Se Poate Amenda Un Cursant?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Se Poate Amenda Un Cursant?

Si-a luat frate-miu amenda azi.......El face scoala. Se poate sa amendezi un cursant ptr ca nu poarta centura si nu are buletinul la el?

Thanks.
    Mai e mult pana departe!

Nu cred, el e in "custodia" instructorului, deci orice boacana face elevul, instructorul este raspunzator.

Comment

Da desigur, este participant la trafic
      http://www.youtube.com/watch?v=Tp58aNdH-ks

Comment

Din cate stiam amenda e juma-juma...Sau se da la amandoi...Si instructor si elev...
        sigpic

Comment

Ar tebui studiate, in OUG 195/2002:
          Art 99 alin 8
          Art 35 alin 2
          Art 108 alin 3
          In rest nu am vazut nimic specificat in legislatie despre acest lucru. Inainte scria clar ca instructorul e responsabil. Acum nu am mai gasit.

Oricum, centura sunt OBLIGATI sa o poarte TOTI ocupantii unui autovehicul pe drumul public... si actul de identitate esti obligat de lege sa il ai la tine tot timpul..
          GL-22-TOF

Comment

Astea se gasesc in codul rutier pe care-l studiaza elevii?Ca eu nu-s cu frate-miu acum,
            sunt in alt oras si n-am cartea......
            Mai e mult pana departe!

Comment

Pai cam da...In codul rutier se specifica aceste lucruri...
              sigpic

Comment

Din punctul meu de vedere el chiar daca conducea chiar daca nu conducea vehiculul , era in el si nu avea centura pusa si nu avea nici buletinul...

sigpic

Comment

Gata ca s-a aberat destul.

Deci.
                  PV-ul e la instructor deci clar lui i-a fost data amenda. Ala i-a zis lu frate-miu ca fac 50-50 mai in gluma mai in serios cred......In fine ei stiu. I-am zis lu frate-miu sa-i dea omului jumate ca doar are si el o parte de vina....Si sa nu-l arda pe instructor prea tare la buzunar ....Am zis ca-i mai uman ptr amandoi.
                  Mai e mult pana departe!

Comment

Daca tu crezi ca s-a aberat...Parerea ta...Ti-am spus pe vremea mea...Adica acum 10 ani asa era...Juma-juma la amenda (vezi "propunerea" instructorului).
                    Deci...Fratele tau trebuia sa stie ca la punerea in miscare a masinii trebuie sa aibe centura de siguranta...Si sa aibe un act la el...Actul e obligatoriu chiar daca mergi cu masina chiar daca mergi pe jos...
                    sigpic

Comment

Şi eu văd treaba cam aşa: - faptul că în trafic cursantul este sau nu şofer nu are importanţă în cazul de faţă. Şi pasagerii sunt amendaţi dacă nu poartă centură. Probabil poliţistul l-a amendat doar pe instructor din motive subiective, pentru că instructorul trebuie să fie atent la ce şi cum face cursantul în circulaţie. Nu l-a văzut că nu are centură, deşi era în stânga lui, asta e....Din punctul meu de vedere, într-un asemenea caz, trebuie amendaţi amândoi şi cursantul şi instructorul.
                      P.S. îmi pare rău şi pentru instructor şi pentru fratele tău, pentru că începe experienţa lui de "condus" cu amenzi. Să fie singura.....

Comment

Daca facea un accident cine lua amenda? Nu cred ca invatacelul ci instructorul...Esti acolo sa te invete nu sa iei tu deciziile...
                        Deci parerea mea este ce nu are voie sa fie amendat elevul

Comment

Ce treaba are instructorul cu actul de identitate al cursantului? Amenda pentru faptul ca nu avea C.I. La el putea sa ia si pe strada.
                          Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Eu vad lucrurile asa : Vina e a instructorului, dar amenda se aplica cursantului. Prima regula care te invata un instructor este acel SOC - scaun, oglinda, centura. Nu e un instructor bun daca l-a lasat pe cursant sa plece fara centura pusa. La examen te pica din start daca nu faci lucrurile alea.

Comment

Eu stiam ca taximetristii si instructorii auto nu sunt obligati sa poarte centura de siguranta in oras, acum daca s-o fi schimbat legea nu mai stiu!Logic e sa fie amendat instructorul auto in cazul de fatza si cand spun asta, o fac prin prisma viziunii celor care fac legea, in rest ne pierdem in prea multe detalii fara rost!
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google