mai bine facea dracu' drumuri...dar ei ne lasa sa ne inghesuim pe drumuri comunale, pe acre daca mergi legal, de la timisoara la iasi faci 3 zile, iar pe astea se gandesc ei sa puna camere. pune-si-ar cruce singuri...
Camere Video De 50 De Mil.Euro...""Ochii Electronici""
Collapse
X
-
Toate, toate - pentru "siguranta noastra"... Nu mai pot astia de siguranta noastra )
Indobitocirea oficiala
Secretele puterii politice după A.N. Chomsky
[Secretele puterii politice după A.N. Chomsky]<http://www.cotidianul.ro/images/stiri/0912/1346778876noam-chomsky.jpg>
Avram Noam Chomsky (n. 1924) este un reputat lingvist american, profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT).
În afara mediilor academice, Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică, îndeosebi în ceea ce priveşte critica vitriolantă la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar şi a guvernelor altor mari puteri. Drept care este considerat şi o personalitate marcantă a stângii politice din Statele Unite.
Noam Chomsky a identificat şi a explicat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit "Decalogul Chomsky".
Decalogul Chomsky
1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.
2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.
3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
Pentru aceasta: Mecanismele propagandei "albe" (oficială, integral asumată de guvern), "gri" (parţial asumată) şi "negre" (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.
4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.
5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.
6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor
Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.
7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.
8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.
9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.
10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare
Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.
Comment
-
Sa-i arda pe toti vitezomanii, toti, niste nenorociti, scursuri, pericole publice, inconstienti. Sa le dea cele mai mari amenzi ca asa merita firar ei sa fie!!
Viteza este cea mai mare problema a Romaniei, mai ales pe atotcirculatele si interminabilele noastre autostrazi, restul sunt fleacuri.
Lasa ca o sa merg cu 174 pe DN-uri si europene.
Comment
-
Eu am spus-o mai moderat; prea multe vieti nevinovate se pierd zilnic pe soselele noastre din cauza vitezei, a teribilismului. Nu ma deranjeaza vitezomanii decat atunci cand ii pun in pericol pe ceilalti participanti la trafic; in rest sa fuga pana le crapa motoarele;
Dincolo de pesimismul exprimat de unii useri( nu intru in discutii legate de achizitii, spaga etc), sa privim si partea buna a lucrurilor daca aceasta actiune e facuta corect si dusa pana la capat; pedepsirea actelor antisociale, indraznesc sa le spun, pentru ca uneori putem considera un atac, faptul ca ucizi o familie intreaga printr-o actiune pe care nici psihologii o pot explica.Last edited by IancuMIC; 27 October 2012, 07:51.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Ce legatura au camerele ultraperformante de pe autostrada cu faptul ca psihologii nu pot explica de ce un cretin ucide o familie intreaga??? Daca o ucide in accident auto...ce treaba au psihologii ??
Vieti nevinovate se pierd zilnic si se vor pierde, indiferent de cate autostrazi vom avea si indiferent de viteza cu care se va circula.. prostia exista mereu, la orice viteza, si asta nu o putem combate in nici un fel...
Cum zicea un coleg mai sus, si asta miroase a manipulare ieftina, a distragere a atentiei de la alte probleme mai grave...
Ne plangem mereu ca nu avem din aia si din alea, ca "puterea" nu face nimic, numai fura.. dar oare cine e de vina daca nu noi? cine i-a votat daca nu noi?? Cine e de vina ca noi nu incercam sa ii alungam pe nemernici de la guvernare si ca ne lasam mintiti si prostiti la fiecare tur alegeri?
Lasati-i sa puna sute de camere pe autostrazile astea lungi..ca daca nu pun camerele astea, oricum banii respectivi vor fi cheltuiti pe altceva si comisionul se va lua...pentru ca asta e mersul treburilor in tara asta de 2 bani..
Comment
-
ce sa vezi la huidu? oricine ar fi fost in locul lui, lua aceeasi pedeapsa. n-are legatura ca autorul accidentului e sau nu persoana publica. la prima abatere, iei cu suspendare. simplu, asa e legea. nu va inteleg ce va cramponati atat de huidu...nu-i iau aprarea, dar parca nu judecam cu aceeasi masura cand vine vorba de "persoane publice", asa-i?
raman la aprerea ca mai bine ar fi facut drumuri pe care sa poti merge cu 120-130 si s anu faci 3 zile pana la iasi, ca-n 1700 decat sa fi dat banii pe camerele alea. ce, n-au destule masini si politisti sa-i trimita cu radarele? pt ce au luat atunci ligheanele de 70000 de euro, sa le expuna la salonuri auto?Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
Comment