Am si eu o intrebare, copia legalizata dupa certificatul de inmatriculare este valabila? ca sa nu tin originalul in masina. Am inteles ca daca iti fura masina cu certificatul in ea nu poti sa o dai furata.
Ce Acte Ii Prezentam Politistului?
Collapse
X
-
Originally posted by silviu143 View PostAm si eu o intrebare, copia legalizata dupa certificatul de inmatriculare este valabila?Originally posted by csabi78 View Postnu este valabila.i
Toate astea se fac la NOTARIAT si sunt perfect legale daca i le aratati politaiului si daca ala este vreun prost si nu stie ce este o COPIE LEGALIZATA (( care tine loc de original )) atunci ii dati cu foile in cascheta/basca !
Comment
-
Mariane eu stiam altfel, actele de identitate nu pot fii copiate legalizat decat in anumite cazuri speciale. gen: inscriere liceu, facultate, tribunal ... In rest nu au nici o valabilitate si iti da ala cu cascheta peste ochi. Spre exemplu daca ai permis -copie legalizata si iti ia politia permisul ce faci? lasi copia si mergi binemersi cu originalul.Last edited by yrman; 21 June 2011, 17:28.sigpic
Comment
-
1....Mai baieti,,,sotia lucreaza la un NOTARIAT si are vechime vreo 9 ani de zile...Ce ziceti stie ce vorbeste??
2...Mai un un var cu sotia lui NOTAR de vreo 10 ani de zile...Ce ziceti stiu ce vorbesc???
3...Mai am un vecin la etajul 2 (( eu stau la 4 )) cu verisoara lui NOTAR de vreo 6 ani de zile....Ce ziceti stiu ce mai vorbesc sau nu?
.. Spre exemplu daca ai permis -copie legalizata si iti ia politia permisul ce faci? lasi copia si mergi binemersi cu originalul
Asa si in cazul copiei legalizate,,io prezinti si mai tarziu vii singur sa predai actele la sectia de care apartii...Corect??
Deci daca mai sustine magarii politaiul ca nu ai voie cu COPII LEGALIZATE ii arzi una peste ochi cu actele/foile din dotare...Va ajung notariatele pe care le stiu si mai si lucreaza neamurile mele prin ele inclusiv si sotia,,,,sau mai vreti sa va dau si exemple ca mai toti de care v-am spus mai sus umbla dupa ei cu COPII LEGALIZATE si de cate ori ia oprit politia nu au intampinat probleme!!
Ps...@Florin KDF....ha,ha,ha,.. tare asta !!Last edited by Ivan Marian; 21 June 2011, 18:31.
Comment
-
daca ai la tine documentele respective in copie legalizata si i le prezinti politistului, acesta te poate sanctiona conform legii pentru lipsa documente....6-8 puncte amenda conform art. 147 pct.1 din OUG 195/2002 rep!!!!iar dupa aceea la solicitarea in scris a politistului esti obligat sa te prezinti cu documentele originale la sediul politiei....daca nu iarasi amenda de la 9 la 20 puncte amenda!!!!deloc ieftina afacerea ....nu va mai luati dupa tot felul de avocatei si notari care tot timpul incearca sa ocoleasca legea!!!
Comment
-
Of Doamne cu filosofii tai..Sunteti in stare sa dati citate aiurea de pe goagal cu nemiluita si habar nu aveti de asa ceva,,adica despre ce vorbiti
Cred ca atunci cand faci un contract de vanzare/cumparare sau alte procuri si chestii notariale sau dai pe cineva in judecata le faci la POLITIE sau angajezi un POLITAI sa te reprezinte in instanta...ca NOTARII si AVOCATII sunt cam de cacao si ocolesc legea
Uneori ma amuza rau de tot cei care vorbesc si dau citate de pe goagal si mai ales cei care vin cu ""litere si cifre de lege"" 12436ttre54 si gata pledoaria finala de filfizon
acesta te poate sanctiona conform legii pentru lipsa documente..
Daca nu stii ce este ala un NOTAR,,da-i repede o cautare pe GOAGAL si aplica COPY/PASTE
Comment
-
Niciodata, nici macar o singura data, o copie nu poate tine loc de original. De ce?! Daca eu mi-as face 50 de copii dupa C.I. si le-as legaliza pe toate la notar, ar insemna ca am 50 de carti de identitate, sau 50 de certificate de inmatriculare, sau 50 de permise auto?
Copia aia legalizata, nu poate avea decat titulatura de "conform cu originalul".
Si cum politistul este pus acolo sa aplice legea, iar in lege scrie ca trebuie sa-i prezinti documentele (nu specifica nicaieri "sau copia legalizata dupa documente"), o sa te alegi cu o amenda pe care poti sa o contesti. Iar in instanta te vei lamuri de ce am scris eu mai sus.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Sa stii ca politistul in strada nu are nici o treaba cu marele notar care a vazut actele si care sunt perfect legale si dupa care a facut el copii legalizate si alte cele. Ai actele la tine bine, nu le ai....ghinion.
Esti tare revoltat si arogant in mesajele tale le cam sti pe toate si pe ceilalti ii faci fraieri.
Bafta.sigpic
!
Comment
-
@Ivan Marian eu zic sa mai intrebi o data cu actele de identitate si copierea legalizata a acestora, si daca acel notar sustine sus si tare ca se poate face o sa iti dau o lege cu care sa ii dai in cap. Ca sunt notari care fac treaba asta stiu, sunt si in Constanta, sunt aia muritori de foame care se bucura la aia 4-5 RON cat e legalizatul unei hartii. Intreaba daca ai voie sa "plastichezi" si certificatul de casatorie/nastere/deces, daca si acolo raspunsul e afirmativ da-mi voie sa ma indoiesc de cunostintele lor in ceea ce priveste legea.
Alt tip de documente pot fii legalizate dar NU actele de identitate. Cand intrebi sa interbi expres despre acestea si eventual exceptiile.sigpic
Comment
-
Eu stiu ca trebuie prezentate:
1 certificat de inmatriculare
2 carte de identitate
3 permisul de conducere
4 asigurarea obligatorie
5 certificatul de omologare pentru folia auto (in cazul meu si al altora care au folie)
rovignieta nu trebuie prezentata ca e electronica si el (politistul) baga numarul in aparat si ii apare daca ai sau nu rovignieta platita.
se mai poate adauga la acte si hartia albastra cu insemnul "100" daca s-a incordat piciorul prea tare
de copiile legalizate nu stiu ce sa zic dar nu precizeaza nimic de genul asta decretul.
Comment
-
Doar ce m-am intors de la notariat, am fost in interes de serviciu da off-topic am intrebat si problema legalizarii actelor de identitate. Mi s-a transmis textual: " in lege exista o portita care te lasa sa faci treaba asta, dar eu nu fac si nici un alt notar cu capul pe umeri nu o sa o faca, pentru ca poti face foarte multe magarii cu acele copii legalizate" si asa cum zicea un coleg mai devreme se considera ca actul de identitate este UNUL SINGUR nu este emis in mai multe exemplare si din aceasta cauza el poate fii intr-un singur loc la un moment dat, atat timp cat exista copii legalizate exista posibilitatea ca un anumit cetatean X in baza acestor hartii sa poata spune ca azi la ora 09:54 se afla la Constanta - Timisoara si Suceava in acelasi timp.sigpic
Comment
-
UPDATE.........@Yrman..ai dreptate intr-o oarecare masura si sa va spun la toti de ce:
Pana acum cativa ani erau notari care legalizau C.I personala si altii care nu legalizau asa ceva.
De curand sa dat o lege de catre CAMERA NOTARILOR DIN BUCURESTI care interzice cu desavarsire asa ceva.
Se mai fac copii legalizate dupa C.I decat in cazuri EXCEPTIONALE,,adica pt cei care pleaca si fac studii in strainatate si alte cele pe acolo,,dar trebuie ca persoana sa justifice SCOPUL acelei hartii/copii legalizate.
Nu se fac copii legalizate (( aici ma refer la actele masinii )) dupa : PERMIS,ASIGURARE,ROVIGNETA..si se fac dupa TALON si C.I ( cartea de identitate a masinii )!
Pt Silviu 143.....
Am si eu o intrebare, copia legalizata dupa certificatul de inmatriculare este valabila?
Intreaba daca ai voie sa "plastichezi" si certificatul de casatorie/nastere/deces, daca si acolo raspunsul e afirmativ da-mi voie sa ma indoiesc de cunostintele lor in ceea ce priveste legea.
Mai nou ( de cateva luni ) politia colaboreaza cu notarii , in sensul ca fiecare buletin/C.I se verifica odata cu raze UV si apoi intr-o baza de date comuna si daca nu corespunde fotografia/datele din C.I cu persoana de fata cu baza de date a politiei..atunci notarul chema frumos POLITIA la fata locului pt ai lua la intrebari pe respectivii clienti.Last edited by Ivan Marian; 22 June 2011, 10:21.
Comment
Comment