If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Nu cred. Mai ales daca ai cumparat-o de la o benzinarie. Parca odata se vindeau si pe la oficiile postale.
ar mai fi o varinata: sa incerci sa dezlipesti bulina. Desi cred ca se distruge la o asemenea tentativa.
Merge dezlipita cu o lama de cutter, doar lama, se tine aproape paralel cu geamul (parbrizul) si iese imediat.
Din diferite motive (schimbare parbriz, dezlipire la expirare, etc) am lipit vigneta de vreo 5-6 ori pe tricou sa-si mai piarda acel lipici din putere si apoi am lipit-o pe parbriz.
Cand voi dori sa o dau jos, aceasta nu se va mai distruge.
Daca o lipiti de mai multe ori de un tricou aceasta nu se va mai lipi pe parbriz.
Bai fratilor daca o am platita pana la sfarsitul anului cred ca am luat masina acum 3 luni
nu am factura dar am tipla aia inca nma inscriso trebuie sami iau alta sau e valabila aia
Eu din cate stiu, la modelul vechi de vigneta, trebuie sa ai la tine si bonul fiscal/factura, la noul model de vigneta trebuie sa ai la tine matca (partea care nu se lipeste pe parbriz, cea care vine in continuarea vignetei) si bonul fiscal/factura.
Daca ai vigneta (in buzunar, sau acasa) dar nu e lipita, nu e valabila si iti iei amenda.
Daca ai vigneta lipita, dar nu ai si bonul fiscal/factura la tine, iar nu e valabila si iti iei amenda.
Neaparat trebuie sa ai la tine bonul fiscal/factura, sa poti face dovada platii vignetei pe masina respectiva, pe numarul de inmatriculare respectiv.
La vechile Rovignete, daca nu aveai si bonul fiscal, iti luai amenda ca si cum NU AVEAI Rovigneta!Fiind o tara bananiera si plina de birocratie, nu putem face dovada decat cu o hartie!Acum, la astea noi nu sunt sigur dar tare am asa un sentiment ca iti cere si bonul fiscal!
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Pai daca e lipita de parbriz te mai cauta la bon fiscal? Nu e clar ca ai cumparat-o? Ca doar n-ai desenat-o cu carioca acasa...
Pai e posibil sa va conbinati 2-3-5 prieteni sa impartiti o vigneta (cum s-a mai intamplat).
Din cauza asta ei cer si dovada platii pe masina si pe numarul de inmatriculare respectiv.
Din 2009, va fi introdus un sistem de recunoaştere a rovinietei
-Rovinieta îşi schimbă faţa! De anul viitor, poliţiştii nu vor mai fi nevoiţi să-i oprească pe şoferi pentru a verifica plata taxei de drum.
-Rovinieta va fi identificată cu ajutorul unui sistem informatizat. Mai exact, pe drumurile naţionale vor fi instalate camere care vor recunoaşte timbrele lipite pe parbrizele maşinilor.
Nici acum politia romana nu are dreptul de a verifica plata rovinietei _ se face control doar cu un reprezentant al ANDNET (administratia nationala a drumurilor)
Cat despre camere,,,om trai si om vedea; eu nu le vad prea curand pe strazi, aceste camere de verificare,,, (si o intrebare malitioasa,,,de unde bani pentru acele camere? Nu cumva din majorarea rovinietei?)
Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
Salut baieti !
am citit ce ati mai scris pe aici as dori sa vin cu o completare in legatura cu rovinieta asta ,la bonul de casa marcat trebuie facuta o copie ca dupa o perioada se va sterge si va fi doar o bucata de hartie asa ca faceti o copie la bonul fiscal.Imi cer scuze daca v-am deranjat cu aceasta completare.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment