Acoperire Geamuri Laterale Spate

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Acoperire Geamuri Laterale Spate

Salutare,
    Am si eu o intrebare : pot acoperi geamurile laterale spate ?! Ma refer sa folosesc un fel de jaluzele opace facute dintr'un parasolar. Eu am un MCV cu 7 locuri si sunt masini acelas model pentru marfa fara geamuri laterale spate.

problema e ca alea sunt autoutilitare, nu autoturisme.
    De acoperit geamurile nu stiu daca poti, dar poti pune tabla in locul lor si apoi sa mergi la omologat.

Comment

Defapt pentru ce vrei sa faci asta? Pentru confortul pasagerilor din spate sau ce?
      O solutie ar fi folia iar daca nu vrei folie poti gasi perdelute care se prind cu ventuze de geam.

Comment

da, pentru "confort" vreau sa fac asta. la un drum de o zi .. acum vara e necesar pt copii.
        "perdelute" am facut eu , din parasolar .. prinse cu ventuze de geamurile laterale, inclusiv cu sistem de rulare. deci parasolarul nu'l lipesc definitiv pe geam .. cu scotch
        sunt multi care merg cu prosopul in geam .. eu am aprofundat un pic ideea.
        diferenta intre ce am facut eu si ce este pe piata .. este ca materialul folosit de mine este opac, iar cele din comert ofera o transparenta.
        ma gandesc ca atat timp cat se pot rula .. sau se pot da jos fiind doar temporare(cand bate soarele) ar trebui sa fiu in "parametri legali"

Comment

Nu esti in "parametrii legali"... daca se trece cu vederea sau nu asta depinde de politistul cu care te intalnesti. Daca vrea sa-ti dea amenda o poate face foarte usor si perfect legal.
          Oug 195/2002 Art. 102 pct. 36 amenda clasa IV-a 9-20 pct amenda plus retinerea certificatului de inmatriculare.
          36. aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare;

Din cate stiu, pentru geamurile spate + luneta transparenta minim admisa este de 5%, "jaluzelele" tale sunt opace plus ca nici nu au nicio omologare, deci esti pasibil de amenda plus retinerea C.I.

Cea mai buna solutie pentru ce-ti doresti tu ramane folia omologata si nu te doare capul.
          Sper ca te-am lamurit.

Comment

Pentru confortul tau si al pasagerilor iti recomand cu incredere folie omologata , asta ca sa nu ai probleme cu politia. Eu am folie de patru ani de zile si sunt foarte multumit. De ce sa te chinui cu perdelute si tot felul de improvizatii. Bafta

Comment

omul a intrebat doar pentru o zi atat pentru ca e posibil sa plece in concediu sau altundeva...in cazul in care te opreste politia le dai jos de fata cu ei sau inainte nsa vina la masina si ai scapat...punele linistit ca poate nu oi fi tu ala cu ghinion care il opreste pentru asta...sunt altii care dupa ce fac accident sudeaza sasiul si nimeni nu le face nimic si tu ca iti pui o folie de parasolar ca sa protejezi copiii sa iti ia talonul, nu cred...si inca ceva , daca sta politistul respectiv sa te caute iti ia talonul garantat ca trebuie sa fie ceva care sa nu ii convina lui asa ca )...cel mai bine pune alea si in cazul in care te opreste sa ii spui pai da uite ma frate ca le am puse in geam ca am copiii aici si sa nu se bronzeze pana ajungem la locul respectiv...
              Last edited by BlueStar_KWO; 25 July 2012, 07:18.

Comment

"geamuirle laterale" din lege sunt cele de pe portierele fata. pentru ultimul rand de geamuri de la mcv nu cred sa comenteze careva.....multe masini de firma le au astupate cu autocolant...

Comment

Folia se poate pune doar pe lateral spate si spate si numai la centre autorizate

Comment

Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google