Ce Acte Ii Prezentam Politistului?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Mda... eu renunt...
    Pentru cei care vor sa stie in continuare, copiile nu sunt valabile in fata politistului. Sa aveti in permanenta la voi, documentele in original.
    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

concluzia e ca daca nu ai permis de conducere, cartea de identitate, certificatul de inmatriculare al auto si asigurarea obligatorie la tine esti pasibil de o sanctiune contraventionala!!!!
      pt. ivan marian......cartea de identitate a autoturismului nu esti obligat sa o ai asupra ta, si nici nu o sa-ti fie ceruta de vreun politist in trafic!!!!

Comment

Originally posted by vitriol View Post
        Mariane, tu nu intelegi fondul acestei probleme.
        Cum am mai zis, o copie legalizata este conforma cu originalul.
        Vitriol,,hai sa te intreb de data asta ceva si sa raspunzi sincer si fara alte aberatii de genu:
        --Care este diferenta dintre o COPIE LEGALIZATA si o COPIE CONFORM CU ORIGINALUL?

Intrebarea asta este fara caterinca si alte cele,,iar daca stii raspunsul te rog sa scrii aici!

Senco stiu ca C.I a masinii nu trebuie sa o ai asupra ta,,dar va mai spun un lucru si fapt concret:

Daca aveti copii legalizate dupa talon si C.I a masinii puteti efectua vanzarea masinii la POLITIE catre alt posesor!
        Sa presupunem ca actele originale au fost pierdute/furate,etc si ca ati apucat totusi sa faceti copiile legalizate dupa ele...Deci cu actele legalizate va puteti vinde masina altuia la politie!
        La fel puteti vinde si casa sau un teren in baza copiilor legalizate dupa actele de proprietate,,fara a avea originalele.

Deci cei care cititi pe aici va invit sa va luati dupa cine vreti voi la fel cum a zis si Vitriol ,,care scrie ce crede el de cuvinta fara a se consulta cu cineva din domeniul asta si sa zica de unde are el informatiile astea!
        Pentru cei care vor sa stie in continuare, copiile nu sunt valabile in fata politistului. Sa aveti in permanenta la voi, documentele in original.

Comment

Am contactat un fost coleg de liceu care lucreaza in momentul de fata ca si ofiter in cadrul politiei rutiere si mi-a spus ca nu sunt valabile copiile legalizate prezentate politistului de la rutiera. A mai spus ca sunt colegi care trec cu vederea si nu penalizeaza neprezentarea actelor in original.

Comment

Dar ia mai intreaba-l tu pe fostul tau coleg de liceu daca cineva vine la politie cu copii legalizate dupa actele masinii,,are voie sa o vanda?
            Si sa vedem ce iti mai raspunde apoi!

Ps..ia mai intreba-l conform carei legi primesti amenda daca prezinti actele in copii legalizate si sa o pui aici apoi..legea aia care interzice asa ceva!
            Last edited by Ivan Marian; 23 June 2011, 00:05.

Comment

Nea Ivane... matale o iei un pic pe aratura cu obsesia asta numita legalizare, pana trebuie sa prezinte lumea legi si argumente pro sau contra legalizare, prezinta-ne dumneata legea care-ti permite sa arati politistului copia legalizata...
              Ia mai intereseaza-te dumneata ce termen de valabilitatea au copiile legalizate, maine poimaine ne ducem sa facem ITP-ul cu talonul legalizat.

Comment

Originally posted by Ivan Marian View Post
                Vitriol,,hai sa te intreb de data asta ceva si sa raspunzi sincer si fara alte aberatii de genu:
                --Care este diferenta dintre o COPIE LEGALIZATA si o COPIE CONFORM CU ORIGINALUL?
                .......................................
                Deci cei care cititi pe aici va invit sa va luati dupa cine vreti voi la fel cum a zis si Vitriol ,,care scrie ce crede el de cuvinta fara a se consulta cu cineva din domeniul asta si sa zica de unde are el informatiile astea!
                Diferenta dintre o copie "legalizata" si o copie "conform cu originalul", este ca prima are o forta probatorie superioara.

Colegule, nu scriu ce cred de cuviinta, se intampla ca eu sa fiu consilier juridic atunci cand nu sunt loganist, si se mai intampla ca posibila viitoare "doamna Vitriol" sa fie avocat. Diferenta dintre noi doi este ca tu o intrebi pe sotia ta ceva, si ce zice ea, tu iei de buna. Eu daca o intreb pe don'soara avocat ceva ce am nevoie sa stiu, dupa ce imi explica ea, stiu unde sa caut sa ma lamuresc.
                Asa ca poarta actele la tine in original daca nu vrei sa iei amenda pentru neprezentarea documentelor.

Comment

Mai omule,,sotia mea lucreaza de aprope 10 ani in notariat,,si daca vrei legi referitoare la actele astea o sa le ai,,,dar sa iti raspund la intrebare....
                  Ia mai intereseaza-te dumneata ce termen de valabilitatea au copiile legalizate,
                  ...NELIMITAT,,sau pana cel putin unul dintre acte sufera modificari referitoare la starea masinii sau a proprietarului masinii!

Repet,,eu incerc sa va lamuresc cu ceva ce voi nu vreti sa acceptati..si anume ca ,,cu aceste copii se pot vinde MASINI/CASE/TERENURI....iar ca sa raspund la propria intrebare de mai sus...
                  Care este diferenta dintre o COPIE LEGALIZATA si o COPIE CONFORM CU ORIGINALUL?
                  Copia legalizata tine loc de original si nu este conforma cu originalul si uite de ce:
                  --Copia legalizata este emisa numai de catre notar si are valoare JURIDICA in INSTANTA si este recunoscuta de catre toate organele statului..inclusiv de catre POLITIE,,pt ca notarul este abilitat si autorizat la randul lui de catre stat sa faca acele copii
                  --Copia conform cu originalul o poate face orice firma sau oricine are stampila ca PFA, etc,,precum ca doar respectivul a vazut actul ala,,dar nu are valoare juridica si te poti sterge cu el la fund!

Acum va mai intreb,,,daca dupa aceste acte eliberate de catre un notar poti vinde case si terenuri si masini si alte cele,,,de ce nu ar fi legale in fata unui politist de la rutiera,,?? ca asa vrea el??

Eu sa sa va pun maine seara cand vine sotia de la munca si LEGEA care prevede autenticitatea acestor acte..VA PROMIT,,dar apoi sa veniti si voi cu legea aia in care GARCEA iti da o amenda ca ii prezinti talonul in copie legalizata.

Vitriol,,te inteleg si nu prea...aici..
                  si se mai intampla ca posibila viitoare "doamna Vitriol" sa fie avocat. Diferenta dintre noi doi este ca tu o intrebi pe sotia ta ceva, si ce zice ea, tu iei de buna. Eu daca o intreb pe don'soara avocat ceva ce am nevoie sa stiu, dupa ce imi explica ea, stiu unde sa caut sa ma lamuresc.
                  Diferenta majora ,,de fapt diferentele majore sunt altele:

1..Sotia mea lucreaza la o fosta AVOCATA ,,care a practicat meseria asta 11 ani de zile..MANUELA TABARAS si poti da un search pe google sa vezi cate carti de drept a scos si cine este..a mai fost si pro decan la Titu Maiorescu la facultatea aia de drept,,acum datorita meseriei de notar decat mai preda la unele cursuri.
                  2..Atat eu cat si sotia am lucrat la NICULINA IORGOVAN,,fosta judecatoare si sotia fostului raposat ANTONIE IORGOVAN si fisu GERGE IORGOVAN este si ala avocat si mana dreapta a lui Oprescu
                  3..Mai vrei exemple de genu..sau ma opresc?
                  Last edited by Ivan Marian; 23 June 2011, 00:52.

Comment

Mai vreau exemple.

Comment

Mah,,uite cum facem..atat tu cat si viitoarea sotie mergem frumos la notariatul fostei avocate si ne clarificam acolo..apoi daca este ca tine eu o sa vin pe forum si o sa postez CA SUNT UN MARE DOBITOC si numai stiu ce vorbesc!
                      Dar pana una alta VA PROMIT ca maine seara o sa aveti LEGEA aia pusa aici!

Comment

Bun, ca sa nu uitam, care este de fapt si de drept, fondul problemei?

Comment

Originally posted by silviu143 View Post
                          Am si eu o intrebare, copia legalizata dupa certificatul de inmatriculare este valabila? ca sa nu tin originalul in masina.
                          De aici a plecat fondul problemei. De la Silviu...Corect?
                          Deci eu ii zic ca este valabila si tu ca nu este!

3...Mai uite un exemplu,,,Socrul varului meu cu sotia lui notar si ea..Viorel Ros...http://www.google.ro/url?sa=t&source...COadYAO0nNQBxg
                          Last edited by Ivan Marian; 23 June 2011, 01:14.

Comment

Nu ma, e invers, tu zici ca nu e valabila, iar zic ca este.
                            Acum serios, aceiasi problema mi-am pus-o si eu dupa ce mi-am luat permisul, si la fel am vrut sa fac, dar tata, care se intampla sa fi lucrat in politie toata viata, si care avea multi colegi pe la rutiera, mi-a zis ca nu are nici o valabilitate in fata lui. Daca in lege scrie clar ca trebuie sa-i prezinti documentele, pai aia trebuie sa-i prezinti, tati. Hai sa-ti dau un argument, eu am o copie legalizata dupa certificatul de inmatriculare al masinii mele, si iti dau masina sa te duci cu ea... la Satu Mare. Daca te opreste politia pe drum si tu ii arati copia legalizata, o sa-ti spuna: "de unde stiu eu ca tu nu ai furat masina asta? poate ai gasit copia legalizata in torpedou."
                            Tot un politist de la rutiera mi-a zis ca originalul nu poate fi inlocuit cu nimic cu exceptia cazului in care a fost furat/pierdut/distrus si obtii de la politie o dovada in acest sens. Si aceasta inlocuire se face doar provizoriu, pana cand obtii un duplicat de la Politie.
                            Si alt caz, daca vrea sa-ti retina certificatul de inmatriculare, te va obliga sa-l predai la politie in 48 de ore si-ti va da amenda pentru ca nu l-ai avut la tine. Daca tu faci contestatie precum ca tu de fapt ai avut la tine copia legalizata, el are deja dovada ca nu ai avut talonul la tine asa cum prevede legea (te-a pus sa-l aduci la politie in 48 de ore).
                            Eu zic ca te joci cu nervii agentului si nu are nici un rost.
                            Repet, purtati la voi documentele in original.
                            Last edited by vitriol; 23 June 2011, 01:31.

Comment

Originally posted by vitriol View Post
                              Hai sa-ti dau un argument, eu am o copie legalizata dupa certificatul de inmatriculare al masinii mele, si iti dau masina sa te duci cu ea... la Satu Mare. Daca te opreste politia pe drum si tu ii arati copia legalizata, o sa-ti spuna: "de unde stiu eu ca tu nu ai furat masina asta? poate ai gasit copia legalizata in torpedou."
                              Prost exemplu,,poate am gasit in torpedo talonul in original si nu copia si ala ma lasa sa merg mai departe...Iar pe langa copia aia mai trebuie si o procura!
                              Iar treaba cu furatul masinii trebuie sa o dovedeasca el si nu eu si pana la proba contrarie exista PREZUMTIA DE NEVINOVATIE!

Pe scurt,,hai sa numai o lungim pe aici aiurea si sa facem zeci de pagini inutile,,,Eu te invit pe tine personal sa mergem unde vrei tu ca sa ne lamurim,,Mai mult decat atat numai pot scrie am obosit,,,deci mergi cu mine sau nu la cati notari/avocati si politisti vrei tu?
                              Last edited by Ivan Marian; 23 June 2011, 01:34.

Comment

Pai iti spun eu cum o lamurim imediat. Mergem la un nene politist si il intrebam: "nene, daca atunci cand tu imi ceri documentele, eu iti dau copie legalizata, te satisface sau nu?".

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google