilizatia si educatia unui copil de aceeasi varsta.
                              e o presupunere din moment ce nu m-ai cunoscut si tin sa-ti aduc la cunostinta ca presupunerea ta poate fi una eronata.
                              Last edited by Mr.Sebi; 25 March 2012, 20:18.
                              My ride

Comment

Imi cer scuze daca am lasat sa se inteleaga asta, dar nu era vorba de tine. M-am referit la vasile78, care a sarit cu ipoteze si ironii ieftine.

Referitor la "protectia si siguranta" mediului, tot la 112 se anunta. Fiind inginer de mediu, am intalnit numeroase campanii in care se incurajau reclamatiile la 112. Plus de asta, pe unul din siteurile de mai sus se specifica ca 112 nu este doar pentru accidente rutiere ori actiuni ce implica neaparat oamenii ca victime, ci si propietati ori chiar mediul in sine.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google