Şi încet-încet ajungem la discuţia despre RCA pe permis şi nu pe proprietar, lucru pe care-l arătam la începutul thread-ului
Proiectul Legii RCA 2016 In Dezbatere Publica
Collapse
X
-
Sa nu uitam de unde a plecat totul.
De la faptul ca li s-a permis unor excroci precum Adamescu si Carabulea sa poata activa pe piata asta de RCA(spaguind si tragand sfori in toate partile).Asta, a tras si preturile celorlati in jos, ca de nu puteau sa vanda daca aveau petul de 3 ori mai mare ca ei. Pe ei ii durea in fund despagubeau ce si cat voiau ei.
Era normal sa se sparga bula pana la urma, si astia doi sa ajunga unde le este locul.
Parerea mea e ca preturile trebuiau sa creasca treptat inca de acum 7-8 ani. Asa s-a ajuns in a creste brusc si de aici si panica nationala.
Combinand asta si cu structura profitului producatorilor de masini (in special cele ieftine) unde se castiga cateva sute de euro la o masina noua vanduta iar grosul se obtine din piese "de origine" la preturi mari, pretul RCA va fi mare.
Legea actuala, nu face decat sa amane cresterea in etape de 6 luni, si tare imi e ca asiguratorii vor da statul in judecata la curti de arbitraj si vor obtine despagubiri care vor fi platite de la buget, pentru ca li s-au limitat veniturile.
Comment
-
proteinman asta-i varianta norocoasa. Varianta nefericita o sa fie daca se declara ilegala ori ce plafonare. Sa vezi atunci cresteri.
Una peste alta...cresteri o sa avem. Si din nefericire or sa se reverse aspura celor care nu fac accidente.
Comment
-
Originally posted by bolovan View Postproteinman asta-i varianta norocoasa. Varianta nefericita o sa fie daca se declara ilegala ori ce plafonare. Sa vezi atunci cresteri.
Una peste alta...cresteri o sa avem. Si din nefericire or sa se reverse aspura celor care nu fac accidente.
De asemena nu exista "variante" pretul va fi reglat de piata, asta mai devreme sau mai tarziu. Din pacate romanul nu a facut trecerea de la statul "social" la cel "capitalist" nici in 27 de ani inca vrea totul ieftin sau "moca".
Ca o estimare, ca deh preturile la piese si manopere sunt oarecum aceleasi si in Romania fata de alte state, pretul se va situa undeva intre 200-1000 EUR cu o medie de 5-600 EUR pentru cea mai mare parte din autoturisme.
Comment
-
Ar trebui sa existe, stiu persoane care fac cate un accident in fiecare an, si un simplu bonus/malus nu este suficient. Trebuie sa se tinca cont atat de frecventa cat si de suma platita, si mai mutl ar trebui sa se tina cont de pretul masinii pt care faci asigurarea.
Comment
-
alinn28 asta-i valabil la casco. La RCA nu despagubeste masina ta.
proteinman aici ai foarte mare dreptate. Pe langa faptul ca nu nu suntem capabili sa ne asumam responsabilitatiile...noi vrem dreptuir/avantaje ca in occident...dar doar drepturile...nu si responsabiltiatiile. Noi inca n-am invatat ca totul trebuie platit (intr-o forma sau alta)...si prin urmare...ori ce drept...vine cu o anumtia responsabilitate.
Comment
-
Atitudine tipic "romaneasca" : "sa moara capra vecinului dar nu si a mea!".
Ala cu bani care ii ia BMW lu fi-su la 18 ani isi permite sa platesca asigurare fie ca e 100 fie ca e 1000(de orice moneda vrei tu).
Te-ai gandit vreodata ca problema este de fapt la romanul "rupt in fund" care crede ca isi permite luxul de a avea masina, cand de fapt nu si-l permite?
Comment
-
Musi Negritoiu zice ca-l doare-n lateral de parlament, si ca nu poate fi demis.
Sa-l dea afara cine l-a numit, atunci.
Pe site-ul ASF zice:
Consiliu și organizare
Autoritatea de Supraveghere Financiară este condusă de un Consiliu format din 9 membri: 5 membri executivi, respectiv, preşedintele, prim-vicepreşedintele şi 3 vicepreşedinţi, precum şi 4 membri neexecutivi. Aceştia au fost numiţi pentru un mandat de 5 ani, începând cu data de 5 noiembrie 2013.Hotărârea nr. 60/2013 privind numirea membrilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară
Art. 1. - Se numesc, pentru un mandat de 5 ani, începând cu data de 5 noiembrie 2013, 5 membri executivi, respectiv preşedintele, prim-vicepreşedintele şi 3 vicepreşedinţi, precum şi 4 membri neexecutivi ai Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, persoanele prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2. - La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Hotărârea Parlamentului României nr. 54/2013 privind numirea membrilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 363 din 18 iunie 2013, se abrogă.
Această hotărâre a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţa comună din 5 noiembrie 2013, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.
PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
VALERIU-ŞTEFAN ZGONEA p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
CRISTIAN-SORIN DUMITRESCU Bucureşti, 5 noiembrie 2013
Nr. 60
ANEXĂ
COMPONENŢA NOMINALĂ
a Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară
1. Ruşanu Dan Radu - preşedinte - membru executiv
2. Dăianu Daniel - prim-vicepreşedinte - membru executiv
3. Ursache Mircea - vicepreşedinte - membru executiv - sectorul instrumentelor şi investiţiilor financiare
4. Moldoveanu Corneliu - vicepreşedinte - membru executiv - sectorul asigurărilor-reasigurărilor
5. Giurescu Ion - vicepreşedinte - membru executiv - sectorul sistemului de pensii private
6. Sârbu Marian - membru neexecutiv
7. Biro Albin - membru neexecutiv
8. Marcu Gheorghe - membru neexecutiv
9. Mîrzac Marian - membru neexecutiv
Iar acum parlamentul nu-i poate inlocui.
Bine, Rusanu e parnaias, a fost inlocuit cu astalalt.Last edited by mr.K; 31 October 2016, 19:33.
Comment
-
Problema este că acest Negrițoiu, chiar în situația în care va fi demis, va încasa salarii compensatorii de cca. 100000 euroi pentru ilustrele sale succesuri repurtate la conducerea ASF.Vă puteți da seama ce salariu are în prezent, dacă nu vrea nici în ruptul capului să plece cu atâta purcoi de salarii compensatorii în cont.
Numai personaje dintr-astea grotești a scos la iveală această „democrație” fără nicio noimă pe care o simțim pe propria piele de 27 de ani încoace.M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.
Comment
-
Rusanu avea vreo 70.000 de euro/luna.
Si tot era spagar, salarul era pentru bani de tigari.
Are cateva hoteluri prin tara, pe numele unei fete.
Sta un pic la pensiune acum si ramane cu paralele primite de-a lungul anilor.
Cum sa creada astia cu salarii de genu', ca e greu sa platesti un RCA de 500 de euro pe an cat cred ca va ajunge?
In Romania, cele mai multe salarii sunt de 3-400 de euro. Cred ca 50% dintre salariati aici se incadreaza cu netul.
Comment
Comment