Suspendarea Carnetului Pentru Neplata Amenzilor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ce se va publica, ei stiu. Dar lucreaza intens.
    Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat ca proiectul Codului Rutier a fost amendat de catre Ministerul de Interne astfel incat s-au dat curs cerintelor sefului Guvernului de la ultima sedinta a Executivului. Forma finala urmeaza sa primeasca acceptul conducerii USL reunita in sedinta luni dimineata.
    Exact ce spuneam ca se urmareste.

O prima modificare vizeaza dreptul de a conduce al celor care au comis accidente rutiere grave sau au incalcat serios legislatia rutiera. Astfel, nu va mai fi asteptata decizia instantei privind vinovatia sau nevinovatia acelei persoane pentru ca permisul sa fie suspendat. O astfel de decizie va putea fi luata de magistrati chiar in timpul derularii procesului. "Doar in situatiile in care procurorul si judecatorul decid ca acea persoana nu reprezinta un pericol de drumurile publice se mai poate prelungi permisul de conducere", a declarat Victor Ponta potrivit romaniatv.net.
    Legat de amenzi si suspendarea permisului la neplata lor:
    In al doilea rand, au fost modificate procedurile care-i vizau pe cei ce nu-si plateau amenzile primite ca urmare a incalcarii legislatiei rutiere. Desi teoretic era posibila suspendarea permisului de conducere daca amenda nu era platita in 30 de zile, practic acest lucru era greu de pus in practica deoare politia rutiera nu avea un acces rapid la baza de date cu cei care si-au platit amenzile. Împreuna cu Ministerul de Finante s-a decis infiintarea unui cont unic in care toti contravenientii isi vor plati amenda, iar accesul politistilor la acest cont va fi unul foarte rapid.
    Si ceva pentru cei care "servesc" inainte de a conduce:

De asemenea, au aparut modificari in ce priveste sanctionarea consumului de alcool la volan. De acum inainte soferii vor putea consuma un pahar de bere sau vin inainte sa urce la volan, deoarece o alcoolemie de pana 0,2 g/l nu va fi sanctionata. Intre 0,2 si 0,5 g/l, va fi socotita drept contraventie, iar peste 0,5g/l va intra sub incidenta legii penale.
    Hai noroc!

Si declaratia de final:
    "Am lucrat cu echipa domnului Stroe ca noul Cod sa-si atinga scopul: o siguranta mai mare pe drumurile publice si fara abuzuri impotriva soferilor", a spus Victor Ponta. Acesta a adaugat ca avizul final si procedura de adoptare a Codului Rutier vor fi decise la sedinta USL de luni.
    Pentru ce am boldit: nu cred ca asa va fi, nici sa ma bateti cu sapca uda.

Comment

• Se pare ca vom putea bea un pahar de vin la volan; da numai unul.
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• In legatura cu dezlegarea la alcool la volan (0.2 la mie)...vin alegerile si miky maus (ponta) si sleahta uslamista au nevoie de voturi!

Comment

• Asta cu 0.2 e periculoasa...cine dreaq stie cat sa crape ca sa fie pana-n 0.2?! mai sigur nu atingi nimic si aia e!
          Keep walking...

Comment

• Imi aduc amine ca in facultate, la medicina legala, am invatat si despre alcoolemie. Sunt multi factori care trebuiesc luati in seama, dar imi aduc aminte ca atunci imi calculasem ca la o bere alcoolemia este de 0.15 g/l, la doua beri 0.5 g/l, iar la a 3-a bere deja aveam 0.8 g/m. Dupa cum vedeti, cresterea este exponentiala.
            Calculele sunt facute pentru inaltimea si greutatea mea (1.88m si 90kg), dupa ce am mancat bine (pentru baut pe stomacul gol sunt alte calcule si alcoolemia este mai mare), iar alcoolemia aia dupa 3 beri este data dupa ce ai baut 3 beri una dupa alta.
            Alcoolemia dupa o bere iese din sange dupa ~1.5 ore, dupa doua beri - dupa ~3 ore, iar dupa 3 beri - dupa ~5 ore. Repet: calculul este valabil doar daca ai si mancat.
            De vreo doua ori am suflat in etilotestul politiei, la distanta de ~ doua ore dupa ce am baut o bere si a aratat 0.00 g/l.
            Am baut si doua beri, am mancat bine si am stat 5 ore, dar... nu m-a oprit politia ca sa stiu daca afirmatiile mele de mai sus sunt adevarate.

Cel mai sigur - nu te urci la volan dupa ce ai consumat bauturi alcoolice. Sau te urci dupa 2-3 ore de pauza de la ultima gura de bere (o singura bere).

Sper sa va fie de folos ce am scris aici.
            Last edited by vitriol; 8 October 2013, 11:30.
            sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• sau mai bine nu te risti......stii ca bei lasi masina acasa

eu am avut un prieten care pentru o bere a stat 3 luni pe dreapta
              sigpicMy black ride....http://www.loganclub.ro/forum/my_83_...5.html?t=42435

Comment

• Pentru oameni cu cap, acest 0.2 la mie e o regula buna.
                Mergi la o intalnire si esti cu masina, se serveste sampanie sau altceva, dai si tu noroc cu ceilalti, bei 2 guri si gata, mirosi a vin. Era de ajuns sa-ti ia Garcea permisul.
                Acum e ok.

Cei pe care ii vedeti morti de beti la TV, opriti de politie, nu se vor incurca nici de 0.2 la mie nici de alta limita. Aia vor bea fix cat pot.

Comment

• Nici nu vreau sa-mi imaginez cati vor cadea in greseala de a gusta "un pahar ca e voie". Limita pana infractiune e foarte aproape; deja vad ca unii isi fac probleme, cat ar trebui sa bea sa fie sub 0.2. .
                  Trebuie receptionata corect, logica acestei "dezlegari".

Comment

• Originally posted by IancuMIC View Post
                    deja vad ca unii isi fac probleme, cat ar trebui sa bea sa fie sub 0.2. .
                    Eu imi fac calculele de mai bine de 10 ani, nenea Iancule.

Cert este ca o sa fie ok daca bei o bere sau un pahar de vin. Asta daca nu se sucesc ametitii aia de ne conduc, care au ajuns de la 4 ani de stat pe bara pentru rosu si pentru alcool, la ideea ca este, totusi, ok sa bei nițel asa.
                    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Eu nu-s de acord cu asa ceva. Nu face altceva decat sa dea apa la moara celor care mai trag la masea, se mai duce un pahar si inca unul pe motiv ca n-am atins ba 0.2 esti nebun ... sau am mancat o salata cu otet vere si cu berea de dupa rezulta prea mult, dar totusi otetu e de vina ca de baut am voie
                      Nu mai zic ca unul de 1.60 daca bea o bere poate e pasibil de probleme pe cand unul la 2 metri n-are nici pe dracu.
                      Din punctul asta de vedere ar fi fost bine sa se ramana pe toleranta zero la alcool.
                      Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• In țările civilizate e posibil așa ceva. Mie mi se pare un pas catre firesc. E hilar sa ramai fara permis pt o alcoolemie care nu-ti afecteaza reflexele sau concentrarea.
                        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Sunt unii care dintr-o gura de vin se uita crucis, n-ai cum sa determini pragul de alcoolemie peste care un individ isi pierde reflexele.
                          Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• Originally posted by vitriol View Post
                            Eu imi fac calculele de mai bine de 10 ani, nenea Iancule.
                            Nu la d.ta ma refeream; era un amic mai sus care nu stia cat sa inghita, sa nu treaca de 0.2.
                            "Am aplicat regulile europene referitoare la consumul de alcool: până la 0.2 nu e nici măcar contravenţie, 0,2 e un pahar de bere, dar de la 0.5 în sus, nu 0.8, să fie infracţiune. Aşa cum e în Europa, vorbesc de omul obişnuit care se duce la o nuntă şi gustă un pahar de vin, dar de la 0,2 la 0,5 e contravenţie, se suspendă permisul, iar de la 0,5 e infracţiune.
                            Unii se plangeau ca in alte tari e voie sa bei o bere; poftim, reguli europene; care nu se poate controla, plateste.
                            De asemenea, Vasile Astărăstoae susține că și până acum medicii legiști priveau cu indulgență alcolemiile de până la valoarea de 0,2. "Până la 0,20 sunt variații ale alcoolului endogen. În medicina legală, suntem foarte prudenți cu astfel de alcoolemii. În organism se produce alcool prin metabolism, iar acest alcool variază între 0,02 și 0,15 sau chiar 0,20. În primul rând, trebuie să dovedești consumul de alcool", a spus Vasile Astărăstoae.
                            Deci, o cantitate f. mica de alcool se gaseste oricum in organism; coroborat cu un pahar baut seara, a doua zi erai pasibil de sanctiune.

Comment

• cred ca de la una de 0,33 nu iese nimic! dar mai bine apa!
                              Keep walking...

Comment

• Originally posted by 827sam View Post
                                Sunt unii care dintr-o gura de vin se uita crucis, n-ai cum sa determini pragul de alcoolemie peste care un individ isi pierde reflexele.
                                Poti sa mănânci o salata cu otet sau o friptura in vin si iti iese alcoolemie. De asemenea, o bere nu influențează cumva, decât daca ai tulei in loc de mustata
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google