Am vandut vechea masina unui tip din alt judet prin intermediul unei firme de inmatriculari. Cei de la firma au zis ca se vor ocupa de tot (certificat fiscal, radiere de la fisc). Au trecut 3 saptamani si ei imi spun ca nu este gata finalizarea. Cam cat i-ar trebui unei firme sa scoata fiscal si sa radieze o masina de la fisc? Ei m-au spus ca au termen de 1 luna de zile.
Radiere Auto Fisc
Collapse
X
-
Eu am fost si am radiat-o de la fisc imediat ce am facut contractul de vanzare-cumparare. Am si mentionat in talon la rubrica "instrainat catre..." numele cumparatorului si data din contract. A durat cam 30-40 de minute ca era aglomeratie mare (vreo 20-25 de persoane inaintea mea). In 30 de zile cumparatorul e obligat sa o inscrie pe numele lui. Eu zic ca firma aia e o mare teapa, bani aruncati aiurea.
ORDIN Nr. 1501 din 13 noiembrie 2006
privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor
CAPITOLUL VI ...
(2) Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate sunt obligaţi să solicite radierea din circulaţie în termen de 30 de zile de la data:
a) când vehiculul a fost dezmembrat, casat sau predat unei unităţi specializate, în vederea dezmembrării;
b) scoaterii definitive din România a vehiculului;
c) declarării furtului vehiculului;
d) trecerii vehiculului înregistrat în proprietatea altei persoane.
(3) Vehiculul declarat, prin dispoziţie a autorităţii administraţiei publice locale, fără stăpân ori abandonat se radiază din oficiu în termen de 30 de zile de la primirea dispoziţiei respective.
(4) Vehiculul pentru care poliţia rutieră a dispus radierea din circulaţie, potrivit legii, se radiază de la data comunicării măsurii.
(5) Radierea se comunică în termen de 30 de zile, de către autoritatea care a efectuat-o, organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale.
Art. 25. - (1) Radierea se face pe baza depunerii certificatului de înmatriculare sau de înregistrare şi a plăcuţelor cu număr de înmatriculare ori de înregistrare, după caz, a cărţii de identitate a vehiculului (doar pentru vehiculele înmatriculate după 1 iulie 1993), a fişei de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, stabilită potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscală, precum şi a documentelor care atestă faptul că a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 24 alin. (1)-(4).
Comment
-
Originally posted by Rake View Post... Ei m-au spus ca au termen de 1 luna de zile.
Ai toate detaliile aici: http://www.wall-street.ro/articol/Au...XloaAmLQ8P8HAQLast edited by Fanez; 25 June 2016, 15:31.
Comment
-
Certificatul fiscal se ia de la serviciul taxe și impozite al primăriei de care aparține. Adică de acolo de unde plătești impozitul la mașină. Tu plătești impozitul la mașină la ANAF? Când cumperi o mașină te duci și o înregistrezi la ANAF sau la Primărie?
Îți doresc și ANAF-ul certificat fiscal, dar aștepți trei zile.sigpic
Comment
-
-
De la fisc.
De la circa financiara normal.
L.E. Toata lumea scrie ca o radiaza de la fisc, sa prescurtam discutia... Si are treaba cu fiscul din moment ce e vorba de taxe si impozite. Nu le platesti, ai necazuri cu ANAF-ul....
Originally posted by MihaiiahiM View Post.... Impozitul pe mașină, case,...se plătește la primărie.
Comment
Comment