If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Viteza Prea Mica Pe Un Drum Judetean . Cum Se Sancţionează?
Pai n-a fost aprobat pentru ca ar fi fost absurb.
Cum ar fi ai viteza minima obligatorie pe autostrada, de 50km/h (sau cat vreti voi) si sa mergi pe viscol/polei/ploaie torentiala/ceata deansa, cu mai mult decat limita aia?
sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
vitriol, vezi ca nu zici bine. Ce ai atasat tu este "Viteza minima obligatorie 40 km/h"
Ala cu viteza recomandata nu l-am vazut decat in germania si e un patrat albastru cu cifre albe.
Legat de viscol, polei si alte cele, alea sunt chestii exceptionale
Pai n-a fost aprobat pentru ca ar fi fost absurb.
Cum ar fi ai viteza minima obligatorie pe autostrada, de 50km/h (sau cat vreti voi) si sa mergi pe viscol/polei/ploaie torentiala/ceata deansa, cu mai mult decat limita aia?
Cum e si la viteza maxima: 130 sau maxim80 daca sunt conditii neprielnice.
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
La granita dintre Austria si Germania exista un indicator cu "viteza minima obligatorie" cum ii spune la noi (un disc cu fond albastru) inscriptionat cu 130km/h.
Adica n-ai voie sa mergi cu o viteza mai mica de atat?
pe DN1 dupa comarnic(cred) cand incepe urcarea si se lateste drumul pe B2 este minim 30km/h obligatoriu.
si nu numai. pe vechiul drum spre mare E80(si ceva) la fel este.
Cum e si la viteza maxima: 130 sau maxim80 daca sunt conditii neprielnice.
Totusi legea nu sta sa-i explice fiecarui individ in parte cum se aplica, iar aici vorbesc si despre baietii cu caschete care aplica legea.
Nu poti sa lasi un dobit... ăsta... un politist sa dea amenzi dupa cum i se pare lui ca e vremea. La asta s-a gandit legiuitorul de nu a dat legea aia.
Cum am spus mai sus, e absurd sa faci o lege in functie de n factori.
Pai da dar pe autostrada, iti arata clar semnul: 130 km/h maxim sau 80 daca sunt conditii meteo nefavorabile (un nor cu ploaie). Daca ploua, ninge, e viscol, e grindina, etc si ai depasit 80km/h si e radar, iti iei amenda.
La granita dintre Austria si Germania exista un indicator cu "viteza minima obligatorie" cum ii spune la noi (un disc cu fond albastru) inscriptionat cu 130km/h.
Adica n-ai voie sa mergi cu o viteza mai mica de atat?
Ba poti, daca ai Logan si iti e oarecum tarsha de la 130/h in sus cand bate vantul
Propun ca panou aditional la viteza maxima de 130/80, langa ala cu vreme rea, sa fie afisat si Loganul.
Cert este ca s-a dezbatut treaba asta pe cale oficiala, si baietii, care se presupune ca sunt mai destepti decat noi, au ajuns la concluzia ca nu este ok sa se stabileasca o viteza minima.
vitriol, sincer eu l-am vazut patrat albastru
in fine, in cartea aia idioata pe care a trebuit sa o citim/invatam toti cand am facut scoala de soferi, in dreptul acelui semn e scris "viteza minima obligatorie"
Mai jos sunt 3 indicatoare:
1. Viteza maxima recomandata (intalnit mai mult pe la nemti)
2. Viteza minima obligatorie (mai mult in vest )
3. Viteza minima obligatorie "in functie de banda"
1....Incerc sa ii explic unui prieten ca nu este posibil asa ceva . Daca mergi cu 20km/h intr-un oras de ex pe un drum aglomerat si cu un singur sens ai sa faci dezastru in spate . Practic blochezi traficul .
2....Multi spun ca politia nu are ce sa iti faca . .
1...Iti poti explica prietenului ca i-a amenda (din cate stiu) ca merge cu 20 la ora ca asa vor muschii lui.
2.. Pana vine politia e posibil (foarte posibil) ca in cazul unui dezastru in spate facut de el,,sa manance si o bataie de la unul cu muschii mai mari ca el.
Acum,sincer,nici eu nu am vazut indicatoare prea multe cu viteza minima obligatorie.
Dar din experienta pot spune ca asemenea "mosnegi" in trafic sunt foarte repede corectati de ceilalti participanti la trafic prin clasicele claxoane si eventual mascareli.
Ii recomand prietenului tau sa incerce asta pe un bulevard din Bucuresti daca-l tine si nu pe vreo straduta parasita!
Numai pe autostrada exista limita minima de viteza by default - (50km/h) .
Pe celelalte drumuri nu exista limita minima de viteza obligatorie - cu exceptia sectoarelor de drum a caror viteza minima este reglementata de indicatoare - in schimb exista:
Art.35. - (1) Participantii la trafic trebuie sa aiba un comportament care sa nu afecteze fluenta si siguranta circulatiei, sa nu puna în pericol viata sau integritatea corporala a persoanelor si sa nu aduca prejudicii proprietatii publice ori private.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment