Rezolvare Probleme Rutiere In Urma Apelului De Urgenta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Din ce am citit,poate nu am remarcat,eu,dar cred ca nu ai specificat cine anume sunt "Cei de la 112", operatorul/oarea sau te-a transferat la politie?
    Asta era una si a doua chestie,sa te gandesti mai bine cand suni la 112,acel numar este pentru urgente,nu pentru faptul ca un "prost" face ce face in trafic,pentru aia sunt cei de la rutiera,iar daca nu l-a vazut niciun politist de la rutiera este norocul lui.
    Dar,in momentul cand tu povesteai celor de la 112 despre acel ins trebuia si trebuie sa te gandesti ca cineva chiar are nevoie de acel operator.
    Si a treia chestie,sper sa ai noroc si sa nu te trezesti in vreo 20-30 de zile cu o amenda acasa ca ai sunat si ai facut "misto" de serviciile de urgenta(asta in cazul in care vreunui destept de acolo" i se va parea acel apel suspect.oricum numai bine si incearca data viitoare sa te gandesti ca nu orice ni se pare noua urgenta este si o urgenta de anuntat la 112.Nu ma intelege gresit,este bine ca ai spirit civic si poate ai incercat sa previi un posibil eveniment neplacut,dar...

Comment

Ce spune @tzava zice foarte bine. Daca toti nemultumitii in trafic ar suna la 112, ar fi ca si cum ar suna la acelasi numar toate femeile aflate la ciclul menstrual...

Comment

si cum suni la politie in cazul in care vrei sa suni la politie ?
        sau am eu habar ce nr are politia rutiera din galati cand eu sunt in trecere pe acolo ?sau tu cand treci prin timisoara?In caz ca nu mai stiti 955,981 sau 961 nu mai exista de cativa ani buni...a fost preluat tot de 112.
        Last edited by Cristi_Xp; 19 March 2012, 03:10.
        Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Am sunat eu odata la 112 deoarece voiam sa vorbesc cu politia, am zis scurt ce ma intereseaza si in 10 secunde mi-a facut transferul.

Comment

@Cristi, eu nu m-am referit la modalitatea de apelare, ci la motivul apelarii la 112/politie. Ce s-ar intampla daca toti nemultumitii in trafic ar suna la 112? S-ar bloca sistemul, numarul dispecerilor este limitat, sa nu mai spun ca oricum sunt multi cretini care suna fara motiv intemeiat.

Comment

Centralizarea apelurilor pe 112 o vad doar ca pe limitare a costurilor, nu neaparat ca pe o mai buna gestionare.
              Cred ca doar SMURDUL si Ambulanta ar trebui sa aiba aceeasi dispeceri comuni, in rest, omul stie cand trebuie sa sune la Politie sau la Pompieri, nu trebuie sa clarifice situatia un dispecer.
              Deci, ar fi bine sa existe pe langa 112 si: 113-POLITIA, 114-POMPIERI-ISU

Oricum, ambulanta are serviciu propriu de dispecerat. Oricum, la Politie cineva trebuie sa preia ce directioneaza 112. Deci, servicii de dispecerat redundante.
              Last edited by mr.K; 19 March 2012, 11:14.

Comment

Originally posted by PrEsTiGe View Post
                daca erai pe faza sa il filmezi...mergeai la politie si sa vezi acolo show;)
                Originally posted by cristi3775 View Post
                Oare cum poti fi pe faza la treburi din astea?...crezi ca ma aflu printre cei care merg cu camera pe bord, si postez fiecare "tampenie" pe net?!.....ca sunt multi din astia care posteaza prostiile filmate.
                Ma intreb, daca eu am camera dedicata auto cu dvr pt a inregistra traficul in timp ce ma deplasez si nu postez tampenii pe net sau prostiile facute de altii sau de mine, unde ma incadrez in viziunea ta?

Eu am luat camera strict pt problemele mele si la un moment dat aceasta te poate ajuta chiar si in trafic unde nu prea exista decat cuvantul tau contra celuilat sofer.
                Mai multe detalii referitor la un asemenea caz va poate da userul CANTO ( are si el camera DVR) din Bucuresti, care a spus ca un prieten a fost salvat de o asemenea camera la Politie pt ca nu era destul de clar cine era vinovat intr-un accident.
                Unul spunea HAIS si unul CEA si atunci cel cu camera auto a avut castig de cauza in urma imaginilor vizionate de catre cei de la politie. Urmarea a fost ca cel vinovat a ramas fara permis si a luat si amenda de rigoare pt ce facuse si era vinovat.
                Cat despre cei de la 112,,,dovedestele tu la final daca ai ceva dovezi ca nu ai aberat deloc pt a fi incriminat celalat sofer din trafic si pt a nu lua o eventuala amenda pt ca ai sunat aiurea in tramvai la ei.

Comment

Da, camera pe bord e buna tocmai pentru o situatie din asta in care doamne fereste esti implicat intr-un accident rutier iar celalalt/ceilalti incearca s-o dea cotita ca nu-i alba, e neagra.

Dar altfel nu prea e utila... degeaba filmezi pe unu' ca trece pe rosu' si-i arati politistului ca n-are ce-i face, am si explicat de ce.
                  La fel si cu cei care se filmeaza ca merg cu cine stie ce viteza si posteaza pe youtube, degeaba.. politia nu poate lua masuri.
                  Cat despre amenda pt. sunat nejustificat la 112 se da... dar cand se poate dovedi ca ai sunat aiurea, iar in cazul de fata nu se poate. Nici el nu putea dovedi ca ala se comporta haotic in trafic, dar nici politistii ca n-a fost asa si ca a sunat aiurea.

Comment

Originally posted by vasile78 View Post
                    @Cristi, eu nu m-am referit la modalitatea de apelare, ci la motivul apelarii la 112/politie. Ce s-ar intampla daca toti nemultumitii in trafic ar suna la 112? S-ar bloca sistemul, numarul dispecerilor este limitat, sa nu mai spun ca oricum sunt multi cretini care suna fara motiv intemeiat.
                    pai a sunat sa raporteze o contraventie.Daca vezi pe unul beat ca merge in zig zag pe sosea, il lasi sa-si continuie drumul sau suni la politie si poate poate trimite un echipaj?Sau daca vezi un nebun ca face circulatie pe mijlocul unui drum european , ce faci ? Nu chemi o politie, o ambulanta sa-l ia sa-l interneze pana nu il calca vreunu... Asa si ala ,putea fii beat,senil etc...
                    Nu mi se pare chiar exagerat comportamentul,e la limita.Pe de alta parte,probabil era doar un comportament cocalaresc des intalnit pe la noi pe la noi pe sosele,deci la cati sunt d-astia,unul in plus sau in minus e nesemnificativ .
                    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

@Cristi, suna bine ce zici tu, dar cand raportezi ceva e bine sa fie ceva palpabil, demonstrabil ca sa zic asa. Daca sta unu si vomita in intersectie, suni si vine ambulanta/politia, il gaseste acolo, pe cand unu care a trecut pe rosu... s-a dus.
                      @mr.K, 112 este mult mai complex decat iti inchipui, dar usor de inteles. Daca suni si raportezi o agresiune (exemplu), dispecerul de la 112 da apelul spre ascultare si politiei si ambulantei, 3 oameni te asculta in acelasi timp dar iti pun pe rand intrebari in functie de prioritatea echipajelor care intervin. In cazul unui accident rutier raspunde dispecerul de la 112, dar asculta toate celelalte dispecerate: ambulanta/smurd, pompieri, politie. Multi nu stiu, dar smurd=pompieri in proportie de 75% minim.

Comment

@vasile, daca vad un incendiu,din punctul meu de vedere nu am nevoie sa ma asculte 3 oameni la 112, prefer sa sun direct la pompieri.
                        112 in Romania e doar o gaselnita pentru ca SMURD sa beneficieze de repartizarea unor urgente, asteptand apoi sa vina ambulanta pentru a prelua cazurile.
                        Te rog sa ma crezi ca cel putin pentru Iasi cunosc bine SMURDUL. Sunt ca politistii aia americani, invart bine pistolul pe deget. Cand incep focurile de arma, se baga sub mese. Apar la dat declaratii in fata presei.

O fi 112 european, dar in Romania se nu se muleaza pe organizarea institutiilor de la noi. E doar inca o etapa in plus, pana ajungi sa vorbesti cu cel care te poate ajuta precis: politist, ambulantier, pompier. Dar, asa au zis aia de la UE...daca as avea un banut de cate ori am auzit idiotenia asta....
                        Last edited by mr.K; 19 March 2012, 15:13.

Comment

mr.K: hai sa-ti dau o speta. Accident rutier cu victime, din una dintre masini iese fum, deci posibil incendiu. Trebuie chemate: politia, pompierii si salvarea/descarcerarea nu? Dupa logica ta eu ar trebui sa sun pe 3 nr diferite, sa ma intrebe 3 dispeceri numele, celelalte date, sa le explun ce s-a intamplat, locul exact si toate cele? Iti dai seama cat timp ar lua si de cata rabdare ar trebui sa dea dovada apelantul? Pai intr-o situatie din asta de urgenta in care timpul si calmul nu sunt de partea oamenilor, tu le pui bete in roate?
                          Asa suni la 112, spui ce s-a intamplat, dai datele, iar ei trimit echipajele ce se cuvin.
                          Last edited by Nepotu123; 19 March 2012, 16:40.

Comment

E un caz particular, care se intampla dar nu extraordinar de des, pe o anumita raza. Pentru asta a fost inventat SMURDUL. Ca e 2 in 1, medici + descarcerare. Eventual elicopter.
                            Hai sa-ti dau eu o speta. Un vecin isi bate nevasta si copiii. Eu sun la 112 si o lalai cu aia, timp in care, tu care vrei sa suni pentru cazul expus de tine, stai in asteptare, ca liniile sunt ocupate.
                            Last edited by mr.K; 19 March 2012, 16:52.

Comment

Originally posted by vasile78 View Post
                              @mr.K, 112 este mult mai complex decat iti inchipui, dar usor de inteles. Daca suni si raportezi o agresiune (exemplu), dispecerul de la 112 da apelul spre ascultare si politiei si ambulantei, 3 oameni te asculta in acelasi timp .
                              Spui prostii la faza cu ascultatul.DISPECERUL 112 in functie de ce ai nevoie iti redirectioneaza apelul..caz concret am sunat la 112 pt o spargere de masina..am fost redirectionat spre dispeceratul politiei.acolo mi-au luat datele si ei au trimis la fata locului pe cei de la politia llocala si cei dela furturi auto.
                              Vrei sa te remarci ca fiind idiot?Atunci da quote la ultimul mesaj postat!!

Comment

Originally posted by mr.K View Post
                                @vasile, daca vad un incendiu,din punctul meu de vedere nu am nevoie sa ma asculte 3 oameni la 112, prefer sa sun direct la pompieri.
                                112 in Romania e doar o gaselnita pentru ca SMURD sa beneficieze de repartizarea unor urgente, asteptand apoi sa vina ambulanta pentru a prelua cazurile.
                                Te rog sa ma crezi ca cel putin pentru Iasi cunosc bine SMURDUL. Sunt ca politistii aia americani, invart bine pistolul pe deget. Cand incep focurile de arma, se baga sub mese. Apar la dat declaratii in fata presei.

O fi 112 european, dar in Romania se nu se muleaza pe organizarea institutiilor de la noi. E doar inca o etapa in plus, pana ajungi sa vorbesti cu cel care te poate ajuta precis: politist, ambulantier, pompier. Dar, asa au zis aia de la UE...daca as avea un banut de cate ori am auzit idiotenia asta....
                                112-ul asta este "unic" ... ca si conceptie. In functie de judet functioneaza mai bine sau nu, sunt nevoit sa sun destul de des la numarul asta si am fost in judete unde raspundeau cam greu, solutia e "nemteasca", mana de lucru e totusi romaneasca. Cat despre SMURD... un pic de modestie nu a omorat pe nimeni, s-a vehiculat prea mult firma asta la televizor si au ajuns multi "eroi", practic fara nici un merit. Cunosc foarte bine situatia, exemplul cu politistii americani se potriveste in multe judete.

@micutzu666, eu stiu foarte bine ce spun, prostiile le fac unii parinti... ca fac copii, stiu situatii concrete.
                                Last edited by vasile78; 19 March 2012, 17:03.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google