Prioritate Mers In Paralel Pe Aceeasi Banda

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

era MOTOCICLETA SPORT.

@Ivan: arata-mi tu cine da cui prioritate in momentul in care doua autovehicule merg pe aceeasi banda unul venind tare din spate. eu stiam de prioritate in functie de benzi, nu pe aceeasi banda. cum nu scrie ca motociclistii au sau nu voie sa circule in paralel, asa nu scrie nicaieri ca eu trebuie sa-i dau lui prioritate. clar?! arata-mi articolul si mai discutam.

dupa ce ca venea lansat din spate depasind masinile prin dreapta (ma doare-n cot ce zice legea in legatura cu depasirea, el depasea si punct, nu exista in lege a trece pe langa si de devansat nu se pune problema pentru ca nu era pe alta banda), eu care sunt in fata lui PE ACEEASI BANDA si vreau sa parchez trebuie sa mi se acorde prioritate. Nu am mai vazut pana acum sa mergi inainte de pe banda de dreapta. Daca voia sa mearga inainte pana la cucurigu in deal trebuia sa stea pe partea din stanga a benzii avand in vedere ca pe dreapta erau parcari si cineva putea sa iasa sau sa intre in parcare.
    Last edited by nightboy; 16 November 2012, 14:57.

Comment

Originally posted by nightboy View Post
      era MOTOCICLETA SPORT.

@Ivan: arata-mi tu cine da cui prioritate in momentul in care doua autovehicule merg pe aceeasi banda unul venind tare din spate. eu stiam de prioritate in functie de benzi, nu pe aceeasi banda. cum nu scrie ca motociclistii au sau nu voie sa circule in paralel, asa nu scrie nicaieri ca eu trebuie sa-i dau lui prioritate. clar?! arata-mi articolul si mai discutam.

dupa ce ca venea lansat din spate depasind masinile prin dreapta (ma doare-n cot ce zice legea in legatura cu depasirea, el depasea si punct, nu exista in lege a trece pe langa si de devansat nu se pune problema pentru ca nu era pe alta banda), eu care sunt in fata lui PE ACEEASI BANDA si vreau sa parchez trebuie sa mi se acorde prioritate. Nu am mai vazut pana acum sa mergi inainte de pe banda de dreapta. Daca voia sa mearga inainte pana la cucurigu in deal trebuia sa stea pe partea din stanga a benzii avand in vedere ca pe dreapta erau parcari si cineva putea sa iasa sau sa intre in parcare.
      MOTOCICLETA SPORT nu este obligata sa circule cu lumina de intalnire aprinsa...DOAR SCUTERELE . De asta te-am intrebat, ca sa vezi ca nu stapanesti bine prevederile codului rutier....
      Cam aici se vede diferenta intre a face scoala de soferi si a invata sa conduci un autovehicul pe drumurile publice....

Comment

Motocicleta cu >50cm3 este considerat autovehicul si se supune codului rutier => trebuie sa aiba faza de intalnire aprinsa. CIne mai e prostul acum? Tu nu vezi ca vorbesti din ambitie?

"Conducătorii motocicletelor şi mopedelor sunt obligaţi să folosească luminile de întâlnire pe toată durata deplasării acestora pe drumurile publice;"
        Last edited by nightboy; 16 November 2012, 15:04.

Comment

@Ivan: arata-mi articolul si mai discutam.
          Dupa cum am mai spus,,,articolul il vezi la tribunal,,daca noi aici nu reusim sa te facem sa intelegi.
          Bafta la explicatii in fata judecatorilor!

Comment

Si tu la fel vorbesti din ambitie. Nu ai decat sa le tii partea. O sa te intalnesti si tu cu astfel de situatii si o sa plangi pe la service si pe la avocati sa te ajute. Nu iti doresc asta, sincer.
            Ai sau nu ai articol care sa mi-l arati in legatura cu ce ti-am spus? Daca nu ai atunci te invit pe alt topic.

Comment

1. Nu scrie in lege ca e interzis sa circuli paralel cu un autovehicul pe aceasi banda -> chiar daca era in unghiul mort avea voie sa se afle acolo.

2. Depasirea prin dreapta este interzisa insa tu nu poti dovedi ca el vroia sa te depaseasca.

3.Pe strada aia nu prea vad eu de unde putea sa vina el chiar asa tare, posibil sa ma insel.

4. Motociclistii au voie sa ocupe toata banda pe care circula sau cel putin asa spune sor'mea care are permis de motor

5.Subscriu si eu la ce au spus altii mai sus: daca te-ai sucit asa si in fata politistului o sa mori cu dreptatea in mana, daca ai.

Comment

Originally posted by Ivan Marian View Post
                Daca nu ai invatat in scoala de soferi ce sa iti mai facem,,scrie acolo,,trebuie sa cauti tu.
                Deci,,vezi in link-ul de mai sus ce asta ala unghi mort!

Mai uite aici inca un LINK....Poate te convingi de data asta!
                Salutare,

Mai oameni buni, nu ma bag in discutia asta ca nu are rost. Una la mana nu sunteti aici sa analizati si sa va dati voi cu parerea la cum se exprima omul, ci la incident si cum a decurs el. Doua la mana, daca se mergea in coloana(foarte incet sau aproape se statea) avand semnalul pus ala din spate (nu lateral, pentru ca nu mergem 2 in paralel pe aceeasi banda acelasi sens de mers!) trebuie sa dea prioritate si sa pastreze o distanta suficient de mare pentru a nu perturba/intimida pe cel care urmeaza sa faca manevra.
                Si ca o ultima remarca mai terminati naiba cu interpretarea si cu incercarile astea de a intoarce/manari orice chestie.

Deci nighty tati nu ai nici o vina, nu se depaseste/devanseaza prin dreapta decat tramvaiul cand nu are sina situata pe marginea sensului de mers sau separata de benzile de circulatie dublu sens.

Doamne fereste, in caz de urgenta, nu te bagi pe contrasens sa omori pe altul ci te bagi pe dreapta si mai bine indoi un fier.

Multumesc pt atentie si multa sanatate fara incidente de genul.

Comment

Nightboy, ca sa nu mai vorbim discutii, spune-ne ce a scris politistul in procesul verbal. La ce articol a incadrat fapta?
                  sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

OUG 195/2002 Art. 51(1).

(1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rand de vehicule stationate sau de intrare intr-un asemenea rand, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stanga sau care urmeaza sa efectueze o intoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

Comment

Este o lacuna in lege. Stim cu totii ca 99% dintre motociclisti, umbla numai pe la extremitatile benzilor ceea ce mi se pare o prostie, pentru ca, desi in cazul unui accident (cel mai adesea pe motiv ca cel cu masina nu s-a asigurat) este scos vinovat conducatorul auto, nu face sa rezolve problema in sine. In Romania, tendita cretina este de a cauta tapul ispasitor dupa care toata lumea este multumita, ori asta nu rezolva absolut nimic.
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Si nu ti se pare ca te incadrezi la "Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers [...] este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic."? Ca mie mi se cam pare.

Comment

Vitriol, ce zici de asta: "4. nepastrarea unei distante corespunzatoare fata de vehiculul care il precede, daca prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;"

Eu voiam sa parchez, nu sa schimb banda ca sa merg inainte. Intre mine si banda de parcare...nu mai era nicio banda.

motociclistul venea din spate ;)
                          Last edited by nightboy; 16 November 2012, 16:03.

Comment

Originally posted by NClau View Post
                            Salutare,

Mai oameni buni, nu ma bag in discutia asta ca nu are rost. Una la mana nu sunteti aici sa analizati si sa va dati voi cu parerea la cum se exprima omul, ci la incident si cum a decurs el. Doua la mana, daca se mergea in coloana(foarte incet sau aproape se statea) avand semnalul pus ala din spate (nu lateral, pentru ca nu mergem 2 in paralel pe aceeasi banda acelasi sens de mers!) trebuie sa dea prioritate si sa pastreze o distanta suficient de mare pentru a nu perturba/intimida pe cel care urmeaza sa faca manevra.
                            Si ca o ultima remarca mai terminati naiba cu interpretarea si cu incercarile astea de a intoarce/manari orice chestie.

Deci nighty tati nu ai nici o vina, nu se depaseste/devanseaza prin dreapta decat tramvaiul cand nu are sina situata pe marginea sensului de mers sau separata de benzile de circulatie dublu sens.

Doamne fereste, in caz de urgenta, nu te bagi pe contrasens sa omori pe altul ci te bagi pe dreapta si mai bine indoi un fier.

Multumesc pt atentie si multa sanatate fara incidente de genul.
                            Nu il mai invatati pe om prostii, ca o mai face inca o data pe baza la ce spuneti voi. Studiati cu atentie codul rutier, depasirea si schimbarea directiei de mers, si apoi mai vorbim...

Vitriol, ce zici de asta: "4. nepastrarea unei distante corespunzatoare fata de vehiculul care il precede, daca prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;"

Eu voiam sa parchez, nu sa schimb banda ca sa merg inainte. Intre mine si banda de parcare...nu mai era nicio banda.

Da venea din spate, dar tu schimbai directia de mers, ce e asa greu de priceput???? Viraj stanga sau dreapta, chiar si pe aceeasi banda, inseamna schimbarea directiei de mers. sau era parcarea in mijlocul benzii, in fata ta????
                            Last edited by dannyx78; 16 November 2012, 16:03. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Urmatorul flame se "premiaza"!
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Daca motociclistul te-ar fi lovit in spate, da, se putea pune problema de "nepastrarea distantei corespunzatoare", dar din moment ce impactul a fost in lateralul masinii tale, atunci tu esti de vina pentru ca "ai executat o manevra de schimbare a directiei de mers", iar schimbarea directiei de mers nu implica neaparat o schimbare de banda de circulatie, ci poate fi orice schimbare a directiei de mers, chiar si in cazul in care ocolesti o groapa aflata pe banda ta de mers, fara sa fie nevoie sa schimbi banda.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google