Prioritate Mers In Paralel Pe Aceeasi Banda

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Fara suparare, dar mai pune mana pe o carte de legislatie si mai studiaz-o.... Poate si datorita varstei si a lipsei de experienta spui treburile astea...intelegem ca esti suparat...dar nu ai dreptate. Motociclistii au aceleasi drepturi si obligatii ca si tine...poate chiar mai multe obligatii.. Motociclistul NU TE DEPASEA, fiind pe aceeasi banda cu tine, cel mai probabil cum zicea colegul mai sus, era in unghiul tau mort. Absolut nimic nu-l impiedica sa mearga pe partea din dreapta a drumului, pe aceeasi banda cu tine... Poate. moral, ar putea fi si el de vina, ca nu a fost mai atent..dar conform codului rutier aflat in vigoare, tu nu te-ai asigurat la schimbarea directiei de mers....

Comment

Si daca era o canalizare si trageam putin dreapta de volan sa o ocolesc sau unu venea si imi lua oglinda cu oglinda lui si iarasi trageam putin de volan si iarasi intra in mine motociclistul, nu e tot treaba aia?!

Comment

ba da, tot treaba aia e! neasigurare la schimbarea directiei de mers...cum codul rutier nu are aliniat cu " ocolire canal sau groapa", ramane ce ziceam eu mai sus... De curiozitate, intreaba un agent de circulatie, altul decat cel constatator, despre cine e de vina..nu-i spune ca e vorba de tine, prezinta-i pur si simplu cazul si vezi ce zice.

Comment

Da, e o porcărie, că au voie să depăşească pe aceeaşi banda cu o maşină, deşi trebuie să te uiţi în oglinzi şi când tragi un centimetru de volan. Dar dacă prinzi un moment prost în care cel din faţa ta a ocolit un mare pietroi pe drum să zicem şi tu nu mai ai timp să te uiţi în oglindă poţi să dai peste un motociclist care are dreptul să te depăşească pe aceeaşi bandă. De-asta e bine să păstrezi distanţa faţă de maşina din faţă. Dar e o porcărie, ai motocicletă care este un vehicul? Atunci circulă pe o bandă, depăşeşte trecând pe altă bandă, aşa mi se pare normal, mie mi s-ar părea şi periculos dacă aş avea motocicletă să depăşesc pe aceeaşi bandă cu o maşină.
          Dacă voi eraţi opriţi, adică era coloană de maşini, el nu avea voie să depăşească. Pe lângă asta depinde şi de cât timp ai dat tu semnal. Dacă ai dat prea târziu e vina ta. Se dă semnal cu 25 m înainte de a vira, că în realitate găseşti un loc de parcare şi dai semnal chiar atunci asta e. E bine să dai semnal când cauţi loc de parcare... Dacă era coloana şi se stătea nu se mai pune problema de dat semnal din timp că doar stăteaţi pe loc, deci ar fi vina comună cel mult, pt ca el depăşea coloana în staţionare.
          Sfat. Luaţi-vă cameră video pt maşină. Şi să învăţăm toţi din această păţanie, deşi eu am frică de motociclişti şi scutere şi bicilişti, când parchez mă uit în oglinda din dreapta şi când n-are încăpea un scuter pe acolo dar tot mă uit că-s mai paranoic aşa. ) .
          Last edited by ionescu liviu; 16 November 2012, 12:12.
          http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

Comment

Si ei sunt participanti la trafic; e foarte adevarat ca se misca totusi destul de dezordonat, dar si foarte rapid, de pe o banda pe alta, printre masini.
            In cazul acesta era mai bine daca mergea pe mijlocul benzii sau cat mai aproape de marginea din stanga unde era si mai expus?
            Faptul ca sunt mai vulnerabili, ne face sa constientizam asupra unui astfel de incident; poate tocmai cazul acesta prezentat si dezbatut sa ne reaminteasca de pericolul din trafic in care sunt antrenati si motociclisti.
            Last edited by IancuMIC; 16 November 2012, 12:29.
            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Daca nici tu nu ai grija de tine, altu nu o sa aiba nici atat. De ce se mai pun intrebari la examen din conducerea preventiva daca tot nu se poate lua in calcul?

Comment

Aici ai nimerit-o..tocmai tu nu ai condus preventiv

Comment

Eu?! Da el ca nu adapta viteza la conditiile de trafic, nu avea faza de intalnire aprinsa, mergea in paralel cu viteza mai mare. EU m-am asigurat si am semnalizat. Nu l-am vazut, era in spatele meu ca si distanta, nu in lateral. Daca era in spatele meu si era pe aceeasi banda => nu a pastrat distanta, ma doare-n cot ca era in unghiu mort. Eram pe aceeasi banda, repet! NU l-am lovit pe el fiind pe alta banda! Daca imi aratati in cod ce pirioritati se acorda celor ce circula pe aceeasi banda (autvehicule amandoua), eu nu mai depun plangere.

Comment

ma doare-n cot ca era in unghiu mort.
                    Te mai intreb inca odata: Esti SIGUR dar absolut SIGUR ca ala nu era in UNGHIUL TAU MORT? Sau nu stii ce este ala unghi mort?

Comment

EL venea din spate cu mult. Repet, la cat de violent a fost impactul cu masina mea stand pe loc in coloana, el nu avea cum sa aiba 5-10km/h! Venea din spate, uita-te la poza pusa cu masina mea sa vezi ca i-a intrat suportul de picioare intre usile mele. Si la cum arata tabla, avea pe putin 40 la ora.

Comment

Daca imi raspunzi la intrebarea de mai sus,,mai stam de vorba,,,dar din moment ce ai declarat asta :
                        Eu personal nu am invatat la scoala de soferi nici de mersul in paralel pe aceeasi banda, nici de reguli de prioritate la mersul pe aceeasi banda.
                        ..ma face sa cred ca nu stii despre ce este vorba.
                        Asa ca iti dau un ultim sfat,,,Zi mersi ca nu i-ai rupt aluia o mana ,un picior,o coasta ceva sau mai grav sa-l omori, ca abia atunci vedeai tu DURERE IN COT.

Iar daca ala se afla in UNGHI MORT( si asa a si fost) esti vinovat 100%.

Adica ala a fost paralel cu tine deja si tu nu ai vazut pt ca nu ai intors capul OBLIGATORIU

Pentru a evita aceasta situatie periculoasa, pe langa asigurarea in oglinzi, intoarcerea capului pentru asigurarea in zona unghiului mort, nu este numai necesara ci si obligatorie.
                        Last edited by Ivan Marian; 16 November 2012, 12:50.

Comment

Repet, unde scrie in cod cine cui da prioritate in momentul in care doua autovehicule circula pe aceeasi banda si unul se afla in spatele celuilalt.

@Ivan: eu stateam pe loc impreuna cu masinile din spatele meu. eu dau semnal, ma asigur, nu vad nimic, dau sa fac dreapta in parcare moment in care CU VITEZA (avand in vedere violenta impactului, cum am simtit eu tamponarea) el venea cu mult din spate! nu statea in coasta mea!
                          Last edited by nightboy; 16 November 2012, 12:52.

Comment

Mai sus ziceai ca erai in miscare, dar incet..acuma stateai in coloana...hotarasta-te... stateai pe loc si brusc te-ai hotarat sa "sari" in parcare???
                            Uite o varianta, cum cred eu ca a fost in realitate: te deplasai incet in coloana, cautai loc de parcare..l-ai vazut, ai semnalizat si ai si executat manevra... cum se face de obicei cand vezi un loc liber de parcareNormal ca nu l-ai vazut, chiar daca ai apucat sa arunci privirea in oglinda pt o fractiune de secunda... Is ei militienii mai dusi cu capul..dar nu cred ca ala avea ciuda pe tine, sa te scoata vinovat aiurea...

Comment

Daca nu ai invatat in scoala de soferi ce sa iti mai facem,,scrie acolo,,trebuie sa cauti tu.
                              Deci,,vezi in link-ul de mai sus ce asta ala unghi mort!

Mai uite aici inca un LINK....Poate te convingi de data asta!
                              Last edited by Ivan Marian; 16 November 2012, 12:59.

Comment

Nu era in unghiu mort omule...el venea din spate cu viteza. ce e greu de inteles? chiar asa dam dreptate la toti dobitocii pamantului. o sa ajungem ca in india.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google