Rezolvare Probleme Rutiere In Urma Apelului De Urgenta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

"unii refuza sa evolueze" da, asta e romania...

Prevenire, spirit civic, respect, implicare....prea putini stiu ce inseamna astea...si asa se continua in prostie si primitivism.
    Felicitari celor care iau atitudine, poate asa mai ajunge si tara asta bananiera (ma refer ca e plina de maimutoi) mai aproape de civilizatie.
    "911"-ul e scris si pe coperta bibliei aproape si il folosesc pana si copii de cativa anisori...si salveaza vieti!
    tot la "911" suna si baba careia i s-a suit pisica in pom, si nu se supara nimeni, nu i se da amenda pentru "alertarea nejustificata a autoritatilor" ba chiar se prezinta de urgenta politia si pompierii (ca ei au scara). ba vin si paramedicii sa ii acorde ingrijiri babei sa nu i se faca rau de emotie ca ii cade mata din pom.
    Aia sunt prosti acolo, nu? Aici suntem "destepti" si sunam numai daca omu e deja mort sau si mai bine trecem mai departe ca poate suna altul si isi pierde el timpul cu explicatiile la telefon.

Comment

sunt deacord cu tine sa sune toata lumea la 112 sa anunte si daca si-a luxat un deget cineva dar nu in tara asta in care e posibil ca o persoana sa moara din cauza ca cineva suna la 112 sa faca misto ca se sinucide si sa injure politistii la telefon...a fost o emisiune la TV in care se prezenta situatia din romania unde cele mai multe apeluri la 112 sunt nejustificate. nu cred ca in tarile prezentate de tine se intampla sa cada retele de telefonie mobila din cauza ca a fost un cutremur si toata lumea pune mana pe telefon...eu zic ca trebuie sunat doar in caz de urgenta in romania unde cei in masura au spus ca apelurile nejustificate duc la pierderi de vieti omenesti...si am tendinta sa-i cred pe ei in defavoarea ta...
      My ride

Comment

@ellada, intra aici ca sa vezi cine raspunde apelului de urgenta... daca tu gasesti garda de mediu in lista aia ei imi cer scuze si imi retrag cuvintele. Dar cum nu e, nu mi le retrag, gandeste si dumneata un pic, cum ar fi sa-ti faca mama/bunica (doamne fereste) infarct iar cand suni la 112 liniile sa fie ocupate cu aia care reclama ca se c@ca unu dupa boscheti si otraveste mediul?
        @CeDeBe-L, esti american? Nu esti. Ti se pare ca traiesti in America? Doar ti se pare. 911 este un sistem mult superior 112-ului din Romania, intreg serviciul de urgenta functioneaza altfel. Tu crezi ca eu nu as prefera sa sun la 112, sa spun ca sunt in pericol (fara sa dau adresa, nume, cate feluri de mancare am mancat la pranz etc), aia sa ma localizeze si sa ma trezesc in 4-5 minute cu 10 persoane (politie, pompieri, ambulanta) langa mine? As prefera, dar deocamdata nu se poate...
        Last edited by vasile78; 26 March 2012, 14:08.

Comment

Originally posted by vasile78 View Post
          @ellada, intra aici ca sa vezi cine raspunde apelului de urgenta... daca tu gasesti garda de mediu in lista aia ei imi cer scuze si imi retrag cuvintele. Dar cum nu e, nu mi le retrag, gandeste si dumneata un pic, cum ar fi sa-ti faca mama/bunica (doamne fereste) infarct iar cand suni la 112 liniile sa fie ocupate cu aia care reclama ca se c@ca unu dupa boscheti si otraveste mediul?
          Vasile...nu vreau sa dau apa la moara...dar te inseli aici si vezi ca te bati singur cu propriile cuvinte.
          Daca dai clik in lista aia pe INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA ai sa citeste acolo ce am bolduit si subliniat eu mai sus.

ÃŽncepând cu 1 ianuarie 2005, în România, a fost organizat şi funcţionează Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu scopul de a asigura, în mod unitar şi profesionist, apărarea vieţii şi sănătăţii populaţiei, a mediului înconjurător, a valorilor materiale şi culturale importante, pe timpul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi restabilirea rapidă a stării de normalitate.
          Acolo printre multe alte ocupatii ale celor de la I.S.U mai zice asa:

Cetăţenii pot solicita formaţiunile de intervenţie din cadrul serviciilor publice comunitare profesioniste pentru situaţii de urgenţă, pentru executarea următoarelor misiuni:
          * stingerea şi lichidarea incendiilor
          * activităţi de descarcerare
          * acordarea asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească
          * salvarea sau protejarea oamenilor, animalelor şi bunurilor aflate în pericol
          * limitarea şi înlăturarea urmărilor accidentelor, catastrofelor şi calamităţilor naturale
          * transport de apă pentru populaţia afectată de producerea unor dezastre;
          * evacuarea apei din subsolurile clădirilor sau din fântâni după producerea de inundaţii;
          * limitarea, colectarea sau îndepărtarea unor produse poluante; (( cazul tau OTRAVESTE MEDIUL ca descarca unul si altul vidanjele ))
          * salvări de la înălţime;
          * asanarea muniţiei neexplodate
          Cu alte cuvinte,,daca unuia ii este rau ( Doamne Fereste) si suna la 112 in timp ce altul suna ca a vazut o vidanje pe camp/canal/apa ca arunca "otravuri"...asta e,,,ghinion de nesansa.

Comment

Ivan Marian ai afirmat :
            Cu alte cuvinte,,daca unuia ii este rau ( Doamne Fereste) si suna la 112 in timp ce altul suna ca a vazut o vidanje pe camp/canal/apa ca arunca "otravuri"...asta e,,,ghinion de nesansa.

Si daca Doamne fereste acel ghinionist esti tu?! nu ai fi preferat sa se duca acel cineva la politie sa scrie pe o hartie ca o persoana tocmai a facut caca in Dambovita?! situatie in care tu ai fi putut beneficia de o salvare?! asta cel putin pana va fi sistemul 112 destul de dezvoltat incat sa poata prelua atat apeluri referitoare la situatii de o gravitate mai mare cat si cele mai putin importante
            My ride

Comment

De exemplu Ambulanta are proprii operatori. 112 e doar o sita care cerne apelurile.
              Acum, depinde cat de deasa e sita si cat de repede se cerne prin ea.
              Cateodata e de dorit sa poti suna direct unde te intereseaza.
              Totul tine de resursele alocate.

Comment

Hai sa iti expun altfel problema Sebi.
                De cate ori am apelat eu personal serviciul de urgenta 112 din diverse motive NICIODATA NU A SUNAT OCUPAT.
                Voi de cate ori ati sunat la 112 si ati avut ton de ocupat ?

Si crede-ma Sebi ca am sunat de vreo 10 ori sau mai bine la 112 si mi s-a raspuns prompt si la obiect si nu am avut ton de ocupat ca .."".o persoana tocmai a facut caca in Dambovita"" ....si mi s-a facut legatura la POLITIA LOCALA cand am avut nevoie sau la AMBULANTA.

Pe viitor,,,nu mai veniti cu afirmatii de genul alora de mai sus ca nu stiu cine face pipi/c..a dupa pomi ca nu suntem copii mici.
                Stiti si voi prea bine ca sunt multe alarme false la 112 si ce motive sunt acolo nici noi nu ni le putem imagina,,,iar cine suna aiurea la 112 sa plateasca cu varf si indesat daca operatorii considera asta.

Comment

Ivan Marian, cum le stii tu pe toate, chiar ma miram ca ai intrat asa tarziu in discutie, normal ca stiai totul despre 112, doar ai sunat acolo...

Comment

Si eu am sunat la 112...

Si eu am sunat de cateva ori la 112, niciodata ocupat, mi-am spus numele intreg si am mentionat ca numarul de pe care sun este nr de abonament deci sunt o persoana serioasa care poate fi identificata usor si care isi asuma responsabilitatea in privinta apelului. Am explicat foarte CONCIS si cat mai PRECIS natura problemei: accident, scandal, persoana cazuta pe strada, agresiune, si in inca niste cazuri. Mi s-a facut legatura cu cei care puteau rezolva problema POLITIE, AMBULANTA, POLITIA LOCALA....
                    Am ramas la locul problemei pana cand au venit cei chemati, m-am legitimat si NU AM PRIMIT NICIODATA NICI O AMENDA! Ba mai mult, si agentii de politie veniti la fata locului si cei de la SMURD mi-au zis ca am facut bine ca am sunat.
                    Singurul care mi-a raspuns in sictir a fost un "ofiterul de serviciu" un X-ulescu de la "municipala": "Care e problema, domnu...?". Din doua vorbe l-am lamurit sa ma trateze cu "dumneavoastra", sa se recomande cu numele si gradul, si sa trateze cu seriozitate problema pe care eu o reclamam.
                    Dupa care se vede voi nu ati inteles ca problemele "112"-ului de la noi sunt acele rahaturi de cartele reincarcabile de pe care orice prost face glume de rahat, e vorba de educatia cocalarist-maneleasca in care niste retardati gasesc distractiv sa faca glume proaste la telefon si ai ales BLANDETEA LEGILOR care ar trebui sa sanctioneze aceste abuzuri la numerele de urgenta.
                    Pentru cei care credeti ca exagerez va rog sa va ganditi si la urmatoarele aspecte: eu am sunat sa sesizez unu care parea baut la volan, politia l-a oprit si in acest fel copilul vostru a traversat strada in sigurata si a ajuns cu bine acasa. Eu am sunat sa zic de unii care sunt beti si fac scandal pe strada, politia i-a luat la intrebari si in acest fel nu v-ati trezit cu o caramida aruncata in parbriz de un chefliu cu chef de stricat.
                    Am sunat sa anunt ca un semafor nu merge si oi fiind in vizita prin orasul meu ati evitat un accident provocat de unu care stia ca acolo el are prioritate dar voi nu stiati acest lucru......

Comment

@CeDeBe-L: ultimul exemplu cu semaforul chiar n-a fost ok, la 112 nu suni sa reclami ca nu merge semaforul X, ca atunci chiar meriti o amenda si pe buna dreptate, e totusi apel DE URGENTA si in urma acestuia trebuie intocmite niste acte si luate si masuri daca se constata un apel neintemeiat. Nu zic ca in urma nefunctionarii acelui semafor nu s-ar putea produce evenimente grave, dar ala nu-i apel de 112, ce s-ar intampla daca toti ar suna sa reclame un semafor stricat, un semn de stop/cedeaza etc indoit sau intors cine stie cum(sunt o gramada). Trebuie totusi delimitata notiunea de urgenta, iar multi n-o fac si se suna pe 112 pentru fel de fel de evenimente nici pe departe "urgente", asta e una dintre problemele majore, pe langa cea cu apelurile false. Iar exemplul dat de tine cu semaforul se incadreaza perfect in tiparul asta. Problema asta o poti sesiza direct Politiei, Politiei Locale, Angajatilor de la Drumuri etc dar nu la 112 pentru ca vei fii sanctionat.
                      Cel mai bine e sa ai in memoria telefonului nr. politiei din orasul sau municipiul unde locuiesti iar cand ai vreo problema suni direct la ei si faci sesizare directa.
                      Last edited by Nepotu123; 27 March 2012, 00:17.

Comment

Originally posted by vasile78 View Post
                        Ivan Marian, cum le stii tu pe toate, chiar ma miram ca ai intrat asa tarziu in discutie, normal ca stiai totul despre 112, doar ai sunat acolo...
                        ..Mdaaaa
                        daca tu gasesti garda de mediu in lista aia ei imi cer scuze si imi retrag cuvintele.
                        ...Specific tie....In loc sa iti retragi cuvintele ( ca asa ai scris ) dai cu stangul in dreptul si bagi cate un post penibil si OFF TOPIC.

Originally posted by Nepotu123 View Post
                        @CeDeBe-L: ultimul exemplu cu semaforul chiar n-a fost ok, la 112 nu suni sa reclami ca nu merge semaforul X, ca atunci chiar meriti o amenda si pe buna dreptate, e totusi apel DE URGENTA si in urma acestuia trebuie intocmite niste acte si luate si masuri daca se constata un apel neintemeiat.
                        Nepoate..dupa tine un semafor stricat la intersectia unor bulevarde mari e o NIMICA TOATA in Tg.Jiu.
                        Heiii bine sa vii la Bucuresti si ca tot mi-ai adus aminte de sunat la 112 pt un semafor stricat,,la mine asta a fost ultimul apel la astia.

Calea Rahovei este un drum cu PRIORITATE,,,Calea Sebastian este cu CEDEAZA iar Calea Ferentari tot cu CEDEAZA.
                        Ei bine semaforul de la intersectia acestor strazi se stricase in felul urmator:
                        --Calea Rahovei din ROSU la semafor devenea brusc cu INTERMITENT si asa ramanea blocat si restul bulevardelor ( Sebastian si Ferentari ) aveau VERDE la semafor.

Astia de pe Rahovei veneau cu viteza ca aveau intermitent si veneau in primul rand pe un drum cu PRIORITATE...iar restul de pe Sebastian si Ferentari veneau cu viteza ca aveau VERDE la semafor.
                        Am sunat la 112 si le-am spus despre acesta defectiune si le-am mai spus si despre cum erau sa se faca PRAF SI PULBERE zeci de masini in fata mea..ca eu stau stradal si de la balcon vedeam perfect intersectia.
                        Alea de la 112 m-au ascultat 5 minute la telefon ca sa le descriu URGENTA si rezultatul final a fost ca in 30 de minute au venit in intersectie 2 echipaje de la rutiera sa dirijeze circulatia. Si mai ghici ce??,,,nimeni nu a venit la mine la usa sa imi dea amenda ca acea intersectie era ""GRAV AVARIATA"" din cauza semaforului si ca in felul asta am evitat ca niste masini sa se ciocneasca violent in intersectie pt ca unii veneau cu viteza pe drum PRIORITAR datorita panoului si ca ailalti veneau tot cu viteza ca aveau VERDE la semafor.

Ps...inainte de a posta,,te rog eu sa iti imaginezi acest SCENARIU de mai sus...adica tu sa ai vreo 50/60 la ora si sa traversezi intersectia ca ai VERDE si un altul din lateral sa aiba si ala inca 50/60 la ora (( nu zic sa ai mai mare viteza )) si traverseazea intersetia ca vede INTERMITENT SEMAFORUL si datorita PANOULUI DE PRIORITATE intra si el in intersectie. Acu incearca sa vezi URGENTA apelului la 112...si poate era mai bine ca acolo sa se faca praf cateva masini si probabil sa se lase cu raniti si sa sune altii la 112 ca asa vrei tu @Nepoate.

Ai cuvantul meu ca pana a venit politia doar Dumnezeu stie cum a facut ca nimeni in 30 de minute sa nu se ciocneasca acolo...dar in schimb a fost o nebunie de claxoane si frane violente la limita de un accident grav. Aia de la SERVICE responsabili cu repararea semafoarelor au venit vreo 3 ore mai tarziu...ca poate au avut treaba in alta parte, iar in tot acest timp politia a fost in actiune la datorie.

Originally posted by Ivan Marian View Post
                        ..Mdaaaa ...Specific tie....In loc sa iti retragi cuvintele ( ca asa ai scris ) dai cu stangul in dreptul si bagi cate un post penibil si OFF TOPIC.

Nepoate..dupa tine un semafor stricat la intersectia unor bulevarde mari e o NIMICA TOATA in Tg.Jiu.
                        Heiii bine sa vii la Bucuresti si ca tot mi-ai adus aminte de sunat la 112 pt un semafor stricat,,la mine asta a fost ultimul apel la astia.

Calea Rahovei este un drum cu PRIORITATE,,,Calea Sebastian este cu CEDEAZA iar Calea Ferentari tot cu CEDEAZA.
                        Ei bine semaforul de la intersectia acestor strazi se stricase in felul urmator:
                        --Calea Rahovei din ROSU la semafor devenea brusc cu INTERMITENT si asa ramanea blocat si restul bulevardelor ( Sebastian si Ferentari ) aveau VERDE la semafor.

Astia de pe Rahovei veneau cu viteza ca aveau intermitent si veneau in primul rand pe un drum cu PRIORITATE...iar restul de pe Sebastian si Ferentari veneau cu viteza ca aveau VERDE la semafor.
                        Am sunat la 112 si le-am spus despre acesta defectiune si le-am mai spus si despre cum erau sa se faca PRAF SI PULBERE zeci de masini in fata mea..ca eu stau stradal si de la balcon vedeam perfect intersectia.
                        Alea de la 112 m-au ascultat 5 minute la telefon ca sa le descriu URGENTA si rezultatul final a fost ca in 30 de minute au venit in intersectie 2 echipaje de la rutiera sa dirijeze circulatia. Si mai ghici ce??,,,nimeni nu a venit la mine la usa sa imi dea amenda ca acea intersectie era ""GRAV AVARIATA"" din cauza semaforului si ca in felul asta am evitat ca niste masini sa se ciocneasca violent in intersectie pt ca unii veneau cu viteza pe drum PRIORITAR datorita panoului si ca ailalti veneau tot cu viteza ca aveau VERDE la semafor.

Ps...inainte de a posta,,te rog eu sa iti imaginezi acest SCENARIU de mai sus...adica tu sa ai vreo 50/60 la ora si sa traversezi intersectia ca ai VERDE si un altul din lateral sa aiba si ala inca 50/60 la ora (( nu zic sa ai mai mare viteza )) si traverseazea intersetia ca vede INTERMITENT SEMAFORUL si datorita PANOULUI DE PRIORITATE intra si el in intersectie. Acu incearca sa vezi URGENTA apelului la 112...si poate era mai bine ca acolo sa se faca praf cateva masini si probabil sa se lase cu raniti si sa sune altii la 112 ca asa vrei tu @Nepoate.

Ai cuvantul meu ca pana a venit politia doar Dumnezeu stie cum a facut ca nimeni in 30 de minute sa nu se ciocneasca acolo...dar in schimb a fost o nebunie de claxoane si frane violente la limita de un accident grav. Aia de la SERVICE responsabili cu repararea semafoarelor au venit vreo 3 ore mai tarziu...ca poate au avut treaba in alta parte, iar in tot acest timp politia a fost in actiune la datorie.
                        Ps 2...scuze de dublu...

Ps.....@Nepotu....in exempul dat de tine aici...
                        Cel mai bine e sa ai in memoria telefonului nr. politiei din orasul sau municipiul unde locuiesti iar cand ai vreo problema suni direct la ei si faci sesizare directa.
                        ,,,noi cei din Bucuresti ar trebui sa avem memoria la telefon cat hardul la PC si daca tot ai vorbit de sectii de politie,,,cauta tu pe Google sa vezi cate zeci de sectii de politie avem aici in orasul nostru Bucuresti!
                        Last edited by Ivan Marian; 27 March 2012, 10:48. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Ivan Marian: aia e o situatie mai speciala, iar din cate stiu eu intersectiile mari sunt monitorizate video iar aia probabil stiau de situatie inainte sa suni tu. In al 2-lea rand, semafoarele cand se strica deobicei trec in modul "galben intermitent"... iar la noi in Tg-Jiu se cam cunosc semnele de circulatie si nu prea intra nimeni ca berbecu in intersectie, in cel mai rau caz se aglomereaza foarte rau. In al 3-lea rand, voi in bucuresti aveti DGPMB, nu trebuie sa sti numerele tuturor sectiilor pe derost, tu ca un bucurestean autentic trebuia sa cunosti asta, nu sa-ti spuna unu din Tg-jiu.
                          In al 4-lea rand inca o data iti zic, aia a fost o situatie mai speciala(tocmai din cauza ca s-au blocat 2 mari bulevarde pe VERDE, si nu au intrat in modul uzual de avarie, adica galben intermintent) din cauza asta nu ti-ai luat amenda, pentru ca era ceva mai grav.
                          Eu am zis doar ca la 112 nu se suna ca sa se reclame orice semafor defect, pentru ca sunt o gramada si asta nu e apel de 112, nu e o urgenta... pentru ca deobicei circulatia in intersectii mai e reglementata si de semne, si se poate merge si fara semafor. Ce ai descris tu intr-adevar e mai special, si ti-am motivat si de ce.
                          Eu ti-am explicat fiind in domeniu cum e cu apelurile 112 si delimitarea a ceea ce inseamna urgenta. Acum tu poti fi cu capu mare pana te convingi pe pielea ta(amenda e de la 500-1000 lei) sau o poti lua ca un sfat.
                          Last edited by Nepotu123; 27 March 2012, 12:19.

Comment

Daca tu crezi ca sun la 112 pt toate semafoarele stricate..TE INSELI.
                            Dar la ce am vazut eu in ziua aia....pur si simplu m-a luat groaza si de aici si reactia mea.
                            Intersectia aia din pacate nu este monitorizata video.

Eu am observat DEFECTIUNEA ca pieton prima data. Adica am fost cu fetita in parc si la intoarcere spre casa treceam pe zebra pe culoarea VERDE la pietoni. In timp ce eram pe la jumatatea bulevardului in traversare BRUSC s-a facut verde pt MASINI si cat pe ce sa ne salte unu pe capota ca avea el verde. Dupa 10 secunde verdele ala de pe Rahovei devenea INTERMITENT si in acelasi timp si pt celelalte 2 bulevarde semaforul devenea VERDE .
                            Am ramas mirat de ce s-a intamplat,,,am mai ramas un pic pe loc sa ma dezmeticesc,,apoi am sesizat ca semaforul ala o luase razna rau de tot. ajuns acasa,,am sunat imediat la ei sa le expun problema.

Deci semaforul ala era un pericol si pt pietoni si nu numai pt o eventuala ciocnire laterala intre masini.

Si inca odata iti zic,,nu sun mereu la 112 ca ploua afara si mai toate semafoarele se strica si intra in modul de avarie peste tot la fiecare colt de intersectie. Aici in cazul descris de mine AVARIA a fost doar la un singur bulevard si de aici si pericolul foarte ridicat de ACCIDENT.
                            Last edited by Ivan Marian; 27 March 2012, 12:45.

Comment

Asta am zis si eu.... trebuie sunat la 112 numai in cazurile de pericol iminent, o situatie grava care nu suporta amanare. In speta descrisa de tine ai facut foarte bine ca ai sunat la 112, se puteau intampla multe nenorociri.
                              Eu doar am sfatuit sa nu se sune la 112 pentru orice semafor defect. Se poate sesiza foarte bine si prin alte mijloace si e foarte bine daca se face astfel dand dovada de spirit civic.

Si din pacate cred ca mai mult de 3 sferturi din apelurile 112 sunt neintemeiate, adica nu e o urgenta, sau pur si simplu nu s-a intamplat nimic. Romanului i s-a intiparit ideea ca daca i se rupe o unghie, trebuie sa sune la 112 si toate serviciile trebuie sa stea drepti in fata lui in maxim 5 minute.
                              Asa au ajuns politistii sa fie paznici, mediatori, judecatori, bodyguarzi personali,(miauna pisica vecinei de la 2 mai tare, sun la 112 sa vina politia s-o aresteze), salvarea sa fie farmacie mobila, doctori personali(ma doare putin capul, sun la 112 sa vina salvarea sa ma trateze ei acasa) pompierii sa fie cercetasi(s-a urcat matza babei in copac, sa vina pompierii!) s.a.m.d . Din cauza asta s-a dispus si marirea drastica a amenzilor pt. apelurile neintemeiate.
                              Last edited by Nepotu123; 27 March 2012, 13:15. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Pt semafoare au ei un numar de urgente pe care l-am gasit pe net mai tarziu...dar acolo 112 chiar era pt o urgenta majora. Ca sa numai zic pe pe calea Rahovei circula si Tramvaiul 32 si tramvaiul 8 pe Ferentari. Era unu cu un jeep sa pupe un tramvai 32 de mama mama ca venea pe Sebastian cu viteza avand verde si intersectia in acel moment era mai degajata si de aici si viteza aluia in intersectie.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google