Sal all.Am revenit de la mare.Ce sa va zic,totul a fost beton in afara de amenda asta care am luat in mangalia.Era 2 noaptea,eram 2 masini,si toti erau cu capu pe geam in afara de mine si de celalalt sofer,si tipau.Multa lume pe strada toate lumea tipa cand treceam,era nebunie.In fine.Si vine garcea.Si ne-a oprit si cica hai pana la sectie,etc.Si ca sa nu ne dea amenda pe tulburarea linistii de 500 RON,cica,ne-a dat pentru nepurtare de centura.Dar eu am avut centura,am si scris la mentiuni AM PURTAT CENTURA,si n-am chef sa platesc ca si asa nu mai am bani.Amenda trebuie sa vina tocmai de acolo la Bucuresti.Sa o platesc sau ce sa fac?Ms anticipat.Sal
Am Luat Amendaaa
Collapse
X
-
Da.Asta nu era de acolo nu mai tin minte de unde era.In fne.O sa o platesc pana la urma ca imi vine pe impozit si tot aia e.Amenda e de 100 de RON.Acum intrebarea mea:amenda am luat-oi sambata seara si zice in ca daca platesti in 48 de ore amenda e de 50.Daca platesc azi dau 50 sau au trecut deja 48 de ore?sigpic
Comment
-
Pe mine, m'a oprit patrula intro seara (nu politia rutiera) ca trecusem pe galben )))))))))))))))))))))))))))))))))) ca sa vezi , cata inceompetenta MAJORA !! Ei se credeau si ei ca sutn de la rutira sa fie si dansii bagati in seama
vorba colegului "MAPETI" )
Comment
-
Politia comunitara nu pote sa opreasca masini si sa dea amenzi,ci doar pt parcare neregulamentara sau la lg 61 tulburarea linisti publice ,adica daca bei si faci scandal pe langa muzica de la masina. Si-au luat ei grade prea mult ,insa pot sa cheme politia rutiera sau interventia da astia i cam baga in masa daca i deranjeaja. Fara nici o ofensa asupra ORGANELOR dar asta e sistemul care tot noi lam creat prin spaga.
Comment
-
Sa dam cu carpa de praf pe aici.
Referitor la termenele de plata a amenzilor, m-am convins ca multa lume nu face diferenta intre diverse contraventii.
O sa pun termenele ca sa fie clar, babeste. Poate cuiva ii foloseste.
Termen de plata „în cel mult 48 de ore”,
pentru amenzi aplicate în baza unor acte normative care fac referire la
prevederile OG 2/2001, cu modificarile si completarile ulterioare,
cu excepia amenzilor de circulaie aplicate potrivit OUG 195/2002, republicata,
cu modificarile si completarile ulterioare:
Data încheierii /comunicarii Zilele de achitare a jumatate din minimul amenzii
LUNI se poate achita LUNI, MARTI si MIERCURI
MARI se poate achita MARTI, MIERCURI si JOI
MIERCURI se poate achita MIERCURI, JOI si VINERI
JOI se poate achita JOI, VINERI si LUNI
VINERI se poate achita VINERI si LUNI
SÂMBATA se poate achita numai LUNI
DUMINICA se poate achita LUNI si MARTI
Termen de plata „în cel mult 2 zile lucratoare”,
pentru amenzi de circulaie aplicate potrivit OUG 195/2002, republicata,
cu modificarile si completarile ulterioare:
Data încheierii /comunicarii -Zilele de achitare a jumatate din minimul amenzii
– numai pentru persoane fizice –
LUNI se poate achita LUNI, MARTI si MIERCURI
MARI se poate achita MARI, MIERCURI si JOI
MIERCURI se poate achita MIERCURI, JOI si VINERI
JOI se poate achita JOI, VINERI si LUNI
VINERI se poate achita VINERI, LUNI si MARTI
SÂMBATA se poate achita LUNI si MARTI
DUMINICA se poate achita LUNI si MARTI
Contravenţiile din trafic: ce trebuie să ştim despre amenzi?
* Este legală trimiterea proceselor verbale de constatare a contravenţiei prin poştă ?
DA. Constatarea contravenţiilor se poate face şi fără oprirea contravenientului, precum şi în lipsa acestuia, dacă săvârşirea contravenţiilor este probată cu un mijloc tehnic certificat, potrivit legii, din dotarea poliţiei. În aceste situaţii, procesul-verbal se comunică de către agentul constatator, prin poştă, în termen de cel mult o lună de la data încheierii.
* Care este termenul de plată a amenzilor ?
Contravenientul, cu excepţia persoanei juridice, poate achita în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal.
Pentru amenzile contravenţionale în cuantum de până la 20 de puncte amendă, contravenientul poate achita pe loc jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege. Dacă procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei a fost primit prin poştă, se poate achita jumătate din minimul amenzii în acelaşi termen de 2 zile lucrătoare de la data ridicării corespondenţei.
După trecerea celor 2 zile lucrătoare de la comunicare, contravenientul plăteşte integral valoarea amenzii stabilite prin procesul verbal de către agentul constatator.
* Unde se pot achita procesele verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiei ?
Amenzile privind circulaţia pe drumurile publice se fac venit integral la bugetele locale şi se achită la Casa de Economii şi Consemnaţiuni– CEC- S.A., la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale ori ale altor instituţii publice abilitate să administreze veniturile publice locale, indiferent de localitatea pe a cărei rază funcţionează acestea, de cetăţenia, domiciliul, sau de reşedinţa contravenientului ori de locul săvârşirii contravenţiei, precum şi la ghişeul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României.
Cei care au domiciliul în municipiul Bucureşti şi au fost sancţionaţi contravenţional pentru o faptă săvârşită în această localitate pot achita amenda on-line, accesând acest site.
De asemenea, contravenienţii mai pot achita şi pe loc, la agentul constatator, jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, pentru amenzile în cuantum de până la 20 puncte-amendă.
* Ce trebuie făcut după achitarea proceselor verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiei?
După efectuarea plăţii, în termen de 15 zile, procesul-verbal împreună cu o copie de pe chitanţa de plată a amenzii se predă de către contravenient agentului constatator sau se trimit prin poştă unităţii de poliţie din care acesta face parte.
În cazul achitării on-line a amenzilor contravenţionale, nu mai este necesară nici o altă formalitate.
Comment
Comment