Taxa De Poluare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Taxa De Poluare

Am si eu o dilema acum: am achizitionat un autoturism Logan pe 29.10.2008! Am drept de circulatie cu Autorizatia emisa de dealer pana pe 28 .11.2008. Dupa 01.12.2008 taxa de poluare la autoturismele noi Euro 4 se elimina! Ar fi o problema daca o inmatriculez definitiv dupa 01.12.2008, pentru a putea scapa de aceasta taxa, cu riscul de a nu putea circula in perioada 29.11 - 01.12??? Multumesc la cine imi poate oferi un raspuns!

Cred ca este legata si de data de pe factura de procurare. Asa a facut cineva acum cateva luni si pana la urma tot a platit-o.

Comment

rovas16 nu-ti inmatricular masina decit dupa 1.12. Daca-ti expira autorizatia provizorie pe 28 lasa si tu masina citeva zile in garaj si gata ca sa nu te mai complici cu taxa asta.

Comment

Ce ziceti daca sunt doua lucruri diferite:
        - cumpararea unui auto NOU la data x
        - inmatricularea la data y
        Are legatura cumpararea cu punerea in circulatie(prima inmatriculare) a masinii care POLUEAZA(?!?!?!) ? Polueaza EA cand sta in garaj ????

Comment

Originally posted by doreto View Post
          Ce ziceti daca sunt doua lucruri diferite:
          - cumpararea unui auto NOU la data x
          - inmatricularea la data y
          Are legatura cumpararea cu punerea in circulatie(prima inmatriculare) a masinii care POLUEAZA(?!?!?!) ? Polueaza EA cand sta in garaj ????
          Tocmai aici e intrebarea: se elimina taxa de poluare la care autoturisme? Noi Euro 4 care se achizitioneaza dupa 01 decembrie sau care se inmatriculeaza dupa 01 decembrie? Acte normative care lasa loc de interpretare ( ca in Romania bineinteles) si depinzi de cum vor muschii domnilor de la inmatriculari.....

Comment

Originally posted by lupulucian View Post
            Cred ca este legata si de data de pe factura de procurare. Asa a facut cineva acum cateva luni si pana la urma tot a platit-o.
            Ma indoiesc de spusele tale! Ce spui tu nu s-a mai intamplat.Tu vorbesti de o situatie de cateva LUNI in urma (ceea ce nu a existat).Fiindaca chestia asta cu taxa e de cateva ZILE in urma(17.11.2008).Daca s-ar fi intampalat dupa 1 decembrie 2008 poate ar fi fost adevarat!

Eu de exemplu am dat banii pe 14.11.2008 masina ar trebui sa vina pe 14.12.2008, ar trebuie sa o inscriu cel mai tarziu pe 13-14 ianuarie 2009, nu cred ca va trebui sa platesc taxa fiindca o inmatriculez pe 13-14 ianuarie!
            Last edited by SSO; 20 November 2008, 10:36. Reason: completare
            http://forum-lines.ru/rez/ab95552.gif
            жалюзи плиссе

Comment

Originally posted by rovas16 View Post
              Am si eu o dilema acum: am achizitionat un autoturism Logan pe 29.10.2008! Am drept de circulatie cu Autorizatia emisa de dealer pana pe 28 .11.2008. Dupa 01.12.2008 taxa de poluare la autoturismele noi Euro 4 se elimina! Ar fi o problema daca o inmatriculez definitiv dupa 01.12.2008, pentru a putea scapa de aceasta taxa, cu riscul de a nu putea circula in perioada 29.11 - 01.12??? Multumesc la cine imi poate oferi un raspuns!
              Si eu sunt in aceeasi situatie. Te rog spune-mi cum ai rezolvat problema.

Comment

Nu cred ca ar avea legatura una cu alta...Cred ca scapi de taxa dupa 1 decembrie..Am vazut in brasov intr-o parcare un sandero. Masina mai are nr rosii pe ea, si un strat substantial de praf...Masina o stiu de pe la sfarsitul lui septembrie in parcarea aia, si se vede foarte clar ca nu e circulata...Sigur nr rosii nu mai sunt valabile si omul asteapta eliminarea taxelor...Si ma gandesc ca se bazeaza pe faptul ca scapa de ea, nu ca posibil sa scape
                Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Originally posted by elena08 View Post
                  Si eu sunt in aceeasi situatie. Te rog spune-mi cum ai rezolvat problema.
                  Deocamdata stau in stand bay......Nu am aflat noutati...Daca aflu ceva iti voi lasa mesaj...Sper ca si tu vei face la fel...Oricum, eu sunt optimist si sper sa scapam de aceasta taxa!

Comment

Originally posted by alindrgn View Post
                    Nu cred ca ar avea legatura una cu alta...Cred ca scapi de taxa dupa 1 decembrie..Am vazut in brasov intr-o parcare un sandero. Masina mai are nr rosii pe ea, si un strat substantial de praf...Masina o stiu de pe la sfarsitul lui septembrie in parcarea aia, si se vede foarte clar ca nu e circulata...Sigur nr rosii nu mai sunt valabile si omul asteapta eliminarea taxelor...Si ma gandesc ca se bazeaza pe faptul ca scapa de ea, nu ca posibil sa scape
                    Mercy mult...Si eu sper la fel!

Comment

In primul rand tot ce se inmatriculeaza dupa 1 decembrie ca masina noua a scapat de taxa.Nu conteaza data achizitiei.In al doilea rand daca nu te poti lipsi de masina pt o saptamana,doua, ca ti-au expirat numerele rosii,poti obtine altele.Acum nu le stiu pretul acestor numere dar fiecare isi poate face un calcul daca merita sau nu.Cert este ca poti obtine maxim 3 numere provizorii.

Comment

Mercy...Sper sa fie asa!

nu mai da "quote" cand raspunzi la ultimul post.
                        Last edited by Seba; 24 November 2008, 16:15.

Comment

In mod normal cat nu e inmatriculata definitiv, masina nu polueaza dupa capu sec al guvernantilor nostri, foloseste-te de chestia asta ca ea e inmatriculata dupa 1 decembrie si poate nu platesti. In cel mai rau caz platesti taxa, dar macar sti ca ai incercat sa-i fentezi
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Noi care am platit deja dupa 1 iulie o sa primim banii inapoi sau nu????
                            I HAVE A !sigpic
                            fara linkuri externe in semnatura

Comment

Vrei sa-ti zic sau sa-ti arat ce-o sa primim inapoi? cred ca va fi o alergatura de numa-numa ca sa ne faca sa renuntam la idee, asta daca tot vor accepta sa ne dea banii inapoi...
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google